Benzinfelhő és durvanagy FÉNYesség a Borsodi Alterába Fesztivál zárónapján

Képgaléria megtekintése2010.07.25. - 22:45 | Takács Lilla - Fotók: Makrai Tamás

Benzinfelhő és durvanagy FÉNYesség a Borsodi Alterába Fesztivál zárónapján

Több, mit száz motoros borzolta kedélyek a körmendi főutcán, bőven kijutó égi áldás, 30Y és Kiscsillag koncert - hogy csak a legfontosabbakat említsük a fesztivál zárónapjának történéseiből. Az utolsó nap látogatottsága vetekedett a nyitóéval, ami majd’ háromezer főt mozgósított egy végső „ereszd el a hajamhoz”.

A programok sora a szombati napon már délelőtt kezdetét vette a Körmendi Városi
Fúvószenekar
fellépésével, ami a jól sikerült Blues Company koncert után felért egy zenés ébresztővel. A reggeli kávé elfogyasztása után áldoztunk egy kicsit a kultúra oltárán, és a helyszínen megrendezett, elsősorban a motoros találkozó résztvevőinek ajánlott könyvbemutató felé vettük az irányt. Ezen Vilics Tamás újságíró ajánlotta a közönség figyelmébe a „Motorostúrák" című, hamarosan induló könyvsorozat első kiadványát (Isonzo (Soča) folyó mentén az Adriáig). A különleges, hiánypótló sorozat kevesek által felfedezett tájakra kalauzolja az olvasókat.

Nem kevésbé különleges minitúrán vettünk részt Körmendi Vasparipa Egylet szervezésében. A látványos motoros felvonulás 13 órakor indult a fesztivál területéről, útvonala Körmend, Rákóczi utca - Horvátnádalja - Kemestaródfa - Vasalja- Magyarnádalja volt. A benzingőzős menet nem kis feltűnést keltett a falvak csendes utcáin egy-egy oldalkocsis Pannóniával, vagy chopperrel, de mindenhol csak integető és mosolygó arcokkal találkoztunk. Az esőre hajló idő miatt a kelleténél kissé izgalmasabbra sikeredett a több mint száz különféle típusú motor parádéja, de mindenki rendben visszaérkezett. Sajnos az idő ezután sem volt kegyes a kétkerék szerelmeseihez, a tervezett túra a Rába-szurdokba is elmaradt, csak a legbátrabbak merészkedtek el kicsit körbenézni az Őrségben.

A nagyszínpad programjai fél háromtól kezdődtek a Sunbirddel, majd a Fountain, a Zaporozsec, a Jóindulat és a Shanti Ska Tones zenekara képviselte a környék zenei életét. A Shanti hatvanas éveket idéző tradicionális ska zenéjére már egészen szép számmal voltak jelen az alterábázók.

Nem jóindulatból, de a Jóindulat - az idei Átjáró 3. tehetségkutató verseny győztese - csapott a húrok közé a vasi bandákat követően, egy kis alternatív rockkal kényeztetve a közönséget, mintegy bemelegítéseként a Vad Fruttikhoz.

Likó Marcellékkal együtt az eső is megérkezett, de hála a Borsodis nagysátornak ez nem okozott különösebb fennakadás, így egészen felszabadultan üvölthettük a „Lehetek én is az egyetlen" című számot, a zenekar legújabb kislemezének címadó dalát, és a régieket is: Nekem senkim sincsen, Szerelmes dal, Tánc.. Az esti őrület ezzel kezdetét is vette.

Mi is elkezdtük a ráhangolódást az estére, egy krampampulinak nevezett, Erdélyből származó varázsfőzettel, melynek összetétele titkos, és secperc alatt jókedvre derít, főleg ha már alapból adott a hangulat.

Egy fotó erejéig elkaptuk Lovasi Bandit is, jó fej volt, örökre szívünkbe zártuk, amiért állta a sarat - közös fotózást -, de már szambázott is tovább, hiszen épp ők következtek a Kiscsillaggal. A buli teltházasra sikeredett, és fergeteges hangulatban telt. Gratula még egyszer neki a Kossuth-díj miatt.

Az érdemes művészek sora nem ért véget, este tíz óra magasságában ugyanis a frissen ledoktorált Beck Zoli és csapata következett a jó öreg buszjárattal, a 30Y-nal. A sötét van című szám ellen egy kis folyékony FÉNY-nyel védekeztünk, azaz szódásszifonba töltött, széndioxiddal erősen dúsított vodkával. Mi így ünnepeltük a zenekar tíz éves kis jubileumát, meg az életet persze.

A kaput az Irie Maffia tette be, amire azonban a háromnapos nem alvás következtében erőnkből már nem nagyon futotta.

Hegééknek nem volt okuk panaszra, hiszen a tervezett létszám összejött, a büdzsé pedig nullszaldós lett, ami egy induló fesztivál esetében nem kis dolog. Elmondása szerint lesz folytatása a Borsodi AlteRába Fesztiválnak, ahol nemcsak a közönség, hanem a fellépők is remekül érezték magukat. A 30Y és a Vad Fruttik tagjai tegnap éjjel a látogatókkal együtt buliztak, a Quimby néhány zenésze pedig csütörtökön megmártózott a Rába folyó habjaiban. A zenekarok tagjai szinte kivétel nélkül segítették az első fesztivál szervezőit ötleteikkel és tanácsaikkal.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

UDi ÁDi 2010.07.26. - 12:59
Sziasztok!
Köszi mindenkinek h ott volt nem csak a koncertünkön, hanem az egész fesztiválon, részemről egy szinten volt a Fishing on Orfű családias hangulatával. :) Hegének és szervezőcsapatának kijár az elismerés, már nagyon megérdemelték, amennyit dolgoztak eddig is nem csak Vas megye, hanem a nyugat dunántúl könnyüzenei térhódításáért. Szóval respect! :)
üdv: Udvari Ádám (Jóindulat)

UI: ha lehetséges,és készültek képek a zenekarról, át tudnátok nekem küldeni, szeretnénk frissíteni a honlapot.- udi87@freemail.hu - Előre is köszi! :)