Toborzónap a Savaria Legiónál (ápr. 3)

2011.03.24. - 09:30 | vaskarika.hu

Toborzónap a Savaria Legiónál (ápr. 3)

Helyszín: Szombathely, Történelmi Témapark

Dátum: 2011.04.03.

A Savaria Legio Egyesület 2011. április 3-án, vasárnap, 10 órától 12 óráig toborzó napot tart a Szombathelyi Történelmi Témaparkban, ahol a látogatók részletesen megismerhetik a Legio életét, a Történelmi Témaparkot és több más érdekes esemény részesei is lehetnek. Minden érdeklődőt szívesen vár az egyesület tagjai sorába.

AVE SZOMBATHELY, AVE SAVARIA!

A Savaria Legio Hagyománykutató, Hagyományőrző és Ismeretterjesztő Egyesület Magyarország legrégibb, városi joggal rendelkező településének, a római kori Savaria emlékeinek, lakóinak, hétköznapjaik és ünnepeik hangulatának megismerését és bemutatását tűzte ki céljául. Az egyesület - megalakulása óta - nevének megfelelően elsődlegesen a Római Birodalom hadseregének a város történetében betöltött szerepét kutatja.
A város alapításának emlékezete ösztönözte egyesületünket arra, hogy bemutassuk a kora császárkori legionariusokat felszerelésükkel együtt.

Az egyesület a hazai rendezvényeken felül számos országban mutatta már be a császárkori legionariusi élet- és harcmódot. Jártak már Ausztriában, Németországban, Franciaországban, Horvátországban, Romániában.
A szombathelyiek által csak SAVARIA LEGIO-ként ismert egyesület katonai, úgynevezett harcoló állománya 2011. április 3-án vasárnap 10 órától 12 óráig toborzó napot tart a Szombathelyi Történelmi Témaparkban (Szombathely, Aréna utca).

Az egyesület várja azon 18 év feletti fiúk, férfiak jelentkezését, akiket érdekel a római kori harcászat, a legionarius életmód, és vállalják azt a kihívást, hogy az első századi római nehézgyalogos felszerelését magukra öltve mindezeket akár országhatárunkon kívüli rendezvényeken is bemutassák.

Akit érdekel az egyesületi tagság, de Tőle független ok miatt a toborzó napon nem tud részt venni, azoktól kérjük, jelentkezzenek az alábbi elérhetőségek valamelyikén;

e-mailen:
telefonon: +36/30/247-4720


Új hozzászólás