A sárvári Nádasdy-vár aktuális programjai

2008.11.26. - 22:50 | vaskarika.hu

A sárvári Nádasdy-vár aktuális programjai

Helyszín: Sárvár

Dátum: 2008.11.28 - 12.14.

Reneszánsz muzsika, táncház, Friss levegő című film vetítése a klubmoziban, Vizsolyi János szobrászművész kiállítása és különféle karácsonyi műsorok várják az érdeklődőket a Nádasdy-várban.

2008. november 28. 18:00 (péntek), Nádasdy-vár Galeria Arcis

Esték a Galériában - Reneszánsz muzsika a Nádiverebekkel

2008. november 28. (péntek), Sárvár, Nádasdy-vár

TÁNCHÁZ - "Ahogy Széken rég..."

19:00 "Megengedjen Szék városa..." - Varga Sándor néprajzkutató előadása

20:00 Tánctanítás és Táncház, muzsikál a Műhely zenekar Széki Soós András vezetésével

A rendezvényt a NKA Tengertánc programja támogatja 

2008. december 3. 17:00 (szerda) Nádasdy-vár, Könyvtár

Zenei klub a könyvtárban

2008. december 6. 18:00 (szombat) Nádasdy-vár, Pinceklub

AZK-Klubmozi, Kocsis Ágnes: Friss levegő (színes magyar játékfilm, 109 perc, 2006) c. filmjét vetítjük

A vetítés után közös beszélgetés tea mellett a film egyik női főszereplőjével: Turóczi Anitával

"2006 októberében Kocsis Ágnes és Andrea Roberti Friss levegő című nagyjátékfilmje nyerte a Pécsi Filmünnep nagydíját, az Arany Benjamint. Joggal örülhet a filmszakma: a magyar versenyfilm kétségtelenül az egyik legfeszesebb szerkezetű film volt a versenyprogramba nevezettek közül: igazi eleje, közepe, vége történettel. A magyar valóságot a magyar filmek szokott lassúságával tálaló alkotás hitelesen mutatta be az anya és lánya közötti bonyolult viszonyt. Az alkotást most a nagyközönség is láthatja.

A film úgy indul, mintha a magyar Bridget Jones szerepét próbálná betölteni, ám hamarosan kiderül, valami egészen másról van szó. Nem felhőtlen szórakozás, sem egyszerű hatásvadászat, csupán a nagy magyar valóság. Ennek hangsúlyozása egyszerre hibája és erénye is a filmnek: őszinteségéhez nem férhet semmi kétség, ám emiatt nehezen talál majd utat a szélesebb közönséghez. Akik azért ülnek be filmeket nézni, hogy egy másik világot fedezhessenek fel, azok csalódni fognak, hiszen saját mindennapjukat fogják a vásznon viszontlátni.

Ám a Friss levegő ettől függetlenül tökéletes műalkotás, amely a valóság elemeiből építi fel "lehetséges világát". Kocsis Ágnes tudja, amit a különféle versenyfilmek rendezői nem: elég néha a valóság elemeit szokott rendjükben megmutatni, az emberi elme, a néző maga elvégzi majd a szükséges stilizálást. Persze a rendező is ad elég sok támpontot ehhez a művelethez. A stáblista alján felbukkanó, saját magába forduló porcelánhal egyértelműen a film alapemblémája. Jelentését nehéz lenne egyértelműen tisztázni, ám jól illik az alkotás körkörös szerkezeti elemei közé.

A film főszereplői nők, a mellékszerepekben megjelenő férfiak egyáltalán nincsenek jó színben feltűntetve, ám az alkotás mégsem tekinthető zavaros, ultrafeminista rémképek sorozatának, hiszen a történet egyetemesebben is értelmezhető, és sokkal fontosabb a középpontban álló anya-lánya viszony, amely két rendkívül tehetséges színésznő alakításában bontakozik ki a szemünk láttára. Viola és Angéla története egyike a legtisztábban elmesélt történeteknek."

Szentpály Miklós

belépőjegy: 300,- Ft

további információ: http://www.frisslevego.hu 

2008. december 7. 11:00 (vasárnap), Nádasdy-vár Galeria Arcis

Vizsolyi János szobrászművész kiállításának megnyitója - megynitja: Fábián László író

megtekinthető: 2009. január 4-ig, hétköznap: 10-18 óráig, szombaton 9-13 óráig

(december 3-ig a Galeria Arcisban továbbra is látogatható Varga György festőművész tárlata, a Folyosó Galériában november 30-ig Molnár Lajos kiállítása látható.) 

2008. december 14. (vasárnap), Nádasdy-vár

Karácsonyváró "A Te Napod" a Nádasdy-várban

14:00 - Karácsonyi műhelyfoglalkozások (Karácsonyfa- és ablakdíszek, gyertyák és egyéb ünnepi kellékek készítése)

14:45 - "Szállást keres a Szent Család" Adventi színjáték a Szent László Katolikus Iskola tanulóinak előadásában

15:30 - "Karácsonyi dallamok" - Dr. Szabó Endre műsora

16:00 - "Grimm: Holle anyó" - mesejáték a győri Holle anyó Színház előadásában

17:00 - A karácsonyi rajzpályázat eredményhirdetése, a kiállítás megnyitása

Mindenkit szeretettel várunk! A belépés díjtalan

 

A Nádasdy-várban is kaphatók a Weöres Sándor Színház bérletei

A Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, a szombathelyi Weöres Sándor Színház együttműködő partnereként bizományban értékesíti a színház bérleteit. A jelentkezési lapot innen letöltheti, és akár E-mailben is továbbíthatja. Sárvárról ingyenes buszjáratok indulnak az előadásokra.

BÉRLETES ELŐADÁSOK

Egressy Zoltán: 9700

Szereplők: Bálint Éva, Csonka Szilvia, Czapkó Antal, Czukor Balázs, Endrődy Krisztián, Horváth Ákos, Kálmánchelyi Zoltán, Kelemen Zoltán, Kiss Mari, Németh Judit, Orosz Róbert, Péter Kata, Szabados Mihály, Szabó Tibor, Szerémi Zoltán, Tóth Ildikó, Trokán Péter, Vass Szilárd, Vlahovics Edit 

Rendező: Jordán Tamás

Bemutató: 2009. január 15.

A.P. Csehov: Cseresznyéskert

Szereplők: Tóth Ildikó, Csonka Szilvia, Péter Kata, Szerémi Zoltán, Szabó Győző, Czukor Balázs, Endrődy Krisztián, Németh Judit, Orosz Róbert, Bálint Éva, Szabó Tibor, Vass Szilárd, Horváth Ákos

Rendező: Jordán Tamás

Bemutató: 2009. március 20. 

Szerelmes Balázs "élőfilm"

Philippe Blasban "Szerelmes Thomas" című forgatókönyve alapján írta Dömötör Tamás

Szereplők: Bálint Éva, Czapkó Antal, Czukor Balázs, Csonka Szilvia, Domokos László, Endrődy Krisztián, Horváth Ákos, Kálmánchelyi Zoltán, Kelemen Zoltán, Kiss Mari, Péter Kata, Szabó Tibor, Trokán Péter, Vlahovics Edit

Rendező: Dömötör Tamás

Bemutató: 2009. január (Kamaraterem)

A bérletár táblázat letöltése »

A bérletigénylő lap letöltése »

A kitöltött bérletigénylő lapokat kérjük E-mailben továbbítsa a E_mail címre, vagy faxolja a 95/323-425 számra. Személyesen is leadhatja a lapokat a művelődési központban. Postacím: Nádasdy-vár Művelődési Központ és Könyvtár, 9600, Sárvár, Várkerület 1. Telefon: 95/320-063

Új hozzászólás