Ismét gyászol a vasi zenésztársadalom - Elhunyt Gujdó, a Mokka zenekar gitárosa

Képgaléria megtekintése2012.01.10. - 21:30 | Gombás Endre - Fotók: vaskarika.hu

Ismét gyászol a vasi zenésztársadalom - Elhunyt Gujdó, a Mokka zenekar gitárosa

Ismét szomorú esemény íródott a vasi zenei élet pergamenjére. Ma délután fél négykor váratlanul elhunyt Gujdó, Csorba Tibor, a népszerű Mokka Együttes frontembere, énekese és gitárosa.

Nemrég ünnepeltük baráti körben hatvanadik születésnapját, és szőttünk a napokban, még tegnap délután is nagy terveket a megtépázott Mokka Együttes sokadszori újraszervezésére. Készültünk, hogy február közepén hagyományosan megrendezzük a Mokka Bált. Sajnos ez most már biztosan elmarad.

A szintén közelmúltban elhunyt Pedro helyére új billentyűs érkezett, ma várták a nárai kulturházba próbára Gujdót. Helyette sajnos csak a szomorú hír s vele együtt az emlékezés érkezett.

Gujdó 1968-ban alapította a mára már legendává vált Mokka Együttest, iskolai zenekarként. A csapat az ezt követő években a Művelődési és Sportház és az Ifjúság Háza zenekaraként nagy népszerűségre tett szert, nemcsak a városban, de az ország más vidékein is. Ezt az időszakot számtalan bel- és külföldi fellépés kísérte. A méltán népszerű együttes többször turnézott az NDK-ban és Csehszlovákiában.

Az állandó, alapító tagok mellet több tagcserét is megélt zenekar az utóbbi időben egyre gyakrabban tűnt fel ismét a színpadokon. Ezen alkalmakkor a 60-as, 70-es évek rockslágereit, valamint népszerű saját számait játszotta, mindig népes közönség előtt.

Gujdó eközben új zenekart is alapított, a Golfot, egy időben játszott a Lordban is, de az örök szerelem mindvégig a Mokka maradt.


Emlékét megőrizzük, soha nem feledjük!

Fájdalommal búcsúznak zenésztársai és barátai, ismerősei, a Mispro Produkciós Iroda munkatársai.
Kedves Gujdó, nyugodjál békében!

 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Heny 2012.01.11. - 12:53
Nyugodj Békében! Sosem felejtünk el! :'(
BLH 2012.01.12. - 19:52
Tájékoztatok mindenkit, aki ismerte, becsülte és szerette, hogy Csorba Tibor - Gujdó hamvait 2012. január 20-án, pénteken 13.30 órakor kísérjük utolsó útjára Szombathelyen a Jáki úti temetőben.
Gombás Endre
Horváth Norbert 2012.01.13. - 09:25
Nyugodj Békében! Sosem felejtünk el! :'(