Hétvégi előadások, S.Ö.R, Koltai-est - A Weöres Sándor Színház hírei

2012.02.17. - 15:40 | vaskarika.hu

Hétvégi előadások, S.Ö.R, Koltai-est - A Weöres Sándor Színház hírei

Helyszín: Szombathely, Weöres Sándor Színház

Dátum: 2012.02.17 - 28.

Szentivánéji álom, Chicago, Tizenkét dühös ember, Hetvenhét, DühöngŐ - A Weöres Sándor Színház hétvégi előadásai mellett a jövő heti programokhoz is kedvet csinál írásunk!

MŰSORVÁLTOZÁS!

A Weöres Sándor Színház igazgatósága értesíti Tisztelt Nézőit, hogy a HETVENHÉT című produkció február 19. (vasárnap) 15 órára hirdetett előadása technikai okok miatt elmarad. 

Február 17., 19:00 - Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad

Chicago

Jegyár: 3.300 Ft Nagyszínpad

19:00 - Márkus Emília terem

Tizenkét dühös ember

Jegyár: 2.900 Ft

Február 18., 15:00 - Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Tizenkét dühös ember

Jegyár: 2.900 Ft

19:00 - Weöres Sándor Színház - Nagyszínpad

Szentivánéji álom

Jegyár: 2.900 Ft

Február 19., 10:00 - Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Hetvenhét

Jegyár: 1.250 Ft

19:00 - Weöres Sándor Színház - Stúdiószínpad

DühöngŐ

Jegyár: 1.000 Ft

ÚJ IDŐPONT!!! - Február 22., 19:00 - TALÁN - NÉMETH JUDIT ÖNÁLLÓ ESTJE

Németh Judit ennyit árult el megújult műsoráról:

"Nagyon boldogan és rendkívüli izgalommal várom az újabb Talán-kozást a közönséggel. Annál is inkább, mert ezúttal új dalokkal és egy megújult zenekarral várjuk a nézőket. A kényszer, hogy Unger Tündi és Szabó Robi (mindketten futó előadásban játszanak) nem lehetnek velünk, összehozott egy új csapatot. Ezen az estén olyan zenészek lesznek a társaim, mint Kondor Tamás (akit a szombathelyiek jól ismernek),  Szalai Marci és Mersics Gyuri (a két „Macho", akiket szintén nem kell bemutatni). Azt hiszem, az Ő nevükben is mondhatom, hogy nagyszerű kihívás így, együtt kipróbálni magunkat, hiszen más-más zenei környezetből érkeztünk. És ebből igazán „boldogságos" pillanatok születnek már most, a próbákon is.

TALÁN..... örömet szerzünk a nézőknek is!
TALÁN..... lesz még együtt ez a csapat, és én újra énekelhetek Velük!"

Az új műsor három blokkból áll: először magyar dalokat játszik a zenekar, a Magamban, a Mai kedd és a Mozi biztosan elhangzik. A második részben Judit híres filmzenéket énekel, a Pretty Woman, az Angyalok városának egy-egy slágere és az Aladdin betétdala is bekerült többek között a repertoárba. Zárásként musicalrészleteket hallhat a közönség például a Jézus Krisztus Szupersztárból vagy a Brodway-en játszott Rentből. A többi legyen meglepetés!

Helyszín: Weöres Sándor Színház, Krúdy Klub

Jegyár: 1.600 Ft

A február 18-ra megváltott jegyek az új időpontra is érvényesek, illetve a helyszínen vagy 2012. február 29-ig a Jegyirodában visszaválthatók.

Megértésüket köszönjük!

Február 22., 19:00 - THE COMPLETE WORKS OF WILLIAM SHAKESPEARE

A MADHOUSE THEATRE COMPANY angol nyelvű előadása két részben

A Madhouse Theatre Company The Complete Works of William Shakespeare (S.Ö.R. - Shakespeare Összes Rövidítve) című angol nyelvű, fergeteges előadása 2012. február 22-én (szerda) 19 órakor újra látható a Weöres Sándor Színházban.  

A Shakespeare Összes Rövidítve egy, a londoni West Ende-en óriási sikerrel futó, fergeteges komédia, amelyben három színész tesz kísérletet arra, hogy Shakespeare mind a 37 drámáját színre vigye kevesebb, mint két óra leforgás alatt.

A Madhouse Theatre Company - Magács László rendezésében - három évvel ezelőtt vitte színre saját változatát, és azóta játssza teltházak előtt. Az előadás Európa több országában is nagy sikert aratott.

A darab nyaktörő sebességgel pereg. A társulat három tagja játssza a férfi és női, a fiatal és öreg szerepeket. Othello történetét például egy gengszter-rap kelti életre, a történelmi drámákat egy amerikai futballmeccs keretei között jelenítik meg, a Hamletet pedig húsz másodpercben foglalják össze.

Játsszák: Mike Kelly, Matt Devere, Andrew Hefler
Időpont: 2012. február 22. (szerda), 19 óra
Helyszín:
Weöres Sándor Színház, Márkus Emília terem

Jegyár: 2.000 Ft

http://www.madhousetheatre.hu

Február 22., 23., 19:00 - NAPLÓ-SZILÁNKOK (MÓRICZ 1924-1925) - KOLTAI RÓBERT ÖNÁLLÓ ESTJE

Szerkesztette: B. Török Fruzsina
Színpadra alkalmazta és előadja: Koltai Róbert
Hangfelvételről közreműködik: Molnár Piroska, Kertész Péter, Úri István, Szirtes Balázs
Művészeti tanácsadó: Lukáts Andor

A B. Török Fruzsina szerkesztésében, Koltai Róbert által színpadra alkalmazott és előadott Napló-szilánkok (Móricz 1924-25) című est ősbemutatóját 2011 decemberében tartották Budapesten. A vidéki színházak közül elsőként a szombathelyi Weöres Sándor Színházban láthatja a közönség 2012. február 22-én (szerda) és 23-án (csütörtök), 19 órai kezdettel.  

A 2010-es év egyik legnagyobb könyvszenzációja Móricz Zsigmond 1924-25-ös naplója volt. Móricz naplója a gyónásnál is több: élveboncolás. Heroikus harc szeretteivel és önmagával - a szerelemért. A szerelemért és a végtelen munkáért. A közel ezer oldalas, 1924-25-ben írt naplóból lenyűgöző, eddig ismeretlen Móricz-kép tárul elénk. Küzdelmes évek a művészi szabadságért és az írói létért. Szívdobogtatóan felzaklató izgalmas olvasmány. Móricz varázslatosan és gyakran önmagát sem kímélő kegyetlenséggel ír. Legnagyobb meglepetésemre a műből az ördögi humor és az irónia sem hiányzik. Amikor megismertem B. Török Fruzsina szerkesztő színpadra szánt munkáját arra gondoltam, ha a közönségre csak fele akkora hatással lesz a mű, mint rám, már akkor is katartikus színházi estének leszünk részesei. Kiváló kollégáim - Molnár Piroska, Kertész Péter, Úri István és Szirtes Balázs - hangjukkal lesznek jelen. (Koltai Róbert)

Móriczot (Koltai Róbertet) hallgatva sokszor még az is felmerülhet bennünk, hogy egy élet nem feltétlenül választás kérdése, hanem az én elfogadásáé. Vagy épp fordítva: az önelfogadás döntéseken múlik. Ezt a bonyolultságot Koltai egészen könnyeden, megragadó természetességgel, lendületesen, megbízható stílusérzékkel, finom és gazdag eszköztárral, színesen tálalja, felerősítve a két nő közötti ingadozás, a szerelemből szerelembe bújás képét. (Nyulassy Attila)

Kitűnő színész Koltai Róbert. Egyszerre láttatja az író lelki tortúrájának színét és visszáját. A se menni, se maradni döntésképtelenséget. A Janka-féle szeretve gyűlölt abroncsot. Beleéli magát Móricz lelkiállapotába, követi érzelmi hullámait, földühödik a nevében, egy alkalommal a drasztikum hevét is közvetíti, de a sorok között bujkáló komikum sem kerüli el a figyelmét, amikor észreveszi a gyöngeség, az öncsalás, a kicsinyesség mozzanatait, a feleség kalodát állító, zsaroló ragaszkodását és a hidegen hallgató ideál valószínűsíthető közömbösségét vagy számító manőverezését. (Koltay Tamás)

A Naplóból készült kétrészes est ősbemutatóját 2011 decemberében Budapesten a Sanyi és Aranka Színházban tartották, a vidéki színházak közül elsőként a szombathelyi Weöres Sándor Színházban láthatja a közönség.  

Időpontok:

2012. február 22. (szerda), 19 óra
2012. február 23. (csütörtök), 19 óra  

Helyszín: Weöres Sándor Színház, stúdiószínpad

Jegyár: 2.500 Ft

Móricz Zsigmond örököseinek engedélyét a Hofra Kft. közvetítette.

Február  28., - Arthur Miller: Az ügynök halála

A Weöres Sándor Színház vendégjátéka a Nemzeti Színházban

Arthur Miller Az ügynök halála című drámája - Valló Péter rendezésében - a 2010/11-es évad egyik legjelentősebb és legsikeresebb bemutatója volt a Weöres Sándor Színházban. Vendégjátékként meghívta a Nemzeti Színház is: a budapesti közönség február 28-án láthatja a Gobbi Hilda Színpadon. Előtte, február 23-án este 19 órakor a szombathelyi közönséget is újra várja az előadás a Márkus Emília teremben.  

Amikor a kommunista korszakban szinte viharos gyorsasággal - megírása után csupán tíz évvel - hazánkban is színre került Arthur Miller darabja (1959-ben a Nemzeti Színházban, a címszerepben Tímár József legendás alakításával), a hivatalos kritika a kapitalista társadalom farkastörvényeinek és az amerikai életforma öncsaló voltának kíméletlen leleplezését tartotta a legnagyobb erényének. Csupán a dráma különös - a valóságos időrendet bátran megbontó, az emlékeket, illúziókat és a kézzelfogható realitást szétválaszthatatlan szövevénnyé bogozó - szerkezetét furcsállották. Pedig ez hordozza az írói mondandó lényegét: Miller szerint az egész dráma a főhős fejében játszódik le, díszletéül is legszívesebben egy óriási koponyát képzelt volna el. Amikor pedig az egyik broadwayi előadás után egy néző fölrótta neki, hogy nem lehet tudni, milyen mintákat is cipel Willy, az ügynök két hatalmas bőröndjében, ingerülten így fakadt ki: „Hát önmagát! Ő maga az áru."

Tehát az esendő, a hétköznapok anyagi és lelki súlya alatt görnyedő, a rideg tényeket rögeszmésen szebbé, barátságosabbá kozmetikázó, az álmai mellett a végsőkig kitartó kisember a megértő, de nem megbocsátó vizsgálat alanya. Alakjában a szerző apjának is emléket állított, akit az 1930-as évek gazdasági krízise gyűrt maga alá. Most, a jelenünket megnyomorító újabb világválság idején a közösség számára látszólag feleslegessé vált, az életből lassan kikopó, de mindennek ellenére szeretetre méltó figurájában valószínűleg több nemzedék tagjai is egyre döbbentebben ismernek magukra.

WILLY LOMAN Jordán Tamás
LINDA Kiss Mari
BIFF Orosz Róbert
HAPPY Kálmánchelyi Zoltán
BERNARD Endrődy Krisztián
Senkovics Petra
CHARLEY Ujlaky László
BEN BÁCSI Avass Attila
HOWARD WAGNER Kelemen Zoltán
JENNY Unger Tünde
STANLEY Vass Szilárd
MISS FORSYTHE Varga Dóra
LETTA Lévai Tímea
TITKÁRNŐ Korponay Zsófia

Díszlet: Valló Péter
Jelmez: Dőry Virág
Dramaturg: Duró Győző
Ügyelő: Győrváry Eszter
Súgó: Kiss Lívia

A rendező munkatársa: Juhász Ádám

Rendező: VALLÓ PÉTER

Új hozzászólás