100% fesztiválhangulat - az Alterába Fesztivál második napja

Képgaléria megtekintése2012.07.21. - 17:15 | vaskarika.hu

100% fesztiválhangulat - az Alterába Fesztivál második napja

"Az ember szíve örvend, mert a fesztivál helyszíne Körmend" - már megint egy szájgörbés felütéssel nyitunk. Szűcs Krisztián, a HS7 frontja tolta a rajongóknak a fesztiválrespektet, ami az esti koncerteket látva visszafele is működött: teltház, felpörgetett közönség és ráadást ráadásra adó zenekarok. Pénteki intim torna, két képgalériával.

Ilyen, amikor két tapasztalatlan ember összejön... Az Alterábás karszalagunkat összefogó kapocs felhelyezésénél a fogó majdnem a „fogót fogó" személlyel együtt végig elkísért az estén, ugyanis a segítőkész segítő kéz alig tudta levenni rólam a "klammerolót". Kiderült, neki is ez volt az első "bevetése". Ezután a biztonsági őr levágta a fennmaradó, hosszan lógó szalagvéget, majd előrántott egy öngyújtót, és készségesen „elvarrta a szálakat". Rajta látszott, hogy volt már dolga karszalaggal, de azért megijedtem, hogy már a belépéskor "máglyán fogok elégni"... 

Épp Intim Torna előtti koncertszünet volt, így jó alkalom nyílt rá, hogy szemügyre vegyük a fesztivál egyéb szolgáltatásait. A T-Mobile standján a "Próbáltad már jó arcokkal?" provokatív kérdés lényege az volt, hogy „hogyan legyünk egymás részei egy közös fotón". Persze senki ne gondoljon elfüggönyözött kis szobára, és sejtelmes lámpafényre... Be kell állni a kis négyzetalakú ablakok mögé, állunkat a fehér szivacsra kell helyezni, mint a kompjúteres szemvizsgálaton, csak itt nem kell keresni a fehér pici pontot. Körülbelül negyed óra múlva arcunk szeletkéi egésszé álltak össze, egy fehér matricára nyomtatva, ami külön jó ötlet, hiszen a gyanútlan, táskát nem hozó fesztiválozó bárhová felragaszthatja. Így történt, hogy estére már rengetegen voltak matricáshasúak, matricáshátúak.


Még nem volt nagy a tömeg késő délután, de már sokan intimtornáztak illegálisan. A fesztiválon sokszor látott kép volt a „de rég láttalak" fíling, ennek ellenére nem indultak csapatostul lyukat vágni a kádba, pedig láthatóan sokan öleltek barátot, aki már rég hiányzott. Szóval az Intim Torna Illegál csalta az első tömegkezdeményt a sátorba, s aki ott volt, azt meg is tornásztatták rendesen: a kollektív ablaktisztítós-kézmozdulatos tombolás mindent vitt. Nevüket onnan kapták, hogy a csapat egy kávézóban ücsörgős napon órákon át töprengett azon, milyen nevet válasszon magának. Kiss Sándor, a banda basszusgitárosa kiment a mosdóba, aminek falán meglátott egy matricát a következő felirattal: Intim Tornát vállalok! Név letudva... 

Holtidős sétánkat folytatva olyan fiatalokba botlottunk, akik magasba tartott tölcsérhez csatlakoztatott gumicsövön át iszogatták sörüket. Ez egy Amerikában nagyon népszerű ivós játék, a sör bong. A lényege, hogy a cső "végén álló illető" úgy igyon meg minél többet az alkoholos italból, hogy elkerülje a fulladásos halált... És tudja a T. Olvasó, hogy mit jelent a fesztiválszájfény? Szörp a szájba, majd a vodkával töltött szódásszifon tartalmát tolják az arcba. Ez a szájfény aztán pár órán belül lekerül, és lesz belőle fűfakó sárfény...

A Rába-partra is kivetődtünk, ahol körben ülő és iszogató fiatalok, és a felkészültebb grillezők mellett a frizbizők rémült, tanácstalan tekintete, és csípőre tett keze mutatta: a Rába sok elveszettnek hitt frizbi lelőhelye. 


A koncertek közti időt kitűnően kitöltötte a kitűnni vágyók karaoke partija, amit kitüntetett figyelem kísért a földről. Voltak számok, amik alig felismerhetően, de annál nagyobb lelkesedéssel szóltak a kisszínpadról, és voltak, amiket egészen jól eltalált a kicsit sem lámpalázas előadó. Egyik kedves, rég nem látott ismerősünket - aki szintén nem rohant haza meglékelni fürdőalkalmatosságát - próbáltuk rábírni éneklésre, ám azzal hárított, hogy benne nagyon szép zene szól belül, csak mire kiér, ez egész máshogy hallatszik. Sokakkal így volt ez este is, de voltak szerencsére, akiket ez tényleg „Nem érdekelt".

A helyenként mini megasztár válogatónak is beillő próbálkozások, és szinte már kész produkciók után mozdultunk, mintha élnénk a Heaven Street Seven zenéjére. Ekkor már szinte teljesen tele volt a sátor, mindenki megérkezett, aki ma dolgozott, aki tegnap nagyon elfáradt, és azok is, akiket az AlteRáBusz valahonnan ideszállított az AlteRábára, hogy aztán mindenki AlteRábaRátkozzon.


Újabb próbálkozók a kisszínpadon, újabb fél óra, amíg feltölthettük az ugrálástól igencsak megfogyatkozott energiakészleteinket. A tömeg ilyenkor a sátorból átmozdult a padokra, amik közül a mögöttünk lévő üresen állt, ezt használták ki a „csókolózós párok", akik 10 percenként váltották egymást eme ülőalkalmatosságon. Mondhatni váltófutásban nyomták az egymásra tapadást a kellemes állapotban lévő fiúk és lányok. Olyan is akadt, aki kreatív módon szörfdeszkának használta a padot, és lelkesen evezett kezeivel a fesztivál levegőjében. Éjfél közeledtével és az alkoholos italok fogyásával párhuzamosan a fesztivál területén különösen erős gravitáció hatott a "túl jó nekem" állapotú fesztiválozókra, felsegítésük után pedig a nadrágjukra. Ezt a "fesztiválbalesetet" jó eséllyel egyszer mindenki átéli, arra viszont nincs nyomdaképes kommentárunk, hogy van, aki élvezettel és büszkén meg is örökíti szerencsétleneket... nesze neked fotósetika. A T. Olvasó pedig ne általánosítson: nem minden fotós leli ebben örömét, és még kevesebb vallja, hogy erről szól a fesztivál...


Dohogás off, mert Péterfi Bori és zenekara tolta műsorát, a sátor a hátsó ponyváig tele volt. Hiába volt kinn hűvös az idő, a sátor igazi katlanná változott percek alatt. Meglepő ez ott, ahol egy vámpír hajol bele ópiumlehelettel a hajadba? Nem egy megszokott Dunántúli sláger... Bori két ráadást is adott, a leizzadt rajongók pedig egy 100 méter sugarú körben pár fokkal megemelték a tizenpárfokos hőmérsékletet.

A Road-ra már befagytunk, mint a Windows, így bye-t intettünk (...) a Rába partnak. Átmenetileg persze, hiszen ma újra visszatérünk!

A második napról további fotók itt!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Tóby 2012.07.22. - 10:55
Először is gratulálni szeretnék a szervezőknek, nagyon jó hangulatú, színvonalas a fesztivál, végre nem kell ingemet-gatyámat ott hagynom, ha jól akarom érezni magam. Köszönöm nekik, hogy létezik ilyen hely, ami nem a lehúzásról szól. A biztonságiak is nagyon kulturáltak, le a kalappal. Egy negatívumot emelnék csak ki, bár a rendezők felhívták a figyelmet, hogy a sátorban tilos a dohányzás, ennek ellenére jó páran cigiztek, főleg tinilányok mérgezték a levegőt. Egy biztonsági őr ide is juthatott volna, mert a zenekarokat rengetegen "védték". Szuper volt a wifi, szép a környezet, még egyszer max grat, csak így tovább Körmend.
BLH 2012.07.22. - 13:59
Tóby, voltak a sátorban is biztonságiak, a fotósárok két oldalán. :) Volt rá példa, hogy ott nyomatták el a cigit az első sorban pipálóval. Abban tök igazad van (s gondolom erre is gondoltál), hogy a hátsó(bb) részekre már nem jutott figyelem. Amúgy tényleg fesztiválbarát árakkal megy az AR.