A 26. Sitkei Rockfesztivál programja - frissítve (aug. 25.)

2012.08.22. - 00:15 | vaskarika.hu

A 26. Sitkei Rockfesztivál programja - frissítve (aug. 25.)

Helyszín: Sitke, Hercseg-hegy

Dátum: 2012.08.25.

Augusztus 25-én huszonhatodik alkalommal várja az érdeklődőket a sitkei Hercseg-hegy, ahol a rockzenéért rajongók legnépszerűbb megyei eseményét rendezik meg. A koncerten színpadra lép a B.A.D, az Ocho Macho, a Kárpátia, a Kormorán, a Lord és az Ossian.

Egy klasszikus hangulatú rockfesztivál a Sitkei Kápolna megmentésére és az igazi hazai rockzene ünneplésére a Sitkei Rockfesztivál. A település kápolnája melletti domb olyan hazai zenekaroknak koncertjeinek adott otthont többek közt, mint Balázs Fecó, Lord, Kormorán, Edda, Deák Bill Blues Band, Ossian, Bikini vagy Beatrice.

A mai, szinte beláthatatlan méretű fesztiválok világában egy igazi értékes kuriózum a Sitkei Rockfesztivál, amely a maga megunhatatlan hangulatával és igazi hazai zenét éltető közösségével már 1986 óta töretlen népszerűségnek örvend.

Ha a fesztivál immár patinás történetét nézzük, akkor a tabáni koncertek (LGT, Mini) után ez volt az első olyan rockfesztivál, amely alulról építkezve, állami segítség nélkül tudott napjainkban is fennmaradni. A fesztivált életrehívó és működtető Kápolnáért Kulturális és Sport Egyesület tavaly is több millió forintot költött a koncertek bevétele által megmenekített, és mára természetes pompájában felújított kápolna állagmegőrzésére és belső munkálataira.

Program:

14.00 Pyro Sapiens
15.00 B.A.D.
16.00 Ocho Macho
17.30 Kormorán
19.00 Kárpátia
20.30 Lord
22.30 Ossian 


Fellépők: 

B.A.D.

A sitkei B.A.D. egyedi zenei- és szövegvilágával mára Vas megye egyik meghatározó zenekarává vált.

Ocho Macho

Az Ocho Macho zenekar 2003-ban alakult Szombathelyen. A kezdeti időszakban feldolgozásokkal léptek fel, a fő céljuk egy igazi bulizenekar összehozása volt. Tagcserék és hosszas vívódás után kialakult egy vidám, Dél-Amerikára és a Karibi szigetvilágra jellemző zenei stílus. Dalaikat magyar, angol és spanyol nyelven adják elő, ennek köszönhetően már több bécsi klubban és monstre-fesztiválon megfordultak, sőt az MR2 Petőfi és az ORF rádióállomás is sugározza dalaikat. A komoly lemezszerződések és fellépések után igazán elmondhatjuk, hogy ők a „hupogós zene királyai".  

Kormorán

Van-e korunk zenei palettáján hungaricum? Ha igen, a 2006-ban 30 esztendős Kormorán együttes annak tekinthető. A Magyar Tudományos Akadémia dísztermében átvehették a „Magyar Örökség" díjat, amely kinyilvánítja, hogy a zenekar dalai a magyar kulturális örökség részét képezik. Más megfogalmazás szerint a Kormorán megkapta az úgynevezett „Magyar Szellemi Lovagrendet". A Sitkei Rockfesztiválok rendszeres fellépője.


Kárpátia 

A Kárpátia egyaránt ír saját számokat és dolgoz fel régi magyar dalokat. A témát tekintve történelmi események, esetleg egy-egy könyv a megihletőjük. Talán a legnépszerűbb, de mindenképpen a legismertebb nemzeti rockzenekar. Leggyakrabban a nemzeti öntudaton és büszkeségen alapulnak szövegeik, de minden számukban vannak utalások. Népszerűségüket valószínűleg a 2002-és 2010 között uralkodó helyzetnek is köszönhetik.

Lord 

Soha nem voltak nagy médiasztárok. Néha hallani egy-egy Lord dalt a rádióban...és akkor megáll az idő, az ember legszívesebben hátradőlne, elmerengene, és csak élvezné...a zene csodáját. Az 1972-ben alapított szombathelyi zenekar töretlenül járja az országot, teltházas fellépéseivel sorra varázsolja el a rockzene szerelmeseit.  A Sitkei Rockfesztiválok elmaradhatatlan fellépője.

Ossian

Az 1980-as évek végén és az 1990-es évek kezdetén a legnépszerűbb hazai heavy metal együttesek közé tartozott az Ossian. A Paksi/Maróthy szerzőpáros több rocker himnuszt is írt az évek során (például Acélszív, Sörivók, A rock katonái). Nem csak Magyarországon, de a határ menti magyarlakta területeken is nagy sikerrel koncerteztek. A 90-es évek végén újjáalakított zenekarnak a Titkos ünnep (2001) című albummal sikerült végre meggyőzni a régi rajongókat az új felállás életképességéről és egy új rocker generáció is csatlakozott a csapat táborához. A kritikus hangok ellenére az azóta eltelt időszakban az Ossian megszilárdította vezető pozícióját a magyar heavy metal színtéren. Minden év őszén új albummal jelentkeznek, mellyel az utóbbi években rendre a Mahasz eladási listájának első felében szerepelnek.


Információk:  

Helyszín

A helyszín hagyományosan a sitkei kápolna melletti domboldal, mely kellemes kikapcsolódást, piknikezési lehetõséget kínál minden kedves vendégünknek.

Térkép, megközelítés

Jegyek

Belépõjegyek válthatók a rendezvény helyszínén. Üdülési csekket sajnos nem áll módunkban elfogadni.

Jegyárak:

6 éves korig a belépés ingyenes!
6-14 éves korig 1000 HUF
14 éves kor felett 3000 HUF

A Fesztivál területén csak érvényes jeggyel, sérülésmentes karszalaggal lehet tartózkodni. Karszalag nélküli, vagy sérült karszalaggal rendelkezõ látogatók a fesztivál területét kötelesek elhagyni, és oda csak érvényes karszalag váltása mellett térhetnek vissza. A rendezvény ideje alatt folyamatos ellenõrzést tartunk.

Szállás

Szállásfoglalás a koncert közelében: Sárvár Tours
a kempingtõl a négycsillagos hotelig - teljes körû szállásajánlatok
Telefon: 06 95 523 603

Hivatalos sátorozási lehetõség (tisztálkodási lehetõséggel) a Borostyánkert Vendéglõben biztosított.
További információk: www.borostyankert.hu
9671 Sitke, Kossuth u. 21.; Tel.: +36 95 442 284

Parkolás

Parkolási lehetõség a térképen jelzett helyen. A parkolót Egyesületünktõl független vállalkozó üzemelteti a saját feltételei szerint!

Előző évek beszámolói:

Sitkei rockünnep a Kálvária-dombon - koncertbeszámoló

2008.09.01. - 03:30 | Büki László 'Harlequin' - Képgaléria megtekintése

Sitkei rockünnep a Kálvária-dombon - koncertbeszámoló

"Széles, tágas a tér" - énekelte a Bikini a Kálvária-dombon, ahol az utóbbi évekhez képest nagyobb számban aktíválták magukat a rockzene szerelmesei. A generációkat megmozdító rendezvényen 7-8000 ember gyűlt össze, hogy a "tágas teret" minél jobban belakja. Ehhez aktivitás-fokozóként a szervezők visszatértek a kitaposott ösvényre: az eddigi fesztiválok "kemény magját" nyerték meg a kápolna-ügynek. Jelentjük a kápolna megmentve, de a tradíció tovább él.


"Ott sem voltam, de mégsem tudom elfeledni" - 23. Sitkei Rockfesztivál

2009.09.01. - 00:30 | Büki László, Kiss Csaba - Fotók: Makrai Tamás, Tóth Zoltán - Képgaléria megtekintése

Különösebb sajtóvisszhang nélkül csengett le a 23. Sitkei Rockfesztivál. Az egyébként gyorsreagálású (megyei) online média szinte teljes mértékben kivonta magát az esemény alól, az országos csúcsmédiumok pedig egy "bagolyfüttyös" őszi estén talán majd műsorra tűzik a Hercseg-hegyen történteket... Mi kibicikliztünk, meg vissza, ennél többet viszont nem mertünk megrizikózni...



Vándorlok, nem állok meg soha... - 24. Sitkei Rockfesztivál

2010.08.30. - 00:15 | Boros Ferenc - Fotók: Palkó (http://palko.co.nr/) - Képgaléria megtekintése

Vándorlok, nem állok meg soha... - 24. Sitkei Rockfesztivál

A rock örök és elpusztíthatatlan, még a nyári zord időjárás sem kezdheti ki! Pulóver, kabát, lepedő, tűzifa, radiátor, szesz, fékezhetetlen ugrálások, simuló testek - ki-ki vérmérsékletéhez hűen melegítette önmagát, vagy társát, avagy (áztunk)-fáztunk a szélben, ahogy a fák... De megérte. Woodstocki hangulat kicsiben. Nem cikkíróként indultunk a fesztiválra, így egy szubjektív élménybeszámolóval jelentkezünk a Hercseg-hegy oldaláról.

 

Fesztiválblog: áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák... - 25. Sitkei Rockfesztivál

2011.08.31. - 08:30 | Boros Ferenc - Fotók: Boros Ferenc, Horváth Dorottya - Képgaléria megtekintése

Fesztiválblog: áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák... - 25. Sitkei Rockfesztivál

Sitke örök és elpusztíthatatlan, idén három napra duzzasztva! Első gondolatom az volt, hogy szó szerint belinkelem a tavalyi írás néhány időjárási körülményre vonatkozó részét, hisz az idén az semmit sem változott! Íme: „Pulóver, kabát, lepedő, tűzifa, radiátor, szesz, fékezhetetlen ugrálások, simuló testek - ki-ki vérmérsékletének megfelelően melegítette önmagát, vagy társát, avagy áztunk-fáztunk a szélben, ahogy a fák..." Idén is egy szubjektív, kétnapos élménybeszámolóval és fotókkal jelentkezünk a Hercseg-hegy oldaláról.

 

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Ferdi 2012.08.12. - 13:09
Üdv mindenkinek! Az első zenekar neve Pyro, és NEM Tyru sapiens!
BLH 2012.08.12. - 13:56
Kösz, javítjuk, a fesztivál hivatalos FB oldalán így jelent meg... és még mindig így is szerepel.
Ferdi 2012.08.13. - 00:17
Köszönjük! Igen, el lett írva, ahol tudjuk javíttatjuk.. :)
sutyibandi 2012.08.29. - 21:55
Ez egyetlen lapot sem érdekelt Vas megyében? Sehol egy beszámoló, vagy fotók.
tyra 2012.08.30. - 13:29
Bitztos jó a kapcsolat a sajtó és a szervezõk kõzt. :)
Ható Erika 2012.09.16. - 17:21
Érdeklödnék hogy Sitkéröl több fotó nem kerül fel a Vaskarika honlapról köszi!vagy hol találom ha van?Erika

BLH 2012.09.16. - 20:52
Kedves Erika! Nem voltunk idén a fesztiválon.