Az Agora áprilisi programjai

2009.03.28. - 15:00 | vaskarika.hu

Az Agora áprilisi programjai

Helyszín: AGORA Szombathely

Dátum: 2009.03.30 - 05.16.

Nyit a KRESZ Park, és a Cromwell is újra a színpadra lép. Ezen kívül lesz Táncdalfesztivál, Russkaja-koncert, A muzsika hangja, Heaven Street Seven-koncert, Váradi Roma Café-koncert, Oltári srácok, Kepes András-est, újraindul a Fő téri szökőút, és persze idén is megrendezik a Tánc Világnapja programsorozatot, mindez az Agora szervezésében áprilisban.

Március 30. - április 8. AGORA - Gyermekek Háza

„Rozmaring" húsvéti készülődés

A tavaszi ünnepkörhöz fűződő szokások felelevenítése közben húsvéti kézműves tárgyak készítésével ismerkedhetnek meg az óvodás és iskolás csoportok.

Választható foglalkozások

  • óvodásoknak és kisiskolásoknak: tojásmárványozás; cifra papírmasé tojás; tojástartó drótból és posztóból; fonott kalács;
  • kisiskolásoknak: tojásbatikolás; tojásmaratás; tojásmelegítő.

A foglalkozások időpontja hétköznap délelőtt és délután - előzetes bejelentkezés alapján, időtartama 60-90 perc.

Részvételi díj: 250 Ft/fő

Április 1. 14.30 AGORA - Gyermekek Háza

Világjárók

Előadássorozat élménybeszámolókkal egzotikus országokról, az ott élő emberek életmódjáról, földrajzi és biológiai érdekességekről a természettudomány iránt érdeklődő felső tagozatos diákoknak, felnőtteknek.

8. előadás: Irán egy természettudós szemével - Dr. Vig Károly előadása

Az ázsiai ország vidékeinek, tájainak bemutatása - a magas hegyek világától a sivatagokig.

Április 2. 19.00 AGORA-Savaria Filmszínház

Az Autizmus Világnapja

Nic Balthazar: BenX belga-holland 90' (12) - filmvetítés és beszélgetés

Autizmus egy világ, amelyet nem ismerünk, miközben az „esőemberek" száma egyre nő, s Magyarországon már 60 ezer, a világon 67 millió  embert érint.

Ben egy intelligens autista fiatal, aki nem érti a világot, és őt sem érti senki. Az iskolában ő a lúzer, de a virtuális világban BenX, a rettenthetetlen hős. A többszörösen díjnyertes, megtörtént eseten alapuló belga-holland film az Autizmus Világnapja alkalmából az országban egyszerre 8 helyszínen kerül vetítésre, amelyet beszélgetés követ. Harmat Eszter így kezdi kritikáját a BenX című filmről: „Be kell vallanom, nem vagyok egy hőstípus, sosem éreztem késztetést arra, hogy az emberiség jótevője legyek. Nic Balthazar filmje után azonban úgy döntöttem, megkezdem karitatív tevékenységeim sorát. Első lépésként például embereket fogok bevonszolni a BenX című film vetítésére. Belátom, kissé erőszakos és időigényes módja ez a közszolgálatnak, ám félő, hogy máskülönben egy újabb remekmű süllyed a lát(hat)atlan filmek sorába."

Április 3. 18.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Sáncon innen, Nagy Falon túl - A Sprint SC a pekingi paralimpián

A Sprint SC és a Szombathelyi Televízió filmbemutatója

A Sprint SC a Nemzetközi Mozgássérült Röplabda Szövetség meghívására néhány hónappal ezelőtt bemutató mérkőzést játszott Pekingben. Az utazás fő célja volt az ülőröplabda népszerűsítése a távoli országban. A nemzetközi szereplésről a Szombathelyi Televízió munkatársai filmet készítettek, amelynek premierje április 3-án 18.00 órakor lesz az AGORA-Savaria Filmszínházban.

A belépés díjtalan. A látogatókat az aulában meglepetés várja.

Április 3. 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Táncdalfesztivál

Fellépők: Aradszky László, Harangozó Teri, Koós János, Mary Zsuzsi, Poór Péter, Zalatnay Sarolta

Jegyek elővételben válthatók 2800 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266), a Líra Könyvesboltban (Szombathely, Kossuth u. 8/3.) és a rendezvény előtt a helyszínen.

Április 4. 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza

Kézműves Kuckó - Húsvéti díszek

Hagyományos és újszerű kézműves technikák megismertetése bütykölni vágyó gyermekeknek.

Részvételi díj: 350 Ft/fő

Foglalkozásvezető: Németh Zita

Április 4. 21.00 AGORA - Savaria Filmszínház

„Az elszabadulás napja" - Russkaja-koncert

"A nyári kilövés után ismét beindul a Szputnyik!"

Vendég: Zaporozsec zenekar

Belépőjegy válthatók elővételben 1800 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266) és a rendezvény előtt a helyszínen.

Április 6. 10.00 és 14.30 AGORA - Művelődési és Sportház

Mátyás király meséi - „Egyszer volt Budán Kutyavásár"

A Budapest Táncszínház előadása - Zenés Gyerekbérlet

A Budapest Táncszínház korhű kosztümökben és díszletekkel idézi meg az ifjú néző számára a Mátyás-korabeli világot. Az előadás nemcsak feldolgozza a mesét dinamikus, sokszínű koreográfiával, de a Mátyás-korabeli magyar beszédet is megszólaltatja. Mátyás király a magyar és a szomszédos népek folklórjának egyaránt kiemelkedő hőse. Nevéhez számtalan monda és anekdota fűződik. Mátyás, az igazságos álruhában járta az országot és utazásai során sok bajjal, cselszövéssel és igazságtalansággal találkozott, melyeknek gyakran ő maga is áldozatul esett. A történetek végén mindig felfedi valódi kilétét, megbünteti a vétkest és megjutalmazza a szenvedőt. A Mátyás királyról szóló népmesék évszázadok során alakult történetek, melyek általános, örök érvényű igazságot foglalnak magukban.

Koreográfia: Földi Béla

Belépőjegyek válthatók a 14.30 órakor kezdődő előadásra 500 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1., Tel.: 511-266).

Április 7. Ifjúsági előadás 15.00, Csákányi-bérlet előadás 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Richard Rodgers: A muzsika hangja

családi musical a Soproni Petőfi Színház előadásában

Mária, a fiatal, életvidám lány apácának készül. Bármennyire felszabadult és örömteli is az élet a humánus és bölcs zárdafőnökasszony vezetése alatt a kolostorban, Mária hamar ráébred: az apácaélet nem neki való. Ám később sem tagadja meg azt az értékrendet, azokat az elveket, amelyeket a zárdában tanult.

A második világháború árnyékában játszódó történet évtizedek óta egyike a legnépszerűbb családi musicaleknek.

Szereplők: Vásári Mónika, Csonka Hajnalka, Simon Andrea, Bencze Ilona, Ambruzs Klaudia,

Laklóth Aladár, Nagy Gábor, Sajgál Erika, Rárósi Anita, Sövegjártó Áron, Benkő Péter, Zsolnai András, Galkó Patrícia, Makay Sándor, Tébi Márta, soproni gyerekek

Rendező: Pinczés István

Jegyek válthatók elővételben az ifjúsági előadásra 900 Ft, a Csákányi László-bérlet előadására 2500 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266).

Április 8. 18.00 AGORA - Szalon

Metamorfózis - beszélgetés Alpaslan Ertüngealp karmesterrel, a Savaria Szimfonikus Zenekar zeneigazgatójával

Az isztambuli születésű Alpaslan Ertüngealp Lukács Ervin karmesterképző osztályában 2000-ben végzett a budapesti Zeneakadémián. Karmester versenyek helyezettje és győztese, a „Kultúr Olimpiádé Athén" karmestere. Számos nemzetközi meghívás ellenére is ragaszkodik Magyarországhoz: 2001-től a Savaria Szimfonikus Zenekar állandó vendégkarmestere, 2006 óta zeneigazgató ugyanitt, ahol jelentős szakmai megújulást indított el. A török kisfiú magyarrá vált...?

A belépés díjtalan!

Április 9. 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza

Nyuszifül Játszónap

Mindenkit várunk egy nyúlfarknyi kikapcsolódásra: tréfás ügyességi és logikai pontgyűjtő versenyek, játékok, vetélkedők 6-10 éves gyerekeknek.

Részvételi díj: 400 Ft/fő

Április 9.

Nyit a Kresz Park! (napsütéses, jó idő esetén)

Nyitva tartási idő - csak esőmentes időben:

keddtől vasárnapig 14.30-19.00 óráig, hétfő szünnap.

A járművek használati díja: 200 Ft/30 perc

Április 10. 14.00-18.00 AGORA - Gyermekek Háza

Húsvéti Játszóház

Hagyományőrző játszóházunkban tradicionális tojásírási módszereket sajátíthatnak el, ínycsiklandozó húsvéti finomságokat, ünnepi díszeket készíthetnek az ünnepet váró gyerekek, családok.

Részvételi díj: 400 Ft/fő vagy 1200 Ft/család

Szervező: Németh Zita

Április 10. 21.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Heaven Street Seven

az első számú magyar indie gitárzenekar koncertje

Belépőjegy válthatók elővételben 1700 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266) és a rendezvény előtt a helyszínen.

Április 11. 9.00-11.00 AGORA - Gyermekek Háza

Cserebere Klub

Várunk képes levelezőlap, Kinder-figura, szalvéta, kosaras kártya vagy más gyűjteménnyel rendelkező, cserélni kívánó gyűjtőket - a helyszínen vásárlási lehetőséget is biztosítunk.

Vezeti: Juhász Árpád

Április 11. 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza

Kézműves Kuckó - Papírnyúl

Részvételi díj: 350 Ft/fő

Foglalkozásvezető: Geosits Judit

Április 15. 18.00 AGORA - Szalon

Sajtó és vizuális média

Benkő Sándor riportfotóinak kiállítását beszélgetéssel zárjuk:

Benkő Sándor, Halmágyi Miklós, Kozma Gábor, Murai Gábor, Pehi László, Váradi Gábor részvételével

„Úgy tűnik, hogy jelenleg az új médiumok, kommunikációs eszközök és szolgáltatások elsődleges célja a médium fogyasztásának növelése (nézők, illetve előfizetők száma, eladott példányszám, hálózati forgalom stb.). Csak mintegy mellesleg alkalmasak ezek az eszközök az egyén személyes információs igényeinek (azok egy részének) kielégítésére is.

A kérdés tehát így tehető fel: alkalmas-e a modern kommunikációs eszközök bármelyike arra, hogy egy közösség (etnikum, társadalom, emberiség) boldogulását elősegítse?"

(Márczi Imre: Beavat(koz)ás, Ökotáj, 2005.)

A belépés díjtalan!

Április 16. 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Gary Adler - Michael Patrick Walker: Oltári srácok - koncert-musical a Budapesti Operettszínház előadásában

Az Oltári srácok című musicalben - a New York-i Broadway után Európában először - a Vár egy hely című turné utolsó koncertjére váltunk jegyet. Öt srác: Matthew, Mark, Luke, Juan, Abraham a zene erejével próbálja nemesebbé tenni az emberek lelkét. Az előadás nem a templomok áhítatos csendjén, hanem a koncertek színes, látványos, mozgalmas világán keresztül beszél hitről, reményről, szeretetről. Hogy a fiúcsapat mikor, hol, hogyan verbuválódott össze, azt bibliai homály fedi. Ezen az utolsó koncerten - ami tulajdonképpen maga az előadás - kiderül, hogy nekik is van még mit fejlődniük. Vajon meddig tart a hit ereje? Kérdés, hogy ők akarnak, tudnak-e hinni még egymásban, vagy az emberi kapcsolatokat felőrli a showbusiness?! Hiszen a kísértés nagy, mert az ördögi csillogás könnyen magába szív "minden élőt, mindegy ki az"...

Szereplők: Bálint Ádám, Serbán Attila, Imre Sebastian, Kerényi Miklós Máté, Szabó Dávid, valamint a színház zenekara

A Csákányi László-bérlet előadására jegyek válthatók elővételben 2500 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266).

Április 16. 14.30 AGORA - Gyermekek Háza

Irodalmi Kávéház

Feladatok, irodalmi játékok 3 fős 5. osztályos csapatoknak - előzetes jelentkezés alapján.

Téma: Petőfi Sándor: János Vitéz

Április 16. 19.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Eszkimó puszi - Kepes András önálló estje

Kepes András legutóbbi TV-műsora, a Világfalu élményanyagának legszórakoztatóbb jeleneteit s a felvételekből kimaradt izgalmas történeteket láthatja a közönség, különös tekintettel férfi és nő kapcsolatára a különböző kultúrákban, de épít a szerző-riporter személyes élményeire is.

A vetítéssel egybekötött előadás után Kepes András dedikálja legújabb kötetét.

Jegyek elővételben válthatók 2200 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266). 

Április 17. 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Oscar, avagy a gengszter jó útra tér

egyfelvonásos „gengszter-komédia" az 5 éves Cromwell Ifjúsági Színtársulat előadásában

A Silvester Stallone főszereplésével bemutatott "Oscar" című filmszínházi adaptációja az 1920-as évek Chicagói gengsztereinek életéből ad ízelítőt.

Az Oscar című film alapján írta, és a rendező munkatársa: Csukovits Balázs

Rendezte: Horváth Soma

Belépő: 1000Ft. Jegyek az előadás napján 18.00 órától a helyszínen válthatóak.

További információ: www.ciszt.hu

Április 18. 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza

Kézműves Kuckó - Illatosító zacskó

Részvételi díj: 350 Ft/fő

Foglalkozásvezető: Katonáné Nagy Mária

Április 18. 10.00-12.30 Fő tér

„Csobbanó" - szökőkút nyitogató

Játékos, zenés szabadtéri program családoknak, gyermekeknek a Fő téri szökőkút körül.

A részletes programismertetőt a Szombathelyi szombat programjainál olvashatja.

10.00-10.05    „Spring is Here" - a Voler Mouche zenekar előadásában

10.05-10.10    Polgármesteri köszöntő

10.10-10.20    Zenél a Voler Mouche zenekar

10.20-10.40    Tavaszköszöntő divatbemutató - KultúrKapu Egyesület

10.40-11.30    Csobbanó - ügyességi játékok családok, gyermekek részére

11.30-12.30    Mester Sándor klasszikus gitár művész előadása

Április 20. 9.30 és 10.45 AGORA - Gyermekek Háza

MárkusZínház: Az égig érő fa

„Az öreg király egyetlen leányát hirtelen forgószél ragadja el. Az egész birodalmat nyeri el, aki visszahozza és még a kezivel is számolhat, de számtalan herceg, lovag veszik oda a feladatban. Jánoska az egyetlen, aki a háromfejű sárkányt legyőzve hazaviheti Gyöngyvirág királykisasszonyt. A király boldog, halni sincs már kedve, hisz minden jó véget ér."

A Napraforgó - mesék határon innen és túl... - kamaraszínházi sorozat 4. előadása

Jegyek korlátozott számban vásárolhatók az előadás napján 500 Ft-os áron az AGORA - Gyermekek Házában - telefonos előjegyzés (94/512-370) alapján.

Április 20. 17.00 AGORA - Szalon

Lányi András: Porcelán az elefántboltban

Az ökológiai politika kezdetei Magyarországon című új kötetének bemutatója

„Azért lettünk zöldek, mert nem volt más választásunk. Feléltük a jövőnket, elfogyott. A korlátlan növekedés illúziójáért cserébe feláldoztuk a természet és a kultúra világának gazdag változatosságát: ettől persze nem a hatalmunk nőtt, hanem a kiszolgáltatottságunk. Az ipari szenny, mint a vízözön borítja el a földet, többé nincs hová menekülnünk a katasztrófa elől, önmagunk elől. Amit a természettel művelünk, ezen túl nem technológiai, hanem erkölcsi kérdés." - írja könyvében Lányi András.

A könyvet bemutatja: Tallár Ferenc, filozófus, egyetemi tanár / NYME Savaria Egyetemi Központ

A belépés díjtalan!

Április 21. 18.00 AGORA - Szalon

Németh Zsolt - Simon Attila: A történelmi Őrség Árpád-kori templomai

könyvbemutató

A templom a keresztény kultúrában - dr. Veres András megyéspüspök expozéja

A könyvet bemutatja: Boda László, a BKL Kiadó vezetője

Közreműködik: Kátai Zoltán, énekmondó

A BKL Kiadó új kötete több mint fotóalbum, de lehet segédeszköz turistáknak is. A magyarság korai művelődéstörténetével és nemzeti kincseivel - egyebek között a Szent Koronával, a Képes Krónikával és templomaival - foglalkozó Németh Zsolt értő, de a szakzsargont mellőző leírásai és Simon Attila fotográfus apró részleteket is láttató, érzékeny felvételei mindenkihez közel hozzák az Őrség (Velemér, Szentviszló, Őriszentpéter, Domonkosfa, Nagytótlak) falusi templomait, megmutatják azok spiritualitását és "lelkét" az érdeklődő olvasóknak.

A belépés díjtalan!

Április 21. 18.00 AGORA - Savaria Filmszínház

A MÚLTAT VÉGKÉPP MEGTALÁLNI... - Variációk az emlékezetre

Muszatics Péter: KÁDÁR - Dokumentumfilm Kádár Jánosról és a „legvidámabb barakkról"

Murai András: FILM ÉS KOLLEKTÍV EMLÉKEZET - könyv a történelmi témájú magyar játékfilmekről. A vetítést követő beszélgetés résztvevői: Muszatics Péter és Busling Eszter, a film alkotói, Murai András főiskolai docens, prof. Miszlivetz Ferenc szociológus. Moderátor Török Gábor főiskolai docens.

A Nyugat-magyarországi Egyetem Társadalomtudományi Intézete és az AGORA-Savaria Filmszínház közös rendezvénye

Április 22. 17.00-19.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Föld Napja

KLÍMAVÉDELMET AZ ÉLŐ BOLYGÓÉRT

A Kerekerdő Alapítvány által meghirdetett megyei képzőművészeti, fotó- és filmpályázat díjnyertes rövidfilmjeinek bemutatása.

Április 23. 14.30 AGORA - Gyermekek Háza

Irodalmi Kávéház

Feladatok, irodalmi játékok 3 fős 6. osztályos csapatoknak - előzetes jelentkezés alapján.

Téma: Arany János: Toldi

Április 23-30. AGORA - Gyermekek Háza

Anyák napi készülődés

Ajándékkészítő foglalkozások választható témában óvodás és iskolás csoportoknak.

A foglalkozások időpontja hétköznap délelőtt és délután - előzetes bejelentkezés alapján, időtartama 60-90 perc.

Választható foglalkozások:

  • óvodásoknak és 1-6. osztályosoknak: nyakék anyának, mozaikos cserép virággal, bonbon tartó, mézes szív füzér, szívecskés gyertya, edényalátét kerámiafestéssel,
  • 2-6. osztályosoknak: fotóalbum, szíves doboz.

Részvételi díj: 250 Ft/fő

Április 25. 9.00-12.00 AGORA - Gyermekek Háza

Kézműves Kuckó - Piros mézeskalács szív

Részvételi díj: 350 Ft/fő

Foglalkozásvezető: Piszker Ágnes

Április 25. 21.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Váradi Roma Café-koncert

a Cinema Café szervezésében

Jegyek elővételben 2200 Ft-os, a rendezvény előtt 2500 Ft-os áron válthatók a Cinema Caféban.

Április 27. 18.00 AGORA - Szalon

 „A skótok Petőfije" - egy igazi skót est Robert Burns születésének 250. évfordulója alkalmából

játék, vetélkedő, megemlékezés sok zenével és tánccal

Közreműködik: a DAGDA Együttes

Társszervező: NYME SEK Anglisztika Tanszék

Belépő: 1.000 Ft, diákoknak 500 Ft

Április 28. 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Koncz Zsuzsa-koncert

Jegyek elővételben válthatók 2200 Ft, 2700 Ft és 3700 Ft-os áron az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ Jegyirodájában (Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266).

Tánc Világnpja programsorozat

Április 29. 19.00 AGORA - Művelődési és Sportház

Carmina Burana

a Szegedi Kortárs Balett táncjátéka egy felvonásban

Egy civilizáció romjain tengődő, életben maradásáért küzdő, emberszerű barbár közösség rituálékkal teli életébe pillantunk be, akik félelmeikkel harcolva, ösztöneik által vezérelve próbálják átvészelni, amit a Sors rájuk ró. A Sors, ami néha jót, örömöt, szerelmet, máskor bánatot, halált hoz számukra. Egy lány, kinek eleve rövid élet adatott, egy pillanatra boldognak érezheti magát, a szerelem minden rosszat elfeledtető érzése elhiteti vele, hogy az élet más, szebb is lehet. De Fortuna csalfa és kegyetlen, nem törődik a pillanat szépségével. A csalódások, örömök, félelmek megélésével mindannyian egyre többet tudnak meg önmagukról, sorsukról, lehetőségeikről - emberi mivoltukról. (Juronics Tamás)

Táncolják:

Lány: Szarvas Krisztina, Fiú: Czár Gergely, Halál: Haller János

Fehér Laura, Palman Kitti, Kopeczny Kata, Tóth Andrea, Finta Gábor, Tarnavölgyi Zoltán, Kalmár Attila, Hajszán Kitti, Zsadon Flóra, Horváth Miklós Gergő, Csetényi Vencel

Zene: Carl Orff

Koreográfia: Juronics Tamás

Jegyek elővételben 2500,- Ft-os áron válthatók az AGORA Szombathelyi Kulturális és Turisztikai Központ jegyirodájában (9700 Szombathely, Belsikátor 1. Tel.: 94/511-266).

Április 30. 17.00 AGORA - Szalon

Beszélgetés a Savaria Nemzetközi Táncverseny történetéről

a tánc világnapja alkalmából

Vendégeink: Balikó Károly, a Savaria Nemzetközi Táncversenyek zenei szerkesztője, Rimányiné Kiss Anikó táncpedagógus és Zsámboki Marcell, a Magyar Táncművészeti Főiskola Intézetigazgatója

A Savaria Nemzetközi Táncverseny rendkívül szerencsés csillagzat alatt született. A 60-as évek elején Gálferusz Józsefet németországi útján rabul ejtette a versenytánc, lenyűgözte az angol Higins házaspár teljesítménye, hazatértekor szövetségesekre talált a „hivatalos" szerveknél, megalakult a rendezői csapat, példaértékű és tökéletes munkát végezvén a szervezés, a kivitelezés és a látványtechnika terén. A külföldiek körében legendává kezdett válni Savaria. Blackpool maga volt a szolgáltatás dömping, és a kezdetektől fogva üzleti vállalkozás. A Savaria pedig a verseny, az elegáns, nagyszerű hangulatú verseny, amin egyre inkább sikk lett elindulni.

A belépés díjtalan!

Május 1. Szombathely belvárosa

A Tánc Világnapja

14.00-19.00 Fő tér, Savaria tér: Tánctér

táncprogramok Szombathely város tánccsoportjainak, egyesületeinek, művészeti iskoláinak közreműködésével

19.30 Fő tér - nagyszínpad: Táncgála

Kísérőprogram:

Május 2. Nyitra Utcai ÁMK

Szivárvány Megyei Gyermekfesztivál és Métabajnokság

10.00 Métabajnokság

14.00 Táncos bemutatók

19.00 Gála

a Gencsapáti Hagyományőrző Néptáncegyüttes, a körmendi Béri Balogh Ádám Táncegyüttes és az Ungaresca Táncegyüttes közös műsora

21.00 Táncház

Rendezők: Nyitra Utcai ÁMK; Szivárvány Alapfokú Művészetoktatási Intézmény

Májusi előzetes

Május 7. 19.00 AGORA - Savaria Filmszínház

Friderikusz - Eddig - talkshow

Színpadon: Friderikusz Sándor és meglepetés vendége

Május 15. Szombathely, Fő tér

Quadrille Európai Táncfesztivál

Május 22-24. Szombathely, Fő tér

Borfalu

Kiállítások az AGORA Gyermekek Házában

Április 6-18.

Katasztrófavédelmi Kiállítás

A rajzpályázat meghirdetője: Szlovén Köztársaság, Muraszombati Védelmi és Mentési Kirendeltség.

Szervezője: Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Megnyitó: április 6. hétfő 10.00

A kiállítást megnyitja: Palkó Imre, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója

A pályázati díjakat átadja: Martin Smodiš - kirendeltség vezető 

Április 6-25.

Ovis Tárlat

Kiállítás óvodák, óvodás csoportok képzőművészeti munkáiból.

Bemutatkoznak a Szűrcsapó Utcai Óvoda óvodásai: Papp Bálint, Nagy Fanny, Kapui Patrik, Nagy Viktória, László Regina, Rába Simon (Hétszínvirág csoport), Czeglédi Bianka, Vidos Korina, Makrai Luca, Horváth Patrik (Csiperke csoport), Tóth Evelin, Baranyai Viktória, Horkay Fanni, Kovács Tamara, Gorza Fanni (Csuporka csoport), Viczkó Olivér (Csutkababa csoport), Giczi Eszter, Mátyás Bendegúz (Erdei Manó csoport), Tóth Nóra, Mogyin Maja, Régi Zsófia, Misik Lili (Katica csoport), Novák Patrik, Horváth Máté, Domokos Kitti (Pintyőke csoport). 

Április 22.-május 16.

Japán gyermekközelben

  • látványos papírsárkányok és pörgettyűk kiállítása,
  • fotókiállítás a japánok hétköznapi életéről

a Japán Alapítvány támogatásával.

Megnyitó: április 22. szerda 14.30

A kiállítás megtekintése ingyenes. 

Állandó kiállítás:

„Repüléstörténet maketteken"

  • Kiállítás néhai Nyilasi László hagyatéki anyagából 

Felhívás

A nyári szünidőben ismét szervez élménytáborokat az AGORA - Gyermekek Háza - 2009. június 22. és július 24. között 5 héten át az óvodás és a kisiskolás korosztály részére.

Szeretettel várunk mindenkit kalandos, érdekes táborainkba! 

Az AGORA - Művelődési és Sportház szakkörei, tanfolyamai, klubjai a 2008/2009. tanévben

Kreatív Klub

Minden szerdán 16.00 - 18.00

Klubvezető: Gyürüs Istvánné

Egészségklub, főzőtanfolyam

Minden szerdán 18.00-19.00

Klubvezető: Gyürüs Istvánné

Belvárosi nyugdíjasklub

Április 2., 16. és 30. csütörtök 16.00

AGORA - Művelődési és Sportház 16. terem

Ritmikus gimnasztika tanfolyam

Vezetők: Nagy Béláné, H.-né dr. Ekler Judit, Nagy Veronika

Helyszín: Kanizsai Dorottya Gimnázium

Időpont: szerda és péntek, heti 2X45 perc

Részvételi díj: 2.600,- Ft/hó/fő

 

Új hozzászólás