KUNSZT 2009 – Kultúr-túra Frankfurtban

Képgaléria megtekintése2009.04.02. - 00:05 | vaskarika.hu - Fotók: Garai Antal (VN)

KUNSZT 2009 – Kultúr-túra Frankfurtban

Március végén neves szombathelyi művészek látogattak Frankfurtba, hogy a KUNSZT 2009 kulturális csereprogram keretében bemutassák alkotásaikat. A kétnapos rendezvényen színvonalas produkciókkal kápráztatták el az érdeklődőket, melyen divat-és ékszerbemutató, valamint táncshow egyaránt szerepelt. Beszámolónkban bemutatjuk Frankfurt városát és áttekintést adunk a fellépésekről, mindezt képekkel színesítve.

A Kultúrkapu Egyesület tagságának zöme az elmúlt hétvégén nyakába vette fél Európát, hogy az előzőleg már beharangozott Művészetek Éjszakájának felturbózott műsorát két helyszínen mutathassa be a német nagyvárosban.

Frankfurt am Main

A magunkfajta, egyszerű kisváros-lakónak nem mindennapi látvánnyal és élményekkel szolgált a közlekedési és gazdasági központként elhíresült város. A Majna két oldalán fekvő, kb. 700000 lakosú, és emellett mindennap kétmillió bejáró dolgozóval bíró, felhőkarcolókkal megtűzdelt látképű Frankfurt már a megérkezés pillanatában lenyűgözte az ötvenfős különítmény minden tagját. A belvárosban tett felderítéseink után pedig egyértelművé vált, hogy aki csak teheti, mihamarabb visszatér majd az urbanizáció eme impozáns fellegvárába. A bő két nap ott-tartózkodásunk alatt egyik ámulatból a másikba estünk, és rá kellett ébrednünk, hogy az annyira áhított európai modern gondolkodásról, és az élhető világról alkotott elképzeléseink korántsem annyira reálisak, mint ahogy azt gondoltuk. Az első és legszembetűnőbb különbség az, hogy amíg a mi fővárosunk a Duna két partján koszos rakpartokkal „büszkélkedhet", addig a Majna mindkét partja teljes szélességében sétány és közpark, éjszakára kivilágított platánsorokkal, a hidak alatt skate parkokkal, foci- és kosárpályákkal. Nem kerültünk dugóba a belvárosban, az utcák tiszták, az emberek mosolygósak, válsághangulatnak se híre, se hamva. Az energiatakarékosság és környezetkímélés iskolapéldái sorakoznak, amerre a szem ellát. Minden köztéri szeméttartó tasakkal van ellátva, a parkolóautómaták napelemről működnek, az aluljáróban a mozgólépcső csak akkor működik, ha használják is - ha alulról közelítünk, felfele indul meg, ha fentről, akkor lefele. Belebotlottunk egy áramvonalas, tiszta üveg bevásárlóközpontba - mely kívülről nézve olyan, mintha egy meteor kilyukasztotta volna -, aminek érdekessége - az elképesztő technikai és tervezési megoldáson kívül - az, hogy egy öt méter átmérőjű üvegoszlop fut a közepén, majdnem függőlegesen a padlózatig, amin keresztül a tetőről összegyűlt esővíz a ciszternákba folyik egyből - látványos és praktikus megoldás.

Frankfurt am Main - az élhető világváros

A fenti jelzők az egész városra - legalábbis a belváros azon részére, amit sikerült feltérképeznünk - ráillenek. Szemet gyönyörködtetően férnek meg egymás mellett a régi patinás, és a legmodernebb építészeti alkotások. Az utcákon turisták tömegei a világ minden tájáról, buzgón filmezve és fotózva, még a sokat látott japánok is csak a fejüket kapkodták a sokszínű kavalkád láttán. Annak ellenére, hogy a szövetséges légierő 1945. március végén a földdel tette egyenlővé a várost - teljesen elpusztítva ezáltal több százéves műemléket -, ennek nyoma sincs ma már. A belváros értékes műemlékeit rekonstruálták és visszaépítették eredeti formájukba. A dísztér németalföldi épületei közül az egyiket épp most tatarozzák, de ebből első pillanatra semmit sem vesz észre a szemlélődő, mivel a homlokzatot, az eredeti kinézetűre megfestett vászonnal - melyet az építési állványzatra erősítettek - eltakarták. Utcazenészek és artisták tömkelege szórakoztatja az járókelőket, minőségi produkciókkal kápráztatva el őket. Néhol becsületes tömeget találhatunk egy-egy mutatvány ideje alatt, mint ahogy az szombat délután, a szombathelyi táncos különítmény spontán bemutatójánál is történt. A Rhythm Squad csapata bemelegített az éjjeli fellépésre: fantasztikus freestyle showt nyomtak a frankfurti utcákon, ahol nemcsak a szép számmal összeverődött tömeget nyűgözték le, de a helyi tüntetésre kivezényelt rohamrendőrök is szájtátva bámulták őket. A látványos és vidám bemutató közben a város több pontján is vörös zászlókat lengető tüntetők éltek demokratikus jogaikkal - tízeurós munkabért, és legalább harmincórás munkahetet követelve. Megjegyzendő, hogy ennyi rendőrt, illetve hatósági gépjárművet életünk során sem láttunk összesen, az operaház háta mögött hatvan mikrobusszal sorakoztak fel. A demonstráció szépen rendben lezajlott, a távolról érkező tüntetők nevetgélve visszapakolták a buszok aljába zászlóikat, majd hazatértek. Rendbontásnak vagy atrocitásnak nyomát sem láttuk, sem a hatóság, sem a jogérvényesítők részéről. Eleddig nem Németország volt nagyratörő utazási terveink legkiemelkedőbb célpontja, de látva az összhangot a hagyományőrzés és megóvás, illetve a fejlődési tematika közt - a rendet, a tisztaságot, és a sokszínűséget -, visszavágyunk a számunkra paradicsomi állapotok közé.

A Rhythm Squad rögtönzött utcai show-ja

KUNSZT 2009

Megérkezésünk estéjén egy reprezentációs bemutatóra került sor, a Frankfurt egyik legkurrensebb részén található Chalet-Multilounge Majnára épített egységében. A közel harminc VIP vendég egyöntetű tetszésnyilvánítással és elismeréssel fogadta a bemutatott produkciókat. A frankfurti elit megcsodálhatta a SI&LU divattervezői által készített kollekciót, Veres Éva ötvösművész ékszereit, valamint Lovagi Milán fényképeit. A bemutató osztatlan sikert aratott a meghívottak körében, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy az estélyi ruhák némely darabjára azonnal akadt komoly érdeklődő. A műsort követő beszélgetések pedig még tovább fokozták abbéli jóérzéseit a fellépőknek, hogy a jövő évben, akár egy nagyobb helyszínen, és bővebb műsorkínálattal mutatkozhat be a Szombathely városát is képviselő csapat németföld eme ékkövében, ami azért is nagy szó kell, hogy legyen, mert a plakátok - bár ezekkel nem árasztják el a várost -, és szórólapok tengerén, minden stílusban és művészeti ágban szinte csak a világ legnagyobb előadóinak nevét olvashattuk.

A divat- és ékszerbemutató mindkét napon hatalmas sikert aratott

A szombat este már a nagyközönség számára is publikus volt, így meg is telt a Kommunikationsfabrik party-helye. Az előző esti műsor további elemekkel színesedett: a kiállítások mellett Bogy0 vizuáljával, Vidaotone zenéjével, valamint a táncszínházzal. A siker az esti fellépéseken sem maradt el. A ruhaköltemények és az ékszerek bemutatását követően olyan táncszínházi produkciónak lehettek szem- és fültanúi az érdeklődők, melyben a Novák Viki vezette, Tribe Paganicae tánccsoport keleti fúziós törzsi táncai ötvöződtek a Rhythm Squad break-showjával. Észrevehetően sokkal nyitottabb és érdeklődőbb a német közönség, mint a hazai, a bemutatók alatt szinte érezhető volt a figyelmük, minden érdekelte őket, és ennek hangot is adtak. Az egyedülálló műsor méltó zárása volt a rendezvénynek, melyet hajnalig tartó buli követett.

A németországi bemutatkozás a legjobb példája annak, hogy a szombathelyi művészek a világ bármely pontján, minden körülmények között képesek a legjobbat kihozni a munkájukból, és olyan színvonalas estet szervezni, melyre méltán lehetnek és lehetünk büszkék.  

A breaktánc és a törzsi fúziós hastánc érdekes ötvözetét mutatta be a Rhythm Squad és a Tribe Paganicae

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

flo0ora 2009.04.02. - 20:44
Gratula a szombathelyi missziónak :)
Örülök, hogy sikerült meghódítanotok Frankfurtot ;)
csak így tovább
Doora 2009.04.03. - 20:09
Neves szombathelyi művészek??? Hol?

Ne vicceljetek már. Frankfurtban felléptek egy sarki klubban. Mindenkivel együtt voltak vagy ötvenen a képek alapján.

"A németországi bemutatkozás a legjobb példája annak, hogy a szombathelyi művészek a világ bármely pontján, minden körülmények között képesek a legjobbat kihozni a munkájukból, és olyan színvonalas estet szervezni, melyre méltán lehetnek és lehetünk büszkék. "

Tegyetek zsebkendőt a földre, ha esetleg a nyál lecsöppenne.
Harle 2009.04.03. - 21:10
Segítünk neked a sorok közt eligazodni és ajánljuk figyelmedbe az első rész felvezetőjét:

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/692/muveszetek_ejszakaja_frankfurtban-a_kunszt_2009_fellepoi_1_resz/
http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/706/muveszetek_ejszakaja_frankfurtban-a_kunszt_2009_fellepoi_2_resz/
petya 2009.04.04. - 12:04
Szia kedves Doora..ha érdeklődö vagy akkor utánajársz annak is h mi nem ilyen körülményekre számítottunk. mi táncosok(Rhythm Squad,Tribe Paganicae)és a többi fellépő "müvész" modell nevében is mondhatom úgy érzem...Mi egy táncszinházi show-al készültünk amiből lett a hely miatt 2*15 perc..emellett azaz 50 ember olyat látott amit eddig még senki nem csinált...yah meg persze egy real táncos feltalálja magát minden körülmények között..tudod ezt hivják originality-nek...az h te ezt megkérdőjelezed holmi képek alapján? nyugodtan keress meg és beinvitállak egy főbrobára.. akkor elteheted a nyálas zsepidet is..A street-en vagy 200ember akadt rajtunk..tudod ott volt elég hely:)ezzel "is" bizonyitottuk h megálljuk a helyünket bárhol bármikor..ez nem osztás..csak azért nehogy már te vond kétségbe az alázatomat a stilusom iránt..te mit mutattál volna be??Ennyi....Nagyon yoléreztem magam és fuuuu másvilágba csöppentünk..Tiszteletem mindenkinek aki ott volt..peace Petya(Rhythm Squad)
vidaotone 2009.04.04. - 12:49
Nem is beszélve arról, hogy a sarki klubb bérleti díja egy estére 5000 euró, amit partnereink megkaptak erre a célra, ingyen és bérmentve.
Egyébként Veres Éva, Novák Viki, és Köci a maguk műfajában igenis neves szombathelyi művész, az, hogy Te Kedves jófej okostojás Doora, nem ismered esetleg őket, az a saját személyes szegénységi bizonyítványod lobogtatása nyílt színen. Egyébként sikeres és tanulságos volt az utunk, amit még az idén több országba megismétlünk, és szerintem nélküled fogjuk ezt is lebonyolítani, holott látszik a hozzászólásodból, hogy mint nagy kritikus elvártad volna, hogy te is ott légy. Sajnos ebben az országban még ti vagytok többségben jó darabig. Mi azért dolgozunk, hogy ne a Te fajtád domináljon, és akkor talán lesz egy élhető városunk, olyan mint Frankfurt mondjuk. Nem lehet elégszer elmondani, az irigy és korlátolt emberek miatt tartunk ott ahol, olyanok miatt mint amilyen te is vagy.
Harle 2009.04.04. - 13:40
Személyeskedni feleslges, ha Doora vasi arc, akkor lapozza fel a szombati napilapot (ha már itt nem olvasta esetleg a 3-4 előzetest a frankfurti fellépésről...). Ennyi. Aztán majd "lecsöppenik" neki... :)
Pityu 2009.04.04. - 14:58
Nektek mindenki korlátolt aki mást gondol mint ti,éppen ezért szerintem ti vagytok azok.Dooranak igaza van ezek nem művészek,csak silány utánzatok.Mert milyen dj az,akinek nincsen egyetelen saját gondolata sem.
Dooranak üdv
Harle 2009.04.04. - 15:15
Pityu, senki nem korlátolt... ha nem találod a mai VN-t, akkor küldök egyet... csupán az ellen szóltak a többiek, hogy ez egy olyan rohadt és mocskos világ, ahol a "szólásszabadságot" egyesek a fröcsögésre használják fel. Minden jó civil kezdeményezésbe belerondítanak, mert valamiért fáj nekik és rühes kutya módjára vakaróznak tőle, ha publicitást kap. A bolhára van ellenszer, ahogy a tudatlanságra is. Ellenük pedig - az egyébként tenni akaró arcok - máshogy nem tudnak érvelni (persze kérdés, hogy érdemes-e...).

A kötekedőknek zárszóként a neves szombathelyi művészekhez:

A kiállítók, Veres Éva, Bonyhádi Károly, Sztefaniduné Mengesz Ágnes (többek közt) a Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium tanárai, több, országos hírű múzeum, kulturális intézmény bemutatta már munkáikat...

http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/580/

Vagy ha ezt nem tartod autentikusnak, akkor itt egy másik link (balra fent a cikk, Fekete-fehér+1 szín):

http://www.wssz.hu/tartalom/rovat/wssz_sajtoszemle

Bízunk benne, hogy az általad eddig ismeretlennek hitt szombathelyi művészeket, s vele együtt a kultúra egy szeletnyi helyi szegmensét belecsempésztük álmosító hétköznapjaidba. :))))
Viki 2009.04.04. - 15:39
Szerintem is nagyon büszkék lehettek magatokra, hogy eljutottatok idáig, én csak gratulálni tudok:-)
Puszi mindenkinek: Viki
Lili 2009.04.04. - 21:26
Azt hiszem mind az 50 résztvevő, és természetesen azok nevében is, akik nem utaztak velünk de a munkájuk benne és ott volt, mondhatom: bírjuk, viseljük a kritikákat. És meg is hallgatjuk szívesen. Szemtől szemben. Nem fórum hozzászólásokban, nickname-eken. Jelentkezzetek bátran, kedves Doora és Pityu, mindannyian állunk elébe a beszélgetésnek. Én biztosan.
pityu 2009.04.04. - 21:42
akkor mégegyszer:Mert milyen dj az,akinek nincsen egyetelen saját gondolata sem?.
Szedil 2009.04.04. - 22:22
Ez egy civil kezdeményezés volt, így bárki számára megadatott a lehetőség, hogy gondolataival, ötleteivel gazdagítsa, és munkájával segítse a projekt létrejöttét. A művészek sokak számára ismertek és elismertek. Mondhatnák persze, hogy nem világhírűek, no meg hogy ízlések és pofonok.... de azt hiszem, már azért elismerés jár nekik, és az összes résztvevővek, közreműködőnek; hogy időt és energiát nem kímélve próbáltak tenni a kultúráért, és azért, hogy bemutathassák értékeiket-értékeinket akár külföldön is.
geza 2009.04.04. - 23:01
Kedves Mindenki!
Egymásnak ugrott vérfarkas lázadók, és művészlelkeknek kikiálltott menő iparosok! Doora-val és pityuval egyetértek,.hogy akik Frankfurtba képviselték kulturális és ivászatos szinten is kishazánkat azok nem művészek.
A Harle-nek és a többieknek pedig ebben van igaza, hogy ezt a fajta amatőr probálkozást, (mert szerintem ez teljes egészében amatőr dolog) és ezt nem sértésnek szántam, támogatni kell, és nem csírájában elfolytani.
A résztvevőknek pedig, hogy ne legyetek elszállva magatoktól csak azért mert letettetek valamit az asztalra. Ne kiálltsátok ki magatokat művésznek!!!!! Dolgozzatok tovább amatőr egyesületi szinten, és sok sikert hozzá!!!!!!
Vidaotone 2009.04.05. - 03:15
Mert milyen Pityu az aki nem is Pityu? Meg amatőr breakvilágbajnok? és még soroljam?
geza 2009.04.05. - 09:20
kinek mit jelent az a szó hogy művész?????????????????
zsl 2009.04.05. - 11:08
DjVidaotone!Leskesen várjuk új szerzeményed!Új?!Hiszen még nincs egy sem:D (ahogyan te írod :"nincs aktuálisan letölthető mix a neten")és persze azért Frankfurtba eljutsz, igaz más pénzén...mondjuk ez is művészet :) hány éve is vagy dj??:D
petya 2009.04.05. - 11:44
Sztem titeket.. vérfarkas lázadok...csak maga a megnevezés zavar...mi nem neveztük magunkat müvésznek...személy szerint én sem...max 2-3 embert emelt ki(vidaotone) ..mert ők bizonyitottan és évek munkája alatt talán kiérdemelték...legyen az táncos..vagy festő ,minek irjam ugysem érdekel!Nem vagyunk elszállva sem..meg nem itt kezdődik az h én "mi" letettünk volna valamit is ezzel az asztalra..A program neve volt Müvészetek Éjszakája...az h minket igy neveztek meg a forumon..cikkkekben..ujágban nem mi tehetünk...és itt gondolok azokra is akiket menő iparosnak tartasz...én mint alázatos táncos szóltam be, nem mint művész aki megkérdőjelezi a megnevezést...meg persze a kezdeményezés amatőr...amit csinálsz az már nem olyan biztos...nem ugrabugráló gyerekek vagyunk...nem ismersz minket...képeket láttál...sztem valakivel bajod van és így itélsz meg több embert is....Civil kezdeményezés volt, bárki számára megadatott a lehetőság h munkájával segitse a projekt létrejöttét...részemről ennyi...peace..az h most kinek megy az osztás nem az én dolgom...
zsl 2009.04.05. - 12:27
Bocs,de ha valamit úgy kezdek, hogy "DjVidaotone" akkor mindenkihez szólok?Én konkrétumokról beszélek!Arról h nincs egy szerzeménye sem mégis Frankfurtban a helye djként,ráadásul szerzői jogokat sért azzal h nem a saját dalát Dj vidaotonként feliratozza.
petya 2009.04.05. - 12:45
Mielött elküldtem a hozzászólásomat láttam hogy irtál, ezért is tettem a végére " h most kinek megy az osztás az nem az én dolgom.".én nem a tiedre reagáltam...
zsl 2009.04.05. - 12:56
és az enyémről mi a véleményed?
karika 2009.04.05. - 13:25
Kedves Doora és Pityu! Az, hogy egy újságíró vagy egy kritikus milyen véleményt ír valamiről nem a művészek hibája! Láttad már élőben a táncosokat vagy csak olyan emberek véleményére támaszkodsz akik esetlegesen látták ezt az egész műsort! Novák Viki a legjobb hastáncos művész Szombathelyen! Tudom mert tőle tanulok és ÉN láttam a főpróbát is és tényleg fantasztikusak a táncosok! A körülmények pedíg nem az ő hibájuk! Erről csak ennyit!
petya 2009.04.05. - 14:03
zs.l...Nem tudok hozzászólni..ez a ti dolgotok..vitasd meg vele!!
verve 2009.04.05. - 14:09
Kritika?! itt nincs olyan csak ..csak reklám..
beus 2009.04.05. - 14:12
sziasztok!
aki a kicsit nem becsüli annak milyen az értékrendje...
sztem örüljünk, hogy volt próbálkozás, lett siker, lett élmény és menjenek tovább előre!inkább bíztassuk egymást, minthogy pocskondiázunk, legyen bárkiről is szó, a mi szombathelyi városunk hírét viszik, vitték a lelkesedésükkel!legyünk büszkék minden kezdeményezésre, mert ezekből leszenek nagy dolgok egy ország, egy város, egy csoport vagy egy ember életében!
Harle 2009.04.05. - 14:42
Beus, az irigy ember sosem büszke, csak fanyalog és a személyes sértettségét fröcsögi szanaszét. Tudomáson szerint Vidaotone saját pénzén ment ki, ahogy az 50 fős csapatból szinte mindenki. 220kFt támogatást kapott a projekt, a kiutazás egyéni költsége 20kFt volt. Tavaly október körül kezdtük az együttműködést előkészíteni, így közel féléves munka áll mögötte, gyakorlásokkal, sok esetben lemondásokkal. Többször hírt adtunk a KUNSZT-ról, sajtótájékoztatót tartottunk róla, amiről több helyi médium is beszámolt (nyugat.hu, VN, vaskarika). Már akkor elhangzottak a kiutazó nevek, és tudvalevő volt, hogy civil kezdeményezésről van szó.

A Kultúrkapu egyesület, mint civil szervezetet, rengeteget próbál azért tenni, hogy a helyi kulturális életet pezsgőbbé, változatosabbá tegye. Akik kijutottak Frankfurtba, javarészt ezen egyesület tagjai. A lehetőség minden ismert és kevésbé ismert, kultúrát szerető és azért helyi szinten tenni akaró személy (művész...) számára nyitva áll arra, hogy az egyesület tagja legyen.

Tenni, dolgozni valamiért mindig nehezebb, mint egy kész produktumot a messziről jött ember "magabiztosságával" és "hozzáértésével" kritizálni. Természetesen a kritikát elfogadjuk, ha az autentikus személytől, jobbító szándékkal jön. Ha csak a személyes sértettség motiválja, akkor úgy jár, ahogy itt jártak a fröcsögők: hiteltelenné és ellenszenvessé válik.
fiil 2009.04.05. - 15:48
Harle, olyan bölcsen lezárod ezeket a vitákat:D
ha 2009.04.05. - 15:50
20kFt ért lehetek én is művész!!!!
Lili 2009.04.05. - 16:18
Nem, a művészetet nem árulják pénzért. De 20 ezer Ft-ért ott lehettél volna a buszon, és láthattad volna, kik és mivel készültek. Mert ahogy Harle is mondta: rengeteg próba, nagyon kemény munka előzte meg az utat. A következőre jelentkezz bátran, és meglátod.
De ahogy Petya mondta: a program neve volt Művészetek Éjszakája, és nem Művészek Éjszakája. Azt talán senki nem vonja kétségbe, hogy az ötvösség, a fotózás, a divattervezés, a tánc stb. stb. művészet...
Bár én személy szerint láttam ott olyan alkotásokat, ami alapján simán mondhatom, hogy Művészek alkották.
Szeretettel várunk minden kritikust a következő programra: bátran tegyék hozzá a saját tehetségüket, alkotásaikat.
Juci 2009.04.05. - 18:03
sztem mindegy, h művész, profi, vagy amatőr vagy bármi más névvel illetjük Vikit és a Fiúkat, nem változtat azon, h keményen megdolgoztak azért, h összehozzák a műsort és ott legyenek! mindenki előtt ott a lehetőség, h a szájjártatás helyett inkább a tudását fejlessze és bizonyítson. nem tudom és annyira nem is érdekel, h kik szólják le országunk legjobb hastáncosát, de irigykedés helyett inkább iratkozzanak be hozzá, vagy a Köciék csapatába és utána szólják le a munkájukat! én tanultam Vikitől és hálát adok az égnek, h egy zsebkendőt vagy kettőt, telecsöpöghetek a tudását magasztalva! :) az, h a körülmények nem teszik mindig lehetővé, h az ember megmutassa a teljes produkciót, az nem kizárólag az előadó hibája. én azt mondom a CSAPATNAK: csak így tovább!!! pussz
Harle 2009.04.05. - 18:36
Karika: "Az, hogy egy újságíró vagy egy kritikus milyen véleményt ír valamiről nem a művészek hibája!'

Ne magyarázzuk félre a dolgot, ilyenről szó sem volt! Erről a projektről mindenki a legjobbat írta - egyrészt az előzetes beharangozók a fellépők saját "önéletrajza" alapján íródtak, azt ők juttatták el nekünk, másrészt a tudósítást a Franfurtban kint levő kollégák írták meg. Úgyhogy az eseményről tudósító médiumok egyáltalán nem gáncsolták el a projektet, sőt!

A TB által előadott produkciót először tavaly, a Boogienights-on láttam, itt olvashatsz is róla: http://vaskarika.hu/hirek/reszletek/454/
Részt vettünk néhány próbájukon, ötleteket adtunk a táncszínházi koncepcióhoz, úgyhogy sem kritika, sem újságíró nem volt "ellensége" az ügynek, sőt: jelentős figyelmet szentelt neki!
(mindezt azért tartottam még fontosnak, mert nagyon félreérthető a beidézett mondatod...)
vidaotone 2009.04.05. - 22:53
Ugyanúgy nincs saját zeném, és mixem, mint ahogy egy saját gondolatom sem, ezeket is a Védák könyvéből ollóztam:
HÍREK - "FÜSTÖL A GANJA, ÉLETÜNK ÍGY SZÉP" – COPY CON KONCERT A MOZIAULÁBAN
HÍREK - VIDEO KILLED THE RADIO STAR? – FURCSA CIKK MENZKIE-VEL, A KÉPZENÉSSZEL
HÍREK - BÁRKI LEHET LEMEZLOVAS? – DJ-K A JOGDÍJ ÉS A SZÖVETSÉG SZORÍTÁSÁBAN
HÍREK - A KORTÁRS MŰVÉSZETEK MÁZA – A TRAFÓBAN JÁTSZOTT A REALISTIC CREW ÉS A SADANT
HÍREK - KORONGOLÓ – FOLKFREE: CLAPTRAP
HÍREK - CSILLAG ÉS FECSKE – AZ ERIK SUMO BAND FEAT. HARCSA VERONIKA & KISS ERZSI KONCERTJE A MOZIAULÁBAN
HÍREK - KORONGOLÓ - TIZENHÉT: MOONSTOMPIN
HÍREK - HOMEGROUND - BEAT DIS ÉS DEEGO LEMEZBEMUTATÓ KONCERT A MOZIAULÁBAN
HÍREK - VIDEO KILLED THE RADIO STAR? (II. RÉSZ) - INTERJÚ MENZKIE-VEL
HÍREK - AZ ÉN KEDVENCEM – RAJZPÁLYÁZATI KIÁLLÍTÁSMEGNYITÓN JÁRTUNK A ***VASKENDI LOVASTANYÁN
HÍREK - FOLKFREE LEMEZBEMUTATÓ – ZENEI STÍLUSKAVALKÁD A MOZIBAN
HÍREK - SZABAD AKARAT – AZ IROKÉZ GYŰJTEMÉNY KIVONATOS VÁLTOZATA A KÉPTÁRBAN
HÍREK - "HA TROCKIJ KERES, A SZMOLNIJBAN VAGYOK!" - FÁBRY SÁNDOR ÖNÁLLÓ ESTJE A MOZIBAN
HÍREK - LECSÓNAK JÓ LESZ : „KÉT DECI KÖRTE” ÉS HANGADÓ MÉZESPÁLESZ – PÁL UTCAI FIÚK KONCERT A MOZIBAN
HÍREK - NEMES ÉKSZER A THEA-TÉRBEN – MEGKÉSETT SZERELMESEK NAPJA A BIJOUVAL
HÍREK - A FIDESZES ZSIDÓ, A NEMZETI ÉRZÉS NÉLKÜLI ANYA ÉS A MEDIÁCIÓ - FILMBEMUTATÓ A SAVARIA FILMSZÍNHÁZBAN
HÍREK - REGGAE ÉS SKA ÉLHARCOSOK KARÁCSONYI BEJGLIJE – LADÁNYBENE 27 ÉS TIZENHÉT KONCERT A MOZIBAN
HÍREK - APRÓ SZÍNEK – ÖSSZMŰVÉSZETI MINIFESZTIVÁL ZALAEGERSZEGEN
HÍREK - VÁROSI MŰVÉSZEK BÉCSBEN – DRUM AND BASS ISTENTISZTELET A GASOMETERBEN
HÍREK - HOMEGROUND – FÖLDALATTI ZENEI CSOPORTTERÁPIA HALADÓKNAK, DIGGIEMANNEL ÉS A BEAT DIS-SEL
HÍREK - KORONGOLÓ - DIGGIEMAN: LÁNGTENGER
HÍREK - CUKORNÁD-TWIST - A MADE IN HUNGÁRIA SAJTÓVETÍTÉSE A SAVARIA MOZIBAN
HÍREK - REALISTÁK NAPJA – A KULTÚRKAPU NAPOK MÁSODIK FELVONÁSA
HÍREK - KILÉGZÉS - SOUNDCLASH ELSŐ FELVONÁS
HÍREK - KORONGOLÓ - OCHO MACHO: EL MUNDO FANTASTICO
HÍREK - KORONGOLÓ - VAD FRUTTIK: EGY ÉJSZAKA BOHÉMIÁBAN

Krizsy 2009.04.05. - 23:25
Pár napja nézem csak a hozzászólásokat először úgy gondoltam, hogy nem kívánom kommentálni de meggondoltam. Ennyire sok szabadidőtök van, hogy azzal foglalkoztok ki mit csinál? Kedves Gézu meg Doora meg ... igazából tojok rá, hogy a ti szemetekkel mi a művészet, mert teljesen világos itt mindenki számára, hogy fingotok nincs róla. Valószínűnek tartom, hogy sosem fogtok olyan dolgokat átélni, amilyeneket mi a táncba nap mint nap. Ne hogy már olyan ember szóljon le, akinek lila gőze sincs a dolgokról. Az építő kritika ott kezdődik, hogy előbb tájékozódok, ami itt elmardt. Egyébként tudok pár utazási irodát ajánlani ha a frankfurti utat sajnáljátok ettől az 50 embertől. Lenne mit tanulnotok a kinnt lévő emberek mentalitásából. Krizsy
50dik 2009.04.06. - 11:48
sziasztok beszóló emberek...
van hobbitok? (tánc, zene, rajz, festék, vaku, papír, agyag, szó, mozdulat, hang, technika, szervezés...stb)
olyan hobbi, ami minden nap veled van, éltet mozgat (test, lélek, agy)?
mennyit energiád van benne (gyakorlás, tervezés, agyalás, kiegészítők, kellékek, műterem, próbaterem, tükrösterem...stb)
foglalkozol a fejlesztésével pl heti 20 órát? vagy többet?
nem hiszem el ha igent mondasz...
végeztem.
geza 2009.04.06. - 14:33
Pedig IGEN!!!!!!!! és sikereket is érek el (nemzetközi szinten is nem egyszer),de ettől még megmaradok az egészséges szinten, és nem tartom magam művésznek... Nekem csak ennyi volt a problémán, semmi több, hisz ha olvastad volna a hozzászólásom írtam, hogy az amatőr tehetségeket pártolni és támogatni kell.... és sok sikert a továbbiakban mégegyszer!
petya 2009.04.07. - 16:47
Én egyszemélyben köszönöm szépen...ha gondolod, munkásságod elhozhatnád legközelebb velünk is!!Sokat tanulhatnánk egymástól mind "amatőr" tehetség, és mint sikeres Mr.!!Én nem irigykedem ne azt hidd..lenne velünk egy tapasztaltabb is.... The End
50dik 2009.04.07. - 19:08
gondolom ", pityu, ha és Doora" is olyan ismertek külhonban mint geza. természetesen a művész meghatározás sokrétű lehet-ebben egyetértek. az amatőr kategória viszont tényleg sértő azokra, akik már esetleg többet tettek le az asztalra, mint bírálóik, még ha nem is ismerik őket.
valaki lehet több országban lett nemzetközileg elismert, mint amennyiben más(esetleg valamelyik fikázó) életében megfordult.
oszt legyen má' béke!
Kiddy 2009.04.09. - 09:55
A BRÉK Világbajnokot várnám 1 megmérettetésre!!!!
Szerintem +találod a "brékeseket".Sugok: Domus.
10telet:
Kiddy