Csak 25 km-re Szombathelytől! - Világsztárok a Picture On fesztiválon (aug. 8-9.)

2014.07.30. - 17:15 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Csak 25 km-re Szombathelytől! - Világsztárok a Picture On fesztiválon (aug. 8-9.)

Helyszín: Bildein (Beled)

Dátum: 2014.08.08 - 09.

Skid Row, Nazareth, Life of Agony, Triggerfinger - az idei évben is igazi fesztiválbandák gyűlnek össze a Pinka mellett, hogy határtalanul ünnepeljék a zenét és az együttlétet. A pinkarockerek – egy egyre nagyobb számban fellelhető homo sapiens-alfajnak tagjai – idén is hihetetlenül tarka és izgalmas mixet kapnak. A zene szerelmeseit reggae, funky, rock és alternatív zenék széles palettája, a borivókat klasszikus osztrák hegyi borozó várja, és nem kell ezért hegyet mászni sem. Mindez 25 kilométerre Szombathelytől!!

A 2013. évi picture on fesztivált augusztus 8-án és 9-én rendezik meg a Pornóapáti és Szentpéterfa között elterülő Bildeinben - ebben a Szombathelytől 25 km-re fekvő, alig 370 fős határmenti falucskában. Az idei évben is jobbnál jobb bandák gyűlnek majd össze a Pinka mellett, hogy megünnepeljék a zene minden határt elsöprő hatalmát. 

A prímet minden bizonnyal az európai turnéjukon a falut is útbaejtő Life of Agony és a skót hardrock-őskövület Nazareth fogja vinni, de itt lesz a az amerikai keményrock banda, a Skid Row is, akárcsak a belga Triggerfinger (cover slágerükkel, az I Follow Rivers-szel). Fergeteges színpadi showra számíthatunk a berlini Bonapartétől csak úgy, mint az ugyancsak német punkcsapattól, a Terrorgruppétől.

Idén is sikerült a mára mulatóssá silányult mainstream mellett elúszó, eredeti ötletekkel operáló magyar zenekarokat megnyerni a fesztiválra. A szombathelyi kötődésű Anima Sound System szombaton lép fel, a Nagyszínpad-verseny második helyén végzett, a Sziget Fesztivál idei himnuszát jegyző Ivan & The Parazol pedig pénteken értelmezi majd újra az pinkarockereknek a színpadi jelenlét fogalmát. A jamaikai hangzást kedvelők régi álma teljesül a Ladánybene 27 fellépésével, akik a Bob Marley-unoka, Daniel Bambaata helyett lépnek a színpadra Ivánék után, mivel neki le kellett mondania európai turnéját.

Norbert Schneider pompás bluesból, reggaeből és jazzből kevert bécsi melange-ot szolgál fel a publikumnak. Nála kicsit keményebb, de legalább olyan laza örömmuzsika lesz Németország ska őskövületeiből álló The Busters zenéje. A csütörtöki - egyébiránt ingyenes! - nyitóbuli sem marad magyar fellépő nélkül. A The Overalls, és a klasszikus és akusztikus hangszereken játszó Bedroom Chocolates mellett a körmendi rockreménység, a Soulwave gondoskodik majd a party-hangulatról. A koncertek után ismét a bildeini aftershow legendák, DJ Ewald (Kamakura) és DJ Nick (NovaRock, Frequency) tekerik a szabályozókat a Pajtában. Éjjelente az Almáskertben is teremnek elektronikus hangzások, amikor Søren Appel (strange.electric), és mások lovagolnak majd a lemezeken.

Részletes program ide kattintva nyílik! 

Német tanároknak és a német irodalom kedvelőinek kötelező program a legendás és egyedülálló irodalmi felovasóperformansz a Pinka strandnál a gát mellett, aminek a látogatása egyébként ugyancsak ingyenes, és a bécsi Volksthetaer művészeinek köszönhetően maradandó élményt nyújt. (Provokatív és frivol irodalomra érzékenyeknél, esetleges pruederia classicusban szenvedőknél maradandó agykárosodást okozhat.) A Pinka-strandról a fesztiválterületre az Eberaui Fúvószenekari Egylettel masírozunk át, utána pedig jöhet egy kis kényeztetés egy pohárka pinkawossával, (~Pinkavíz) a Zahoracka Banda hienc-cseh nótázására.   

INFO-HOTLINE:
+36 30 377 5426

Jegyárak
2 napos jegy: 19.000,- Ft
1 napos jegy : 13.000,- Ft

Jegyakció!

Az 5 napos AlteRába fesztiváljeggyel rendelkezők 9000 Forintért válhatnak pinkarockerré.

Az Anima Sound System, a Ladánybene 27 és az Ivan & The Parazol facebook- és weboldalán ugyancsak különleges jegyakciókkal várjuk a rajongókat! Regisztrálj kedvenc zenekarod weboldalán! Az első ötven-ötven jelentkező 8.000 Ft- ért vehet napijegyet és 11.000,- Ft-ért bérletet a szombathelyi Pianho Hangszerboltban!

Jegyek kaphatók

Pianho Hangszerbolt, Szombathely Hollán Ernő u. 9. +36 94 506 940 www.pianho97.hu
Lokálpatrióta Klub Körmend Bástya u. 8. +36 94 410 120 http://www.lokalpatriota-kormend.hu/

vagy eventim.hu

Keress bennünket a facebookon is! 
facebook.com/pictureonfestival

Ismerkedj meg velem is!
facebook.com/pictureon.maxerl

Mert nem a méret a lényeg! Egyedülálló: fesztiválhelyszín a faluközpont

Ilyesmi csak a 370 lelkes határmenti faluban lehetséges. Többnapos rockfesztivál a falu kellős közepén, a templomkertben! Közvetlenül a templom mellett, egy hatalmas platán koronája alatt áll a nagyszínpad. Pár méterrel odébb a borarchívumnak keresztelt vinotékából - akár egy pohárka „Pinkavüzet" (Pinkawossa) kortyolgatva - lehet belefeledkezni abba, hogyan zúznak a sztárok a reflektorfényben. Ritkán van a halandó fesztiválózónak alkalma rá, hogy nemzetközi csillagokat ilyen intim közelségből éljen meg. Megnövelt chill-out zónájával igazi lazításra csábít az almáskertben felállított Uhudler-színpad. A fogadó és a bolt gyakorlatilag a fesztiválterület részei. De a közvetlen közelben van egy kávézó is. Tökéletes a kemping elhelyezkedése is, parkolójával a falu szélén várja a Pinkarockereket - mindkét szolgáltatás ingyenes! A bulizók a Pinka pár lépésnyi távolságban nyújtózkodó homokos strandján is kényeztethetik magukat - vagy egymást. Az óvatos duhajok pedig a strand közelében álló kisebb, "nyugis kempingben" hajthatják álomra a fejüket. A tradícionális borivás és a klasszikus osztrák paraszti hidegkonyha szerelmesei kedvéért a tavaly nagy sikert aratott igazi "buschenschank" (hagyományos osztrák szőlőhegyi borozó) bővített választékkal települ ki a kempingbe.

A lényeg a keverékben van

A program szégyentelenül tarkára mixelt, keresztül-kasul merítve a zene világából, sztárokkal és nyalánkságokkal megspékelve - mindenkinek jut valami. Az összetevők sehol máshol nem harmonizálnak egymással ilyen brutálisan jól: a reggaetől a keményrockig, az elektronikus zenétől a metálig, az indietől a skáig, a punktól a világzenéig, a folktól a jazzig - a picture on a zene határtalan ünnepe. Idén körülbelül 30 fellépés hozza rocklázba a Pinkát. A hagyományos nemzetközi top-formációk mellett idén is fellépnek természetesen kiváló osztrák és magyar együttesek is. Mellettük láthatunk még érdekes utánpótlás-zenekarokat, sőt még sramlizene is lesz!

Az ironikus, magvas és (nyárs)polgárpukkasztóan szemtelen pinkaparti úszószínpadi felolvasó programok már 2012-es első alkalom után legendává nemesültek. Németül értő Pinkarockerek, és német byelvtanárok számára feledhetetlen élményt kínál az ország jeles színházaiban játszó színészekből álló trió produkciója, akik ezúttal Dél-Burgenlandi fiatal írók direkt erre az alkalomra írt  műveit olvassák fel.


A liberális fesztiválfilozófia

A picture on fesztivált kb. 150, nagyrészt önkéntes munkatárs szervezi. Nem a nyereségmaximalizálás, a túlszabályozás, kontroll-őrület és más hasonló őrületek állnak a középpontban, hanem maga a látogató - aki maga is felelősségteljes zenerajongó, aki becsülni tudja a rockfesztiválhoz való komplikációmentes bildeini hozzáállást. Fair árak, kellemesen stresszmentes kemping-házirend, előzékeny biztonságiak és rendezők, Bildein egyszerűen más...

A Pinkarockerek zöldek

A Pinkarockereknél a folyamatos fejlődés magától értetődő. Ezért minden évben tesznek egy-egy ici-pici lépést a kicsit zöldebb rendezvény irányába: ingajáratban közlekedő buszjáratok a környék településein át, szelektív szemétgyűjtés, szemétmérséklés, regionális ételek és italok, bio-fesztiválpóló, stb. Lépésről-lépésre honosítják meg a környezettudatos gondolkodást.

Ötletek és javaslatok

A szervezők hálásak minden konstruktív ötletért, amik segítettek jobbá tenni a fesztivált! Ezekre mindig nyitottak: a vendégekkel együtt szeretnék a picture on fesztivált még vonzóbbá tenni.

Kedvcsinálóként tavalyi beszámolónk a kétnapos fesztiválról:

Pinkandroll - Picture On Festival 2013

2013.08.12. - 14:00 | Büki László 'Harlequin', Waldo

Pinkandroll - Picture On Festival 2013

Ha a honi ÁNTSZ a GY-M-S megyei Beled helyett az ausztriai Beledbe tévedne egy fesztiválszondára, sanszosan radírvégig koptatná a cerkáját, annyi észrevétele lenne... Odakinn viszont nem ügybuzog a hatóság, holott a népek itt is isznak doszt és cigiznek nemkülönben. Ennek ellenére egyszer sem láttunk intézkedő biztonságit - pedig akadt bőven! -, viszont megtapasztaltuk, milyen az, amikor a szervezők előrelátóbbak a fesztiválozóknál vihar esetére: ingyen esőkabáttal vártak a kasszában! S persze szokásosan remek zenék mindkét színpadon! Ismét csak a respekt hangján tudunk szólni a bildeini Picture on fesztiválról!

Új hozzászólás