Prometheus Cirkusza Savariában - Tüzes játék a Történelmi Témaparkban

Képgaléria megtekintése2014.08.22. - 03:00 | Büki László 'Harlequin'

Prometheus Cirkusza Savariában - Tüzes játék a Történelmi Témaparkban

A magyar és német tűzvarázslók, tűzzsonglőrök és artisták műsora augusztus 21-én, csütörtök este fél 10-kor kezdődött a Történelmi Témaparkban. Prometheus cirkuszának közreműködői voltak: Freak Fusion, Xandro és a Faszination Feuershow, Mare Temporis Alapítvány, Artistica Anam Cara, Rumi László és a Kopula '96 Kft.

A fénynek az éjszakában, azaz a tüzes játéknak minden évben megvan a története. Idén egy igazi isteni színjátékba csöppentünk: Prometheus, a kis hamis megpattintotta a tüzet az istenektől. És még csak nem is vigyázott rá kellőképpen, hiszen a későbbi korok artistái nem átallották holmi játékra használni mindenféle cirkuszokban. Egy őselemet! Morgott is érte sokat a vén Khronosz, az idő istene. Szörnyű büntetéssel sújtotta e tűzrőlpattant, felelőtlen társaságot: időn és téren kívül hánykolódnak egy fura hajóban, melyet egy éjszakára Savariába idéznek a helytartó papjai. Különféle korok és vidékek, múlt és jövendő legjobb tűzvarázslói és tűzijátékmesterei áldoznak Savaria lelátói előtt, hogy kiengeszteljék a haragos isteneket.

A csütörtöki nap további beszámolói:

Szombathelyi Nap a Sörtéren - Savaria Karnevál 2014

2014.08.22. - 04:00 | vaskarika.hu - Fotók: Markó Martin

Szombathelyi Nap a Sörtéren - Savaria Karnevál 2014

Négy szombathelyi zenekar koncertjével debütált augusztus 21-én a Sörtér. A Lunchbox, az Újvilág Utca, Szatmári Juli és zenekara, valamint a Mokka Tribute szórakoztatta a tér népes közönségét.

 

 


Előre a múltba! - Az időutazás elkezdődött, megnyílt a XV. Savaria Történelmi Karnevál

2014.08.22. - 02:00 | Tamási Boglárka, BLH - Fotók: BLH, Dart

Előre a múltba! - Az időutazás elkezdődött, megnyílt a XV. Savaria Történelmi Karnevál

Augusztus 21-én este a Fő téren dr. Puskás Tivadar polgármester megnyitotta a XV. Savaria Karnevált, majd ezt követően a Forum színpadon a Freak Fusion Cabaret társulata szórakoztatta a nagyérdeműt. A Smidt Múzeum villamoskocsijában eközben megnyílt Sztranyák Zsófia és Bubreg Balázs tárlata, majd a Savaria Slam Poetry értelmezte át a 12 legszebb magyar verset. Nyitónap ide vagy oda, ez még csak az első beszámolónk a háromból.

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás