Madarak voltunk - Ismét szolidaritási matinét tart a Mesebolt Bábszínház (márc. 27.)

2022.03.22. - 00:20 | vaskarika.hu - Fotó: Mesebolt Bábszínház

Madarak voltunk - Ismét szolidaritási matinét tart a Mesebolt Bábszínház (márc. 27.)

Helyszín: Szombathely, Mesebolt Bábszínház

Dátum: 2022.03.27.

A Mesebolt Bábszínház úgy érezi, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy minden gesztus, kinyújtott segítő kéz erőt ad! Ennek fényében hétvégi matinéelőadásuk, a Madarak voltunk teljes bevételét újra a háború sújtotta Ukrajnának ajánlják fel.

Maga az előadás ezúttal is ingyenes (regisztrálni kell), de kiteszik szolidaritási ládájukat, ahova ki-ki annyi pénzt tehet, amennyit szeretne, amennyire módja van. A bábszínház munkatársai csak annyit kérnek, hogy a támogatásra szánt összeg a jegy áránál kevesebb ne legyen. Azok is a ládához járulhatnak, akik az előadást most nem tudják megnézni, de ebben a formában szeretnék kifejezni szolidaritásukat a háború szenvedőivel.

Az összegyűlt pénzt a bábszínház a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportja közreműködésével juttatja célba.

Galuska László Pál: Madarak voltunk / matiné előadás

Az előadás időpontja: 2022. március 27. vasárnap 10:00

Az előadás helyszíne: Mesebolt Bábszínház 125-ös terem

(Vasárnap hajnalban óraátállítás. Nehogy valaki lemaradjon az előadásról.

Az előadást gyermek (4 éves kor fölött), ill. felnőtt nézőinknek egyaránt ajánlják!

Rendező: Kovács Géza
Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida
Zene:
Lázár Zsigmond
Tervező: Boráros Szilárd

Játsszák: Ács Pertra eh. (Színház- és Filmművészeti Egyetem), Gyurkovics Zsófia, Kovács Bálint, Kőmíves Csongor mv., Lukács Gábor, Varga Bori

Zenei közreműködő: Dénes Emőke mv., Keller Dániel mv.


Valaha madarak voltunk
Isten tenyerén lakoztunk.
Egyik ágról másra szálltunk,
Ami kellett, rátaláltunk.

Mint a göndör, fehér felleg,
Napjaink oly puhán teltek.
A halál is, mint az álom,
Úgy jött el azon a tájon.

Hol van ez a csodálatos vidék, ahol Gergőce és Máriskó angyalt szabadít, boszorkát szomorít, ördöggel szántat, s öreg szamárnak szárnyat ad? Ott, ahol kivirágzik a gyermekkor, felragyog az ifjúkor, megérik a felnőttkor, és beköszönt az öregkor tele. Ahol megszülettünk, felnőttünk, ahova mindig visszavágyunk. Ezen a tájon mesék születnek a kísértésről, fenyegetésről, kitartásról, szerelemről, családról.

Vad színek, burjánzó minták, zene, varázslat és kergetőzés vár minden gyereket, aki eltalál a találkozóhelyre, ahonnan elindulunk, de még egy pillanatra megállunk, hogy felidézzük közös történeteinket.

Kapcsolódó írásunk:

Szolidaritási Nap a Weöres Sándor Színházban

2022.03.20. - 18:00 | Büki László 'Harlequin'

Szolidaritási Nap a Weöres Sándor Színházban

Március 19-én Szolidaritási Napot szerveztek az ukrajnai háború menekültjeinek és áldozatainak javára, amin a Berzsenyi Dániel Könyvtár, a Mesebolt Bábszínház, és a Weöres Sándor Színház mellett a Savaria Szimfonikus Zenekar művészei, kamaraegyüttesei is felléptek a Márkus Emília Teremben. A négy kulturális intézmény a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjával együttműködve valósította meg a jótékonysági napot, amin adománygyűjtő ládába helyezhette belátása szerinti támogatását mindenki.

Új hozzászólás