Félőlények - A Ferrum Színházi Társulás előadása a Mesebolt Bábszínházban

Képgaléria megtekintése2024.03.22. - 00:10 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Félőlények - A Ferrum Színházi Társulás előadása a Mesebolt Bábszínházban

Nagy kérdés, hogy melyik a helyes életút. Engedni a kísértésnek és a könnyebb utat választani, vagy megharcolni a saját és körülöttünk élő démonainkkal, és egy nehezebb, de lelkiismeretünket megtisztított világban élni? Te beállsz-e a sorba vagy egyedi utadat választod? Rajtad múlik! A Ferrum Színházi Társulás erre a hétköznapi, ámde elfeledett kérdésre keres választ előadásával szórakoztató és izgalmas módon március 22-én és 23-án, 19:00 órától a Mesebolt Bábszínház színpadán!

A FERRUM ez év őszén ünnepli 48. születésnapját. De ne szaladjunk ennyire előre az időben. A létszámában megfogyatkozott, de a csapat gerincét megtartó társulat tavaszi bemutatója Békés Pál A Félőlény című kisregényének egyfelvonásos színpadi adaptációja, a FÉLŐLÉNYEK.

A többrétegű kollektív alkotás első szinten egy „kiserdei történet", tehát mesejáték. Igaz, sokkal inkább felnőtteknek, és nem gyerekeknek ajánljuk! A kifinomult látással-hallással megáldott nézők azonnal megértik, hogy a közismert groteszk stílusát részben megőrző, másrészt megújító FERRUM - a debütáló rendező-dramaturg Márczi Renáta irányításával - egy történelmi parabolát varázsol a játéktérbe. A karakterek és a verbális szövegek jól felismerhetők, mert a közép-európai (kárpát-medencei) közelmúlt kataklizmáinak és mai áthallásainak kivetülései.

Olyan „szörnyek" és „félőlények" jelennek meg előttünk, akik még mindig itt vannak közöttünk, mert valójában bennünk és általunk élnek. Mégsem szabad félnünk a mesebeli szörnyecskéktől, mert ma már „csak" mosolygásra vagy felszabadító erejű nevetésre késztetnek bennünket!

Közönségünk szimpátiájának elnyerése és tetszésnyilvánítása egyértelműen azt jelentené, hogy elillantak félelmeink, mert legalább egy kis időre sikerült elzavarnunk a korábban még mindnyájunkban ott lapuló szörnyeket. Félelemmentes, örömteli szórakozást kívánunk minden kedves nézőnknek!

JEGYÁR: 2000 Ft 

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás