Devecsery László könyvbemutatója a HEMO-ban

2008.11.24. - 07:30 | Egyed Betti, Fotók: Bonyhádi Zoltán

Devecsery László könyvbemutatója a HEMO-ban

Péntek délután öt órakor a HEMO nagytermében került sor Devecsery László négy új kötetének bemutatására. Három gyermekkönyvvel és egy felnőtteknek szóló műfordítással lepte meg a közönséget. Utóbbi az Albioni állatságok címet viseli, míg a csöppségek Gomb Gabi, illetve Kisbuksi (Kisbuksi az óvodában, Kisbuksi testvérkét kap) kalandjait ismerhették meg.

Hogy a mese napjainkban is számos olvasót szólít meg, arra ékes bizonyítékul szolgált  Devecsery László könyvbemutatója a HEMO-ban - közel 300 érdeklődő volt jelen a rendezvényen. Az ünnepélyes hangulathoz hozzájárult, hogy Jordán Tamás, és a Weöres Sándor Színház társulatának két színésze (Csonka Szilvia és Péter Kata) szemezgetett a könyvekből. Színészi tehetségüket megcsillantva élték bele magukat Kisbuksi történeteibe, s már-már látni véltük arcukon a zöld szeplőket a hasonló című mese felolvasásakor.


Csonka Szilvia és Péter Kata

Az idézetek mellett a színházigazgató beszélgetett is a költővel, melyből kiderült, ez az első alkalom, hogy ennyire kicsi (3-4 éves) gyerekeket szólított meg. Természetesen egy jó pedagógusnak ez sem okozhatott problémát. A Gomb Gabi kalandjait tartalmazó kötet például úgy lett kitalálva, hogy a gyerekek rajzolhassanak bele, kiélhessék kreativitásukat, s nem utolsó sorban gyakorolják a szövegértést. A könyv illusztrációit egyébként Szkladányi Annamária készítette, aki szintén bekapcsolódott a beszélgetésbe.
A színészek mellett a Tarisznyások együttes szolgáltatta a nagyon kellemes hangulatot, akik élő zenével szórakoztatták a vendégeket egy-egy dialógus között. A furulya, gitár, és ének egyvelege még inkább ünnepélyessé varázsolta az amúgy is jeles alkalmat.
A közel másfél órás bemutatót dedikálási lehetőséggel kötötték egybe, melyet a kígyózó sorokból ítélve, sokan ki is használtak. Reméljük, sokan olvassák majd az arra igen érdemes könyveket!

Az Albioni állatságok című kötetet hamarosan részletesen is bemutatjuk! 

Devecsery László dedikálás közben

 

Új hozzászólás