Másszunk Maszat-hegyet - Varró Dani Bükön (ápr. 14.)

2015.04.13. - 11:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Másszunk Maszat-hegyet - Varró Dani Bükön (ápr. 14.)

Helyszín: Bük, Művelődési Központ

Dátum: 2015.04.14.

Április 14-én, kedden a Büki Művelődési és Sportközpont, Könyvtár Olvasószemüveg című programsorozatában napjaink irodalmi életének egyik legismertebb és legnépszerűbb képviselője, Varró Dániel érkezik Bükre.

Délelőtt 11-órakor a legfiatalabb korosztály egy interaktív mesekoncert és költősimogató keretében ismerheti meg Varró Dani költeményeit az Eszterlánc zenekar közreműködésével, este 6 órakor pedig a felnőtteknek szóló író-olvasó találkozó kezdődik.

A délelőtti előadás a büki iskolásoknak ingyenes, mindenki másnak 300.- Ft, az esti programra bérleten kívül egységesen 700.- Ft a belépő.

Varró Dániel, költő, műfordító, a fiatal költőgeneráció kiemelkedő alakja, akiért szerteágazó alkotótevékenysége és egyedi humora miatt a kritika és a közönség egyszerre rajong. A formának és a paródiának egyaránt mestere; számos műfajban megmutatta már a tehetségét a hazai közönség előtt: versek, gyermekversek, színdarabok valamint műfordítások fűződnek a nevéhez. Munkássága utánozhatatlan stílust, frissességet és modernitást hozott a XXI. század magyar irodalmába. Önálló kötetei mellett - melyből az elsőt, a Bögre Azúrt 1999-ben adták ki - több könyvnél mint társszerző közreműködött. A Túl a Maszat-hegyen c. verses meseregénye 2003-ban került az olvasóközönség elé, míg a Szívdesszert 2007-ben. Gyermekének születése ihlette a negyedik, Akinek a lába hatos - korszerű mondókák kisbabáknak c. kötetét és folytatását, az Akinek a foga kijött - Még korszerűbb mondókák kevésbé kis babáknak címűt 2011-ben.

Kapcsolódó írásunk:

Humor és játékosság - miért szeretjük Varró Danit?

2013.04.05. - 12:40 | Rozán Eszter - Fotók: Büki László

Humor és játékosság - miért szeretjük Varró Danit?

A szentgotthárdi Tavaszi Fesztivál nyitórendezvényeként Varró Dani író-olvasó találkozót tartott a gyerekeknek a városi színházban. Az ifjú közönség lelkesen fogadta a költőt, versekkel, életrajzzal készültek, és élénken érdeklődtek Varró Dani élete és munkássága iránt. Interjúnk a vidám hangulatú találkozó után készült.

 

Új hozzászólás