Golgotavirág - Rozán Eszter új könyvének bemutatója Szombathelyen és Győrben

2017.06.03. - 10:25 | Rozán Eszter

Golgotavirág - Rozán Eszter új könyvének bemutatója Szombathelyen és Győrben

Megjelent Rozán Eszter negyedik, Golgotavirág című könyve a Szülőföld Kiadó gondozásában. A kötetet Szombathelyen és Győrben is bemutatják az Ünnepi Könyvhéten.

A Rozán Eszter-könyvek kedvelőinek most nem kellett egy évet várniuk, mert a Tilosban című kötet után fél évvel itt a Golgotavirág. A Golgotavirág önálló történet, de a szerző első két regényének (Maroknyi heroin, Amanda) főszereplője, Opál és családja visszatér.

A burkot most is egy krimi adja, ám, ahogy Rozán Eszter többi írásainál már megtapasztaltuk, jóval több annál: társadalomkritika, korunk létérzése, problémái jelennek meg benne. A szerző foglalkozik a szabadság kérdésével, párkapcsolati nehézségekkel, a hűség-kitartás problémakörével. Olvasmányos, ugyanakkor mélyebb rétegei elgondolkodtatóak. A három kötet fejlődésregénynek is felfogható, a főszereplő komoly változáson esik át az évek folyamán, ugyanakkor önmagukban is olvasható, különálló regények.

A Golgotavirágról röviden: Opál ifjúkori álma megvalósulni látszik, amikor csatlakozik egy színjátszó társulathoz. Férje nem túl lelkes, nemrégen érkezett haza Dublinból, azt szeretné, ha többet lennének együtt. A színészek izgatottan készülődnek Ferlaya Jakab drámájának bemutatójára, ám az előadás elmarad, az egyik szereplő rejtélyes körülmények között eltűnik. Megindul a nyomozás, közben titkolt szerelmek, sérelmek kerülnek napvilágra, és Opál nehéz helyzetbe kerül.  A regényben (egy másik szálként) megjelenik Dolores Ibarruri, spanyol aktivista küzdelmes élete. A Golgotavirág jóval több, mint krimi, szereplőinek segítségével a 21. század eleji létérzés tanúi lehetünk.

Szombathelyen Csuti Borbála középiskolai magyartanár mutatja be a kötetet, közreműködik Kelemen Zoltán színész, Győrben Farkas Csaba, a Szülőföld Könyvkiadó igazgatója beszélget a szerzővel. Mindkét program az Ünnepi Könyvhét keretében zajlik.

Bemutatók:

Szombathely: 2017. június 6. 17.00 óra Berzsenyi Dániel Könyvtár

Győr: 2017. június 10. 15.00 óra Kisfaludy Károly Könyvtár, muzeális gyűjtemény

 

Kapcsolódó írásaink:

Hátranézve gondolkodni a Tilosban - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

2016.12.01. - 15:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: Dart

Hátranézve gondolkodni a Tilosban - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

Eposzi szereplőgárda egy idősíkokban gazdag műben - Tilosban címmel november 30-án, a Berzsenyi Dániel Könyvtárban mutatták be lapunk állandó publicistájának, Rozán Eszternek új könyvét. A szerzővel Csuti Borbála középiskolai magyartanár beszélgetett.

 

 

„A mának elég a maga baja" - Rozán Eszter pótszékes könyvbemutatója a könyvtárban

2015.10.19. - 23:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

„A mának elég a maga baja

Október 19-én portálunk egyik alapítójának, Rozán Eszternek mutatták be második kötetét a Berzsenyi Dániel Könyvtárban. A frissen megjelent könyvről Csuti Borbála középiskolai magyartanár beszélgetettt az írónővel. A könyvbemutató fényét Kelemen Zoltán színművész emelte, a könyvből kiragadott részletek felolvasásával. Figyelem! Spoiler-mentes beszámoló következik a friss alkotásról.

 

Egy érzékeny rezonőr - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

2014.12.10. - 12:40 | Büki László 'Harlequin'

Egy érzékeny rezonőr - Rozán Eszter könyvbemutatója a könyvtárban

Krimibe bújtatott társadalomrajz a Maroknyi heroin, aminek már a címe is figyelemfelkeltő, a cselekménye pedig olyannyira érdekfeszítő, hogy már a folytatása is elkészült Rozán Eszter kisregényének. Portálunk egyik alapítótagjának első kötete a Szabadföld Kiadó gondozásában jelent meg. Bemutatóját december 9-én tartották a Berzsenyi Dániel Könyvtárban.

Új hozzászólás