A Falco vezet az El Vasico-ban

Képgaléria megtekintése2012.05.11. - 11:00 | Büki László 'Harlequin'

A Falco vezet az El Vasico-ban

Simának, már-már megalázónak tűnt a különbség az elődöntő harmadik meccsének félidejében, de még a 3. negyed végén is. A végére ugyan nagyot kapaszkodott a Körmend, így - a vereség 'prognosztizálható mértékét' orvosi közegbe átültetve - a nyílt törésből erősen vérző horzsolás lett. Nemcsak a csapat testén, hanem a szurkolók lelkében is...

"Barnába' mentem", adódott is kapásból a megállító kérdés a Hadnagy utca lezárt részén: Körmend vagy Falco szurkoló? A gerincferdülésemben utóludas fotóstáska sem volt elég hivalkodó ahhoz, hogy ránézésre sajtósnak könyveljenek el. De rend a lelke mindennek, a két szurkolótábort elszeparáltan kell beengedni, ehhez viszont kell az input, hogy ki, hova tartozik, milyen szín alatt jött biztatni.

Röviden a mérkőzésről:

A két tábor már a feldobás előtt erősen izzította a csarnokot. Ezt a hőfokot a Falcónak sikerült gyorsabban a játékba adaptálni, s rövid körmendi vezetés után, 4:7-től repesztettek egy 11:1-es etapot, a negyed végére pedig 12-vel lógtak el a piros-feketéktől (28-16). 

A második negyed igazi rémálom volt a Körmend számára. A negyed közepére 20 pontosra nőtt a Falco előnye, közönsége pedig okkal skandálta, hogy "Csak a büntető", hiszen ebben az időszakban a vendégek a negyedben 6 pontot szereztek - mindet büntetőből. Az első körmendi mezőnykosárra a 8. percig kellett várni, Cseh György sikeres közelivel törte meg a körmendi "pontgyártás" egyhangúságát. A félidő végére is maradt a 20 pont a két csapat közt, volt tehát mit mondania Martic edzőnek a szünetben, hogy felrázza csapatát (49-29).


A harmadik negyed azonban nem úgy indult, hogy a Körmend megtalálta "góldobó" tudományát, pontosabban megtalálta, de a Falco sem hagyta az öltözőben, sőt. A 27. percben már 24 is volt közte, innét szívósan kapaszkodott a Körmend, s a negyed vége előtt egy perccel feljött -14-re. A negyed utolsó 5 pontja azonban a hazaiaké volt, így egy híján maradt a félidei különbség a két csapat közt.

A záróetapban viszont úgy tűnt, a Falco maradt az öltözőben, biztos előnyének tudatában beleszaladt egy 16:2-es körmendi felzárkózásba, így lőtávolon belülre, 5 pontra jött fel a vendégcsapat a negyed közepére. Azonban a hazaiak megérezték a veszélyt, és dobtak zsinórban négy kétpontost, amivel a "veszélyes zónán" kívül tudták tartani Rujákékat. 

Túl három mérkőzésen, lassan a bajnoki döntő esélyeiről kell beszélni. A Szolnok söpört, így van ideje regenerálódni, míg a két vasi csapat akár még két meccsen is birkózhat egymással a döntőért. Az esély most már egyértelműen a szombathelyiek mellett szól, s a tegnapi játékot látva megkockáztatjuk: Körmenden behúzzák a harmadikat. Nincs igazán kigondolt, tudatos támadásszövés a piros-feketék játékában, s valahogy azt érezzük, mintha mentális, vagy csapaton belüli probléma is kerékkötője lenne az eredményességnek. 

Szerintünk akkor van a továbbiakban esélye a Körmendnek, ha

- megpróbál a büntetők értékesítésében bajnokcsapat-aspiránshoz méltót alkotni, mert ez a mutató katasztrofális... (erről már írtunk múltkor is).
- a ziccereket kegyetlenül pontra váltja, mert nagyon dekoncentráltnak és bizonytalannak tűnt ezen a téren. A gyűrűről lecsorgó labdák másodszándékú kosárraváltása szinte 0%-os hatékonyságú volt.
- csapatként lép parkettre....
- csökkenti az eszkimók számát...

Az egyetlen, ami biztos: a közönségén nem fog múlni!


A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

falcofan 2012.05.11. - 12:48
Hehe, jó a cím! xD