Túl a felén - IX. Vas megyei 24 órás vetélkedő

Képgaléria megtekintése2013.04.14. - 03:15 | Waldo

Túl a felén - IX. Vas megyei 24 órás vetélkedő

Az olimpiai jegyében szervezte meg az MMIK LOGO Ifjúsági Szolgálata egy év kihagyással a középiskolások körében méltán népszerű Vas megyei "aludj máskor" 24 órás vetélkedőt. Április 13-án reggel 9 órától indult az őrület, amit vasárnap reggel 9-kor "fújnak le" a szervezők. Cikkünkben a szombat déltől este 8-ig történt eseményekről számolunk be.

A rendezvény az Olimpia jegyében zajlott, így a feladatok közül nem hiányozhatott az Olimpiai kabalafigura készítése sem. A csapatoknak párperces videóval kellett a zsűriasztalhoz járulni, amit a Fő téren rögzítettek, amint a járókelők a csapat figurájával beszélgetnek.

Minden fantáziáját és ismeretségét latba kellett vetnie a versenyzőknek, amikor olyan fotót kellett leadniuk, amin egy londoni metrómegálló előtt álló, kezében I Love London táblát tartó ember áll. A facebook világában mondhatjuk, ez nem olyan nehéz, de hogy az illető Londonban legyen, metróállomás előtt (aminek a felirata látszódik a képen) és még táblát is tart a kezében, ehhez minden ötletességre szükség volt. A feladatok közt szerepelt olimpiai induló, illetve a törölt olimpiai sportágak bemutatása is.

A feladatok zömében a csapatoknak magyarázattal is élni kellett, így nem csak vizuális élményt kaphattunk. Megtudtuk például, hogy a motorcsónakozás sportága azért töröltetett az olimpiai sportágak közül, mert az egyik versenyző nekiment a Brumi névre hallgató célbírónak, így a sportágat különösen veszélyesnek nyilvánították. Egy másik csapat szerint ez a sport a cápákat zavarta, ők szóltak Némónak, aki értesítette a Greenpeace-t, és a környezetvédők intézkedtek a sportág eltörlése érdekében. Szövevényes dolog, de egészen biztosan így volt. A görhokiban többek közt az volt a kivetnivaló, hogy a kapusok „sittesre" sülnek le a védőfelszerelés rácsai miatt, így ez őket negatív színben tünteti fel a társadalomban. Láthattunk még kutyaszán versenyt, ahol a megvadult kutyák egymásnak és a hajtónak estek, volt síbalett, szörf életmentés, és kiderült, hogy a léghajósokat sem láthatjuk már a legrangosabb sporteseményen, hiszen a feministák tiltakoztak a léghajók „félreérthető" alakja miatt.

Az Éberek csapatának két versenyzője éppen bobpályát készít. Kartonból ragasszák, vágják, és épp a kanyarokat próbálják az állványra illeszteni „Minden nálunk volt, ami ehhez kellett. Van némi problémánk még, de biztosan működni fog." - mondja Nelli, miközben a hurkapálca eltörik a kezében. Egy csöppnyi zavart sem látok az arcán, egyszerűen megragassza, és épít tovább. 

A Hermano-sokk csapatából Lorettát kérdeztük a versenyről. Nagyon tetszik neki a szervezés, másodszor vesz részt a 24 órás versenyen. „Mindenki kapott témaként országot, mi Kínát. Eköré kell építeni minden feladatot." - mondja el, miközben a többieket nézi, amint épp az ókori fogathatjó versenyhez készülnek a szekerek. „Nagyon jó feladatok vannak, nagyon tetszik nekem ez az egész. Sajnos olimpikont hívni nem sikerült, volt ismerősünk, csak nem ért rá. A Fő téri olimpiai kabalás műsorban palotás ruhában volt az egyik csapattársam, a kabalánk pedig az erőspaprika volt."  

Az egész terem és előtér úgy néz ki, mint egy felbolydult méhkas. Mindenki siet A-ból B-be, mindenki készít, szervez, intéz valamit. Az egy főre jutó szendvicsek száma biztosan itt a legmagasabb a városban. A büfén nagyon szimpatikus „Mi sem alszunk" felirat hirdeti, hogy egész éjjel nyitva áll, és várja az éhes versenyzőket.


Közben úgy tűnik, Hatos Gábornak van ránk pár perce, így megkérdezzük, hogy sikerült beszervezni őt erre a versenyre, és hogy nem fárasztó-e neki ez az állandó zsibongás?

"Egy nagyon kedves csapattársam kért meg, hogy szerepeljek az egyik csapatban. Természetesen, mint csapattárs, nem volt kérdéses, hogy fogok-e nekik segíteni. Egyáltalán nem fárasztó, nekem ezek a dolgok a sportolás miatt kimaradtak az életemből. Nagyon tetszik, és kedvet is kaptam ehhez, nagyon jól érzem magam. Először vagyok ilyen vetélkedőn, és örülök, hogy felkértek, és annak is, hogy tudok segíteni a Savaria csapatának.

A zsűri közben kóstolgatja az elkészült ételeket, amik közt a gesztenyebombától kezdve egészen az élő, zsírban tocsogó malacsültön át a szalonnás tojásig minden szerepelt. Igazi kulináris élmény volt a zsűrinek a saláta és retek ágyon feltálalt pirított csirke és a spenótos hal, amit egy szakácsnak készülő versenyző otthon készített el. „Hazaszaladtam, és magam készítettem" - mondta a legnagyobb természetességgel az étteremben is helyét megálló menüsorról.

A 19 óra környékén kihirdetett I. részeredmény alapján így festett a csapatok sorrendje:

MEDVŐ 69 pont
GGYIÖ 74 pont
ÉBEREK 75 pont
OOX 82 pont
SKATE TEAM 82 pont
LENDVAI BÁSTYA 82 pont
KECEGŐ GARLÁK 83 pont
HERMANO-SOKK 84 pont
BIG LUI 85 pont
FÉL PERC 85 pont
RASZPUTYIN 91 pont
SAVARIA 91 pont


Éjjel 3 órakor a második részeredmény:

OOX 181 PONT
MEDVŐ 182 PONT
ÉBEREK 191 PONT
SKATE TEAM 193 PONT
GGYIÖ 194 PONT
KECEGŐ GARLÁK 198 PONT
LENDVAI BÁSTYA 202 PONT
HERMANO-SOKK 206 PONT
BIG LUI 207 PONT
FÉL PERC 235 PONT
RASZPUTNYIK 240 PONT
SAVARIA 242 PONT 

Végeredmény:

FÉL PERC 396
SAVARIA 394
RASZPUTNYIK 388
BIG LUI 344
LENDVAI BÁSTYA 331
KECEGŐ GARLÁK 320
SKATE TEAM 316
HERMANO-SOKK 314
GGYIÖ 310
ÉBEREK 308
MEDVŐ 302
OOX 287 

Minden csapatnak gratulálunk!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

mark222 2013.04.14. - 21:14
Nem "I love London", hanem "I love huszonnégyórás" táblát kellett tartani