Nem mondtak csütörtököt: Normandiai partraszállás, szépségverseny, Nagyferó - NYME-SEK Diáknapok 2012

Képgaléria megtekintése2012.04.27. - 15:45 | Lakatos Reni, Kánya Dóra - Fotók: Büki László 'Harlequin', Kánya Dóra

Nem mondtak csütörtököt: Normandiai partraszállás, szépségverseny, Nagyferó - NYME-SEK Diáknapok 2012

A NyME-SEK Diáknapok derekán sem lankadt a hangulat, a csütörtök is programokkal és csípőrázással telt. Volt itt minden, reggeli fürdőzés a Perintben, délutáni szépségverseny, esti koncert-cunami. Harmadik napi beszámolónk!

Napsütés, Perint-patak, járdán fekvő egyetemisták, gumimatracok - ilyen kép fogadta a kíváncsi és csodálkozó járókelőket a diáknapokon csütörtök délelőtt. Majd csaknem fél óra késés után végre megkezdődött a minden évben várva várt Normandiai partraszállás, vagyis a Perint-parti összeütközés. A rektorjelöltek szurkolótáborukkal együtt jelentkeztek a Perintnél, hogy az olykor derékig érő fűben, vagy épp a cseppet sem a kellemes illatáról híres vízben mérkőzzenek meg a legjobb címért. A járókelőkből és egyetemistákból verbuvált közönség pedig eközben a környéket „beordítva"bíztatta őket, kellett is nekik a hajrázás.

Az első összecsapásban a patak két partján felállt csapatok vízibombákkal lőtték ki az ellenséges csapat embereit. A parton összesereglett tömeg hangos buzdításának hatására még elszántabban repültek a vízibombák. A hepaj mellett elhaladó autósok dudálással biztatták a versengő egyetemistákat. A következő feladat kötélhúzás volt, szintén a patak két partján elhelyezkedő csapatok között. A fiúk ledobták pólóikat, volt aki a cipőjét is, és indult is a küzdelem a csúszós, sáros füvön, néhány versenyzőnél egészen a patakban landolásig folyt a harc.

A leglátványosabb feladat a csapatok által tákolt tutajok versenye volt. Az előző évekhez képest az idei mérkőzők nem voltak túl kreatívak, de a verseny így is izgalmasra sikeredett. Volt, aki gumimatracon, a kezével evezve próbálta megtenni a távot, más pedig biciklivel küzdött az elemekkel, a szétázott kartonpapír-újság - leeresztett rózsaszín gumimatrac kombó sajnos hamar feladta a küzdelmet, a versenyzője viszont annál kitartóbbnak bizonyult.

Két versenyszám között a D.A.P. csapat egyik tagja, „Csirke" megosztotta velünk a diáknapokkal kapcsolatos tapasztalatait:

Ötödéves történelem szakos hallgató vagyok, és amióta csak itt tanulok, vagyis 2007-től kezdve, minden eddigi diáknapokon részt vettem. Sokkal több és jobb program van, mint tavaly, viszont a résztvevők kevesebben vannak, legalábbis napközben. Egyébként diákrektor csapatból is kevesebb van a korábbi évekhez képest. A zenekarok is jók, bár nekem inkább a csütörtöki felhozatal jön be, a rockosabb stílust szeretem. Csak azt sajnálom, hogy csapolt sörből csak egyféle van, és az 280 Ft, ehelyett lehetne más fajta, olcsóbb, vagy pedig az üveges kerülne ennyibe."

A délelőtt és a délután egy része a Parasztolimpiával telt a sörkertben, de a nagy attrakció 15:00-kor kezdődött. NYME Szépe és Mr. Szépe versenyre került sor az egyetem Dísztermében. A tavalyi szépség Stankovics Beáta, Prof. Dr. Gadányi Károly rektor, Nagy Antal a HÖK képviselője és a Summer Love énekesnője foglalt helyet a zsűriben. A majd két órás műsorban előbb a hölgyek fürdőruhában, az urak pedig sportosan vonultak, később jött az estélyi ruhás bemutató, férfiak esetében az utcai viselet. A zsűri hosszas tanakodás után eredményt hirdetett. A koronázás előtt Prof. Dr. Gadányi Károly elmondta, hogy neki ez volt a 40. Diáknapja, mikor először részt vett hasonló eseményen, akkor még csak férfi lábszépségverseny volt. A 2012-es győztesek fesztiválbérleteket, ajándékcsomagokat, ékszereket, karórákat kaptak.


NYME Szépe 2012:

Különdíjas: Szabó Gabriella

Közönségdíjas: Kozák Melinda

3. helyezett: Németh Annamária

2. helyezett: Bertalan Anikó

1. helyezett: Simon Mária

Mr. NYME 2012:

Különdíjas - Férfi Közönségdíjas: Szilágyi Balázs

3. helyezett: Horváth Dávid

2. helyezett: Badics László

1. helyezett: Berta Csaba


17:00-tól újra a koncertek kerültek fókuszba az egyetemi udvaron. Első körben a különleges hangzásvilágú A hegyi vadász nevű formációé volt a színpad. Az ausztrál őslakosok fúvós hangszere, a didzseridu is megszólalt az előadásukban, doromb dallamokkal kísérve azt.

Őket követte az Opus Null egyetemi hallgatókból verbuválódott együttese. A négyes dobhártyaszaggató ritmussal vezette be az estét, koncertjüket a lelkes közönségük (főként egy főrajongó) hangos bekiabálásokkal kísérte. „Négy ifjú, akiknek vannak meglátásaik, négy ifjú, aki nem röstelli lehúzni a modernizmust és az emberi ostobaságot."- mondja magáról az Opus Null.

19:00-tól a Humanoid táncoltatta az érdeklődőket. A banda profi előadása üde színfoltja volt az estének, a zenészekkel portálunk nemrég készített interjút, melyben elmondták nekünk, dalaikkal fel szeretnék nyitni az emberek szemét.

A Luchboxot nem kell bemutatni a szombathelyieknek, a fiúk megfogyva bár, de cseppet sem törve folytatták a zenei alapozást. A 2004 óta működő együttes egyedi, pop- punk-rock stílusa most is bejött mindenkinek.

Az est nagyágyúi a Hollywood Rose Guns N' Roses Tribute Band, Nagy Feró és a Compact Disco voltak. Így felcsendült Don't Cry, Welcome To The Jungle, November Rain, You Could Be Mine, majd Feró tolmácsolásában az Azok a boldog szép napok. Éjféltől pedig a Compact Disco gondoskodott arról, hogy hajnalig tartó mulatozás legyen a diáknapok utolsó előtti felvonásában.

A délelőtti és az esti eseményekről készült képgalériánk itt nyílik!

A hírhez tartozó képgaléria

Új hozzászólás