A Kőszegi Várszínház 2014 részletes programja (jún. 7. - aug. 30.)

2014.06.06. - 00:25 | vaskarika.hu

A Kőszegi Várszínház 2014 részletes programja (jún. 7. - aug. 30.)

Helyszín: Kőszeg

Dátum: 2014.06.07 - 08.30.

Sokszínű programmal várják a nyári évadban a közönséget a szabadtéri színházak, köztük a Kőszegi Várszínház is, ami június 7-én a Kőszegi Vonósok koncertjével nyit, és augusztus 30-án Ostromoperával zár. A színes, változatos programok között találunk kortárs táncestet, kiállítást, Shakespeare-vígjátékot éppúgy, mint Ágota Kristóf: A nagy füzet c. könyve alapján készült darabot, valamint gyertyafényes kamarazenei koncertet. Ismertetjük a részletes programot - letölthető programfüzettel!


A Szabadtéri Színházak Szövetsége keddi budapesti sajtótájékoztatóján Gedeon József ügyvezető elmondta: a 1997-ben alakult szervezet 9 tagjának az elmúlt évben összesen 28 bemutatója volt, 210 ezren nézték meg produkcióikat és 340 előadást tartottak. Kiemelte: az idén is széles műfaji kínálattal, egész nyáron színvonalas programokkal, prózai és zenés színházi produkciókkal, komoly- és könnyűzenei koncertekkel, táncelőadásokkal, kiállításokkal, filmvetítésekkel, konferenciákkal és gyerekműsorokkal várják a nézőket. 

Pócza Zoltán, a Kőszegi Várszínház igazgatója elmondta: megemlékeznek a Shakespeare-évfordulóról, a Vízkereszt, vagy bánom is című előadással, a holokauszt évfordulóhoz kapcsolódva a Rose című darabot tűzik műsorra. A programok sorából kiemelte a Csodalámpa című bemutatót és az évadot záró Ostromopera című mű ősbemutatóját.  

A Kőszegi Várszínház 2014. évi programja:

Június 7. - Jurisics vár 19.00 óra

Kőszegi Vonósok koncertje

Június 11. - Jurisics vár lovagterem 10.00 óra

IRGÜNC-BURGUNC - Esti hancúr-játék a Nappal és a Holddal - Csecsemőszínház

Belépőjegy: 1500.-(egy gyermek és egy felnőtt)

A Mesebolt Bábszínház 1-3 éveseknek szóló PÖTTÖM SZÍNHÁZ-i játéka

Az előadás alkotói:
H. Nagy Katalin, Császár Erika, Hideg Kitti mv., Németh Márta, Rápolti Mónika, Wunder Judit

Játsszák: Császár Erika, Dénes Emőke

Te is tudod ugye, milyen jót lehet játszani este az ágyadban. Bújócskázni a paplan alatt, hegyet rakni a párnákból. De azt biztosan nem tudod, hogy a Nap, a Hold, a Szél is ott lakik - ha akarod. Sőt a nappal és az éjszaka is. Nem kell hozzá más, csak néhány vers, mondóka, a takaród, a lepedőd, meg a kedvenc párnáid. Gyere el a Pöttöm Színházba, vesd le a cipődet, és máris játszanak neked, veled a párnák, takarók, lepedők...

Június 14.-15. - Fő tér - Utcaszínház

Június 14.  18.00 óra 

A Kisgömböc - MARICA BÁBSZÍNHÁZA

Előadják: Tárnok Marica, Sz. Nagy Mária bábművészek, Philipp György - zenész

A Kisgömböc mese ihlette előadáson a résztvevőkkel együtt bekapjuk az egész színházat, aztán kiszabadulunk és újjászületünk. A foglalkozáson bárki hozzátehet, elvehet, a lényeg, hogy közösen alakítsuk a történetet. A tulipános láda párnái mesefigurákká válnak, majd előkerül a kolbász, a béka és az egér meséje is. Közös kőleves készítés, amiből a végén mindenkinek jut!

Június 14.  20.00 óra

BALTASAR ESPINOSA UTOLSÓ ÜDÜLÉSE ÉS ÜDVÖZÜLÉSE | passió játék | Jorge Luis Borges novellája nyomán

A Kőszegi Várszínház és a Mesebolt Bábszínház közös előadása felnőtteknek

Szereplők: Császár Erika, Dénes Emőke, Hannus Zoltán mv., Kovács Bálint, Kovács Zsuzsanna, Kőmíves Csongor, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel

Június 15.  18.00 óra

No, megállj csak Kancsil!  - MARICA BÁBSZÍNHÁZA

A újrafelhasznált anyagokból és tárgyakból megszülető, indonéz állatmeséket feldolgozó előadásban életre kelő állatok népesítik be a színpadot, hogy a zene és a fantázia segítségével közösséget teremtsenek.  Ej, ej ez a Kancsil! Hát miféle állat ez? Egy szeretni való indonéz állat. Se nem nagy se nem erős, de okos, ravasz és igencsak bátor! Ízig-vérig igazi hős, egy fura kis egérszarvas, aki alig nagyobb egy cipős doboznál. Úszik, mászik, énekel, egyszer rászedi, másszor megmenti az erdő állatait, és mégis, igazi közösségi lény.

Előadják:
Tárnok Marica
Sz. Nagy Mária

Zene: Philipp György
Koreográfus: Gergye Krisztián
Jelmez: Béres Mónika

Június 15. 21.30 óra

BE-JÓ Tűztáncosok - Tüzes lelkem virága

Június 18. - Jurisics vár - Lovagterem 20.30 óra

Tasnádi István: Nézőművészeti Főiskola

Belépőjegy: 2500.-Ft

A Nézőművészeti Kft. előadása

Az előadás valamikor a közeli jövőben játszódik, amikor már senki nem jár színházba. A nézők elszoktak a színháztól, mert kényelmetlennek találták; egy ideig megpróbáltak úgy viselkedni a színházban, mint a moziban, vagy otthon a tévé előtt, de ebből rengeteg konfliktus fakadt. A színészek egyre többször keveredtek velük vitába, sokszor leállt vagy félbeszakadt az előadás, míg az egyik Hamlet előadás alatt a címszerepet játszó színész Yorick koponyájával fejbe dobta az egyik popcornozó nézőt. Az igazi tragédia azonban egy Cid előadáson következett be, mikor két felbőszült statiszta a nézők közé hajított egy másfél mázsás kandelábert - négy halott, tizenöt sebesült. A kormány bezáratta az összes színházat.

Ennek már három éve. Itt az ideje az óvatos nyitásnak. A Kultuszminisztérium prevenciós alapja létrehoz egy felsőfokú oktatási intézményt, mely diplomás nézőképzéssel foglalkozik. A diploma tulajdonképpen egyfajta jogosítvány, ami igazolja, hogy tulajdonosa alkalmas a színházban rá váró fokozott pszichikai és fizikai terhelés elviselésére.

Szereplők:
Mucsi Zoltán
Scherer Péter
Katona László

Díszlet: Ágh Márton
Jelmez: Kiss Julcsi
Fényterv: Kovács Áron
Zeneszerző: Árkosi Szabolcs
Rendezőasszisztens: Gyulay Eszter
Rendező: Árkosi Árpád

Június 20.  (esőnap június 21.) Jurisics vár 20.30 óra

Római vakáció

Belépőjegy: 3000.-Ft

Az Orlai Produkció előadása

Egy örök klasszikus: a romantikus Audrey Hepburn - Gregory Peck film színpadon, Cole Porter dalokkal. Egy kicsiny ország trónörököse  Anna hercegnő, hivatalos látogatásra érkezik Rómába. Vele utazik az udvar néhány szigorú képviselője, minden percét protokoll események töltik ki. A lány fellázad, és egy váratlan pillanatban megszökik, hogy felfedezze az Örök Várost. Persze azonnal nyomába szegődik a bulvársajtó, hogy szaftos pletykákkal szolgáljon a közönségnek. Élükön az elszánt Joe Bradley, aki minden áron nagy sztorit akar szállítani megrendelőinek - ha kell, magába is bolondítja a hercegnőt.

Felvétel indul... tessék!

Szereplők:

Balla Eszter
Fekete Ernő
Hernádi Judit
Cseh Judit
Szikszai Rémusz
Márton András
Nagy Dániel Viktor

Zenei vezető: Puskás Péter
Jelmez: Tihanyi Ildikó
Díszlet: Kalmár Bence
Koreográfus: Fejes Kitty
Dramaturg: Zöldi Gergely
Vetítés : Varga Vince
Asszisztens: Kis-Kádi Judit
Rendező: Pelsőczy Réka
Producer: Orlai Tibor

Június 22. - Jurisics vár 20.30 óra

KORTÁRS TÁNCEST

Belépőjegy: 2500.-Ft

Ezen az estén három kortárs táncelőadást láthat a közönség a Jurisics vár más-más helyszínén.

GERGYE KRISZTIÁN TÁRSULATA - HONVÁGY

A "Honvágy" című duett premierjére Bécsben, a Theater Brettben került sor 2012. november 7-én. A duett az ember, a művész, a táncos testének szélsőséges színpadi szituációiból kikényszerített fizikalitásából hívja elő azon viszonyhelyzeteit, melyek előmozdítják a hazához, anyához és egyáltalán a világhoz és gyökereinkhez való kötődéseink igazságait vagy hazugságait. Vonzások és taszítások eredőjéig kísérlünk meg leásni, míg fel nem merül, vagy el nem múlik a honvágy megfejthetetlen és feloldhatatlan rezignációja.

Táncos:
Lőrinc Katalin
Gergye Krisztián
Koreográfus, Szöveg, Rendező: Gergye Krisztián
Fény: Katonka Zoltán
Zene: Bella Máté

MU TERMINÁL - INSIDE

Inside / Belső

„Az Inside, egy évek óta zajló koreográfiai folyamat állomása, alapjául két korábbi koreográfia szolgál. Az Inside, 2010-es lengyelországi bemutatója mellett, további előadásokat élt meg 2011-ben MU Színházban, Párizsban a Magyar Kulturális Intézet szervezésében és 2012-ben Martfűn az ottani Kulturális Központ meghívására, valamint további négy előadást Dániában. „

Táncos: Barabás Anita, Halász Csilla, Hoffmann Adrienn
Koreográfus: Fejes Ádám
Zene: Gergely Attila

GERGYE KRISZTIÁN - AUKCIÓ

Festészet - tánc - képrombolás

A kortárs táncművészet, és az ahhoz szorosan kötődő színházi gondolkodás a kortárs képzőművészettel, azon belül pedig a festészettel kerül diskurzusba.

Gergye Krisztián művészetére leginkább a képzőművészeti gondolkodásmód jellemző. Schiele, Bacon és Freud hommázsai jelentős előadásai voltak a magyarországi táncszcénának. Gergye nem tetszelegni vágyik a képzőművészi titulusban, pusztán az alkotás képzőművészeti irányú gesztusát emeli színpadra, hogy a táncművészet ne egy absztrakció mögé elbújó, bárhogyan értelmezhető gesztussor maradjon, hanem annak absztrakciója a képben magában legyen tetten érhető.
Az előadás során keletkező képzőművészeti alkotást az előadás végeztével azonnal "kiállításra" és "eladásra" bocsátjuk egy aukció keretében. Az aukció tétjét az adja, hogy azon késznek kikiáltott kép, amely nem talál gazdára, azonnal megsemmisítődik. Ez a képromboló gesztus - a művészet iránti esetleges érdektelenségre adott azonnali reakcióként - a mű jelenben kifejtett hatását érzékelteti. Illetve a jelenben feleslegesnek, haszontalannak ítélt művészet megsemmisülésének tragédiájával felhívjuk a figyelmet a néző, a művészetet "fogyasztó" befogadó jelenlétének felelősségére.

Koreográfus: Gergye Krisztián
Tánc: Gergye Krisztián

Június 25. - Jurisics vár-lovagterem 20.30 óra

MARTIN SHERMAN: ROSE

Belépőjegy: 2000.-Ft

Az Orlai Produkció előadása

ROSE végigélte a 20-ik század borzalmait, a háborút, a varsói gettót, az Exodus utasainak kálváriáját, eltemette és meggyászolta a családját, a férjét es gyerekét.

És most újra gyászol:  ROSE  SÜVET ÜL
A gyász  az emlékezés ideje, de Rose nem szívesen emlékszik:Túl sokat élt, túl sokat látott. Szeretne megszabadulni a fejében élő képektől-ezért elmeséli, megosztja velünk élete fontos pillanatait; Minden fájdalmat, örömet és szerelmet. Humorral átszőtt, szívet melengető meséje megkapó jiddis Odüsszeia, amely élni akarásról, bölcsességről és emberi hitről tanúskodik.

A ROSE ősbemutatója 1999-ben volt a londoni Nemzeti Színházban.
Magyar szöveg: Prekop Gabriella
Szereplő: Vári Éva
Rendező: Ilan Eldad

Június 26-tól július 13-ig 

Konok Tamás Kossuth-díjas  festőművész  kiállítása Párizs/Budapest címmel a Művészetek Házában

Június 26. - Jurisics vár-lovagterem 20.30 óra

Spiró György: PRAH

Belépőjegy: 1500.-Ft

Az Újpest Színház előadása

A szerző műfaji megjelölése szerinti komédia témája groteszk és mellbevágó: A darab két szereplőjével, egy házaspárral megtörténik az a csoda, amiről a legtöbben csak álmodunk: öttalálatosuk van a lottón. Előre eltervezik, ha nyernének, mire költenék a pénzt, kinek adnának belőle, hogyan gazdálkodnának vele. Álmodozni könnyű, örülni viszont nehéz. Hirtelen nem tudják, mitévők legyenek, de amíg gondolkodnak, tervezgetnek - biztos, ami biztos - egy régi, jugoszláviai nyaralásból hazahozott kakaó - prahos, azaz kakaóporos dobozba süllyesztik a nyertes szelvényt.

Szereplők:
Nő - Dóka Andrea
Férfi - Czvetkó Sándor
Rendező: Krizsik Alfonz

Június 28. (esőnap 29.) -  Jurisics vár 20.30 óra

Szabó Magda: Abigél

Belépőjegy: 3000.-Ft

Bánfalvy Stúdió

Színpadra alkalmazta: Barnóczky Ákos és Bánfalvy Ági

Szabó Magda Abigél című műve, harmincöt-negyven éve a kiapadhatatlan érdeklődés középpontjában áll, legyen szó a sokadik kiadását megélő regényről, vagy akár az abból készült, évről-évre levetítésre kerülő tv-filmsorozatról. Vitay Georgina és társainak története olyan kulturális identitásunk részét képező mű, amely minden generáció számára meghatározó érvényű jelentőséggel bír. E közkedvelt alkotásból Bánfalvy Ági, az 1978-as tévésorozat egyik főszereplője készített színpadi adaptációt, Szikora János rendező segítségével.

Szereplők:
Vitay tábornok: TROKÁN PÉTER
Vitay Georgina: BUGÁR ANNA
Kőnig tanár úr: SCHLANGER ANDRÁS/LENGYEL FERENC
Zsuzsanna testvér: GREGOR BERNADETT
Horn Mici: BÁNFALVY ÁGI/BORDÁN IRÉN
Kuncz Ferenc: HUJBER FERENC
Torma Gedeon: KÖRTVÉLYESSY ZSOLT
Kalmár Péter: PINDROCH CSABA/SZÁRAZ DÉNES
Erzsébet testvér: RÁTONYI HAJNI
Püspök: HARMATH IMRE
Torma: KISS RAMÓNA
Kis Mari: LOSONCI KRISZTINA/ÉRSEK-OBÁDOVICS MERCÉDESZ
Szabó: VANYA TÍMEA
Bánki: GIRBICZ ADRIENN
Schőn: GÖRGÉNYI FRUZSINA
Murai: KÖTÉL ORSOLYA/LOSONCI KRISZTINA
Naczák: NAGY ENIKŐ
Kovács: LECZKÉSI DÓRA
Pincér: PAWLIK MARCELL
Szanitéc: DARÁNYI ÁDÁM
Smasszer: BAJI ÁKOS

Rendező: Szikora János
Producer: Bánfalvy Ági

Július 3. - Evangélikus Templom - 20.00 óra

General Harmony Singers

Belépőjegy: 1000.-Ft

General Harmony Singers 1991 óta működik Szombathelyen. Az énekegyüttes egy különleges, Magyarországon ritkán hallható zenei stílust képvisel. Különböző zenetörténeti korszakok és zenei irányzatok eredetileg hangszeres zenéit dolgozza fel és adja elő hangszerek nélkül, kizárólag énekhangon.

Július 5. Jerome Kilty: Tisztelt hazudozó!

Jurisics vár - lovagterem 20.30 óra

Belépőjegy: 2500.-Ft

Rózsavölgyi Szalon előadása

Bernard Shaw, a drámaíró-fenegyerek negyven éven át, 1899-től 1939-ig levelezett az ünnepelt színésznővel, Stella P. Campbell-lel, aki a Pygmalion ősbemutatóján Elizát játszotta. Kettejük levelezését dolgozta föl Jerome Kilty amerikai színész ebben a közkedvelt kétszemélyes „levéldrámában". Shaw és Stella sohasem lettek szeretők, talán nem is akarták, talán elmulasztották a pillanatot. Akkor mi ez a különös, negyven éven át tartó viszony? Plátói szerelem? Barátság? Véd- és dacszövetség? A művet magyarul is többször előadták „Kedves Hazug" címmel, most Nádasdy Ádám új fordításában kerül színre.           

Bernard Shaw: JORDÁN TAMÁS
Stella P. Campbell: MOLNÁR PIROSKA

Jelmez: CSELÉNYI NÓRA
Fordította: NÁDASDY ÁDÁM
Rendező: VALLÓ PÉTER

Július 7. Jurisics vár - lovagterem 19.00 óra

Szálinger Balázs: Csodalámpa - Mesebolt Bábszínház és a Kőszegi Várszínház közös bemutató előadása

Belépőjegy: 1500.-Ft (egy felnőtt és egy gyerek)

„Mit parancsolsz, édes gazdám?"- tudakolja derék lovasától a parazsat-faló táltos.
Máskor meg a Jószívű Leányt kérdezgeti a tüzes kemence. Vagy a Kígyókirályfi.
Most éppen Aladdin herceg kívánságát lesi-várja egy csillagjáró dzsinn.

Mert aki rátermett - előbb vagy utóbb - kiérdemli a szerencsét: találkozik a Fényességes Hatalom jótékony képviselőjével. S hogy ez a titokzatos energia „kintről jövő" angyali támogatás, vagy inkább a mesebeli vitézek szívében hirtelen feltámadó, legyőzhetetlen erő? - eldöntheti a mindenkori hallgatóság.

Egy biztos: Aladdin, Kis Mukk, Kukorica Jancsi és Vitéz László meg a többi hétpróbás azt üzeni, hogy tegyünk meg minden tőlünk telhetőt, mert bármikor utunkba akadhat egy csodalámpa.

És jaj nekünk, ha a lángját elfújja a szél!

Szereplők: Császár Erika, Dénes Emőke, Kovács Bálint, Kőmíves Csongor, Lehőcz Zsuzsa, Takács Dániel
Író: Szálinger Balázs
Zeneszerző: Monori András
Tervező: Grosschmid Erik
Rendező: Rumi László
Dramaturg: Khaled-Abdo Szaida

Július 10.- Jurisics vár 20.30 óra

Shakespeare:  VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN - zenés vígjáték két részben

A Kőszegi Várszínház bemutatója

Fordította: Nádasdy Ádám
Belépőjegy: 3000.-Ft

A 450 éve született William Shakespeare Vízkereszt-je egyike a legnépszerűbb, a legtöbbet játszott művének. A XVII. század első évében, 1601-ben íródott vígjátékában is, ahogy oly sok más művében, a kiismerhetetlen, titokzatos szerelemé a főszerep. Erről sokan szóltak már, de ahogy Shakespeare mutatja, az mégis más. Keresztbe-kasul tör rá a vágy a főhősökre, a néző pedig önfeledten kacaghat rajtuk, hisz legalább ezúttal ő megúszta... Miközben olyan örök érvényű kérdéseket tesz föl a szerző nekünk, hogy vajon a külső vagy a belső a fontosabb-e a nagy érzelem születésénél, kiismerhetjük-e szerelmünket, van-e szerelem szenvedés nélkül?  Még azt sem lehet biztosan tudni, ki kit szeret: Olívia, a grófnő Violát? Vagy Cesariot? Vagy inkább Sebastiánt? Viola Orsinót, a herceget? Malvolio tényleg Olíviát? És Orsino? No és Böföghi? Mária vajon miért megy feleségül Tobihoz? Mennyi kérdés, és nincs biztos válasz. Shakespeare a szerelem ezerféle árnyalatát mutatja meg, a boldogtalanét, a beteljesültet, a reménytelenét, a „kézenfekvőét" stb. És mivel ennyire ismerős minden ebben a világban, magunkon is nevetünk, miközben őket nézzük.

ORSINO HERCEG, Illíria uralkodója Kálid Artúr
OLIVIA, fiatal grófnő Hámori Gabriella
VIOLA, fiatal nemeslány (átöltözve: Cesario) Trokán Nóra
SEBASTIAN, Viola ikertestvére Takács Géza
VITÉZ BÖFÖGHY TÓBI, Olivia rokona Gazsó György
VITÉZ FONNYADI ÁBRIS, Böföghy barátja Kovács Zsolt
MÁRIA, nemes hajadon, Olivia társalkodónője Szilágyi Csenge
MALVOLIO, nemesember, háznagy Oliviánál Pál András
FESTE, tréfamester („bolond") Oliviánál Epres Attila
FÁBIÁN, Olivia háznépének tagja Némedi Árpád
ANTONIO, tengerésztiszt, Sebastian oltalmazója Sarkadi Kiss János
KAPITÁNY, Viola megmentője Sebesi Tamás
PAP Epres Attila
VALENTIN Major Zsolt
CURIO urak a Herceg kíséretében György-Horváth László
RENDŐRÖK Kósi Gábor és Szilasi Attila

Zenészek: Bárány Tamás, Csíkvár Gábor, György-Horváth László, Némedi Árpád, Sebesi Tamás

Díszlet: Znamenák István
Zene: Némedi Árpád
Jelmez: Cselényi Nóra
Jelmez-asszisztens: Hatvani Mónika
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Segéd-dramaturg: Pénzes Stefánia
Fény-hang: Kehi Richárd
Ügyelő: Szilasi Attila
Kellékes: Kósi Gábor
Súgó: Kiss Szilvia
Öltöztető: Szőke Julika
Fodrász: Horváth Marcsi

A rendező munkatársa: Herpai Rita

Rendező: Znamenák István

Július 11. és 12. (esőnap 13.) - Jurisics vár 20.30 óra

VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN - zenés vígjáték két részben

A Kőszegi Várszínház előadása

Belépőjegy: 3000.-Ft

Július 14. - Jurisics vár 20.30 óra

A FRICI - Hollósi Frigyesre emlékezünk

Július 15. és 16. (esőnap 17.) - Jurisics vár 20.30 óra

VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN - zenés vígjáték két részben

A Kőszegi Várszínház előadása

Belépőjegy: 3000.-Ft

Július 17-től

El Kazovszkij Kossuth-díjas képzőművész kiállítása

Július 18., 19., 20.(esőnap 21.)  - Jurisics vár 20.30 óra

VÍZKERESZT, VAGY BÁNOM IS ÉN - zenés vígjáték két részben

A Kőszegi Várszínház előadása

Belépőjegy: 3000.-Ft

Július 23. (esőnap július 24.) - Jurisics vár 20.30 óra

Ágota Kristóf: A nagy füzet

Belépőjegy: 2500.-Ft

A Szkéné Színház és a Forte Társulat közös előadása.

Erick Aufderheyde azonos című színpadi változata nyomán.

Valahol Európában pusztító háború dúl. Egy anya vidékre menekíti ikreit a nagyanyjukhoz, a népmesék gonosz boszorkányához. A gyerekeknek egyedül kell megtanulniuk mindent, ami a túléléshez szükséges. Magányosan, éhezve és fázva vezetik naplójukat a Nagy Füzetbe. Följegyzik, mit láttak, mit hallottak, mit tettek, mit tanultak. Ugyan életben maradnak, de szívük megkeményedik, testük megedződik.

Agota Kristof-Kristóf Ágota Magyarországon született, Svájcban élt, franciául írt - elsősorban drámákat. Franciaországban megjelent, s azóta tizenöt nyelvre lefordított első regénye fekete humorral átszőtt mese és fejlődésregény egyszerre. Vízió egy könyörtelen, elembertelenedett világról, a háború és az azt követő ellentmondásos időszak szörnyűségeiről.

Szereplők:

Andrássy Máté
Blaskó Borbála
Krisztik Csaba
Kádas József
Nagy Norbert
Simkó Katalin

Jelmez: Benedek Mari
Koreográfus: Horváth Csaba
Zene: Ökrös Csaba
Fény: Payer Ferenc
Produkciós vezető: Számel Judit
Rendező: Horváth Csaba

Július 25.  - Jurisics vár - lovagterem 19.00

Gyertyafényes Kamarazenei koncert, közreműködik a Balaton Kamarazenekar

Belépőjegy: 1500.-FtMűsor:
Mozart: F-Dúr Divertimento KV 138.
Mozart: Esz-Dúr Symphonia concertante KV 364.
Haydn: e-moll Szimfónia Nr.44.

Szólisták:
Stuller Gyula Hegedű
Yukari Shimanuki Brácsa
Vezényel Stuller Géza.

Július 26. (esőnap 27.) - Jurisics vár 20.30 óra

HEGEDŰS A HÁZTETŐN

- musical -

Belépőjegy: 4000.-Ft

A Pannon Várszínház előadása

Sólem Aléchem novellafüzére alapján, Arnold Perl különleges engedélyével

Szövegkönyv: JOSEPH STEIN   Zene: JERRY BOCK    Dalszövegek: SHELDON HARNICK

Chagall, a világhírű festőművész álmodta meg a szakállas hegedűs figuráját, aki egy kis falu házai fölé emelkedve muzsikálja el közössége álmait, szenvedéseit, megaláztatásait és teremt átjárást ég és föld között. A világhírű Broadway-musical nagy erővel szól a kisebbségi lét terheiről, a hagyományok erejéről, ön ironikus  lírával fogalmazza meg  az esendőségeket. Szeretettel szól az emberről, huncutul a „ha én gazdag lennék" állapotról, méltósággal a tejes kisemmizéséről, a hontalanságról. Ám derű, az élet végtelen szeretete árad a történetből és a slágerré vált dallamokból, melyeket a nemzetközi hírű Budapest Klezmer Band játszik élőben, a játék szerves részeseként.

Szereposztás:

Tevje, tejesember: Gazdag Tibor
Golde, a felesége: Pap Lívia
Cejtel: Telegdi Kamilla / Gőbölös Krisztina
Hódel:Porzsolt Éva / Kiss Barbara
Chava:Staub Viktória
Sprince:Krámer Juli
Bjelka:Kurdi Panni
Jente, házasságközvetítő:Egyed Brigitta
Mótel Kamzojl, szabó: Molnár Ervin
Sendel, az anyja: Oravecz Edit
Percsik, diák: Keresztesi László
Mordcha, kocsmáros: Farkas-Csányi Attila
Rabbi: Krámer György
Mendel, a fia:Kiss Dávid
Avram, könyvárus:Lenchés Márton
Náhum, koldus: Punk Péter
Lázár Wolf, mészáros:Koscsisák András
Cejtel nagymama: Kovács Ágnes Magdolna
Fruma-Sára:Egyed Brigitta
Jászl, kalapos:Magyar János
Csendbiztos:Kiss T. István
Ivan, Felügyelő:P. Petőcz András
Fegyka:Szelle Dávid
Szása, a barátja:Horváth Bence
Oroszok, falubeliek:Troják Tibor, Pelle Viktor / Fekete Csaba
Első diákfiú: Kiss Máté
Második diákfiú:Schäfer Benedek

Falubeliek, kíséretek, fiúk, lányok: Kovács Ágnes Magdolna, Jenei Viktória, Dudi Viktória, Hercsik Rebeka, Gfellner Fanni, Steingruber Nikolett, Percze Csenge, Jurák Lili, Órás Martin, Farkas Rebeka, Pápai Polli, Balázs Petra,

A Hegedűs: Gazda Bence

Közreműködik a Budapest Klezmer Band
Zenei vezető: Jávori Ferenc Fegya
Karmester: Váradi Katalin
Az eredeti koreográfiát színpadra állította: Krámer György
Díszlettervező: Kovács Yvette Alida
Jelmeztervező: Justin Júlia
Rendezőasszisztens: Dudi Viktória, Punk Péter, Jenei Viktória
Rendező: Vándorfi László
Magyar szöveg: G. Dénes György (Kossuth-díjas) és Reményi Gyenes István
A New York-i színpadra állítás producere Harold Prince volt.
Az eredeti New York-i produkciót rendezte és koreografálta: JEROME ROBBINS

A HEGEDŰS A HÁZTETŐN előadása a Music Theatre International (MTI) különleges engedélye alapján és a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség közvetítésével történik (421 West 54th Street, New York, New York 10019 www.mtishows.com)

Július 28. (esőnap 29.) - Jurisics vár 20.30 óra

Marc Camoletti: Négy férfi gatyában

Belépőjegy: 3000.-Ft

- zenés vígjáték két felvonásban -

A Fogi Színház előadása

Ha egy darabban négy nő él egy lakásban, abból béke sose lehet! Mert ha a háztulajdonosnak a példának okáért mondjuk táviratot van kedve feladni, biztos, hogy az albérlőknek, de még a szobalánynak is kedve kottyan ugyanazt megtenni. Ki a lakást akarja kiadni, ki önmagát eladni. Van, aki modellt keres a festményéhez, a másik meg tanítványt a zongorához. A megszólított urak pedig érkeznek is szép sorban. De, hogy nem abban a sorrendben, ahogyan azt a hölgyek várják, abban biztosak lehetünk. Főleg, ha az írót Marc Camolettinek hívják, és nem más ő, mint korának legnagyobb bohózat szerzője. A keveredések, félreértések hahotafakasztó ötletei pedig üzemszerűen dőlnek az író tollából. Mint a néző a nevetéstől. De addig nem szabadulhatunk az őrülettől, míg „legatyásodva" minden kandúr a párjára nem lel. Gyorsan elszalad az a két fergeteges felvonás, és mire a csomók kibogozódnak elfelejtjük minden hétköznapi búnkat, bajunkat. Camoletti biztosra megy!

Szereplők:

Georgette, tulajdonos - FODOR ZSÓKA
Jacqueline, festőművész - NYERTES ZSUZSA
Janine, zongoratanárnő - FOGARASSY BERNADETT
Berthe, szobalány - BALÁZS ANDREA
Bernard, a lakást akarja kivenni - BÖRÖNDI TAMÁS
Spartacus, modell - BELEZNAY ENDRE
Jean, zongorázni akar - STRAUB PÉTER
Bertrand, feleséget keres - STRAUB DEZSŐ

Dalszövegek: Bencze Balázs

Zenéjét szerezte: Rossa László
Rendező: STRAUB DEZSŐ

Július 30. (esőnap Július 31.) - Jurisics vár 20.30 óra

Operett és musical gála

Belépőjegy: 2500.-Ft

A Budapesti Operettszínház művészei, Oszvald Marika Jászai Mari díjas, Érdemes művész szubrett és Lukács Anita primadonna, és az Orfeum Vándorszínpad sztárjai  Foki Veronika, Jurina Beáta szubrett és Bálint Csaba tenorénekes valamint az Orfeum Vándorszínpad tánckara előadásában felcsendülnek a legkedveltebb operett slágerek és operaáriák, népszerű musical részletek. Mindez látványos díszletekkel, jelmezekkel és tűzzsonglőrökkel.

Július 31-től augusztus 24-ig 

„A török iparművészet remekei" című kiállítás a Művészetek Házában

Augusztus  29-30. (esőnap augusztus 31.) - Jurisics vár 20.30 óra

Szilágyi Miklós-Horváth György Tibor: Ostromopera - Kőszeg 1532.

Belépőjegy: 2000.-Ft

Az opera a Bartók Plusz Miskolci Nemzetközi Operafesztivál által meghirdetett operaíró versenyt a tavalyi évben megnyerte. A mű sikere okán egy valódi ősbemutatót tartunk az 1532. évi ostrom történetét feldolgozó műből.

zene: Szilágyi Miklós

ötlet, szövegkönyv: Horváth Tibor György

A teljes műsorfüzet ide kattintva letölthető!

Új hozzászólás