Erre kattantak legtöbben - TOP 20 hírünk 2016-ban

2017.01.02. - 00:20 | vaskarika.hu

Erre kattantak legtöbben - TOP 20 hírünk 2016-ban

Mik voltak 2016 legolvasottabb hírei? A statisztika mindig tartogat meglepetéseket: nálunk tavaly a 30. Sitkei Rockfesztivál toronymagasan vitte a prímet! A legolvasottabb 20 hír közt találjuk többek közt Lajkó Félixet, Ákost, a Magashegyi Underground körmendi és az Anna & the Barbies Végállomásbeli koncertjét, a kőszegi rezes showt, Andor Eszter legújabb könyvének bemutatóját, Fekete Linda-interjút, Mágnás Miska recenziót és Westside táncvarázst. Íme, a lista.

HIRDETÉS

20. Fények vízen és levegőben - Fénypompás csónakfelvonulás és tűzijáték a Rábán

2016.08.20. - 12:00 | Büki László 'Harlequin'

Fények vízen és levegőben - Fénypompás csónakfelvonulás és tűzijáték a Rábán

53. alkalommal úsztatták a kivilágított csónakokat és úszóalkalmatosságokat a Rábán a Körmendi Napok részeként, augusztus 19-én este. A csónakfelvonulást tradicionálisan a tűzijáték követte, mely a hídról aláhulló görögtűzzel ért véget.

 

 

19. Az Év Fürdője 2016 - Sárvár, Bük, Mesteri és Borgáta is az elitben!

2016.09.05. - 19:30 | vaskarika.hu / MTI - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Az Év Fürdője 2016 - Sárvár, Bük, Mesteri és Borgáta is az elitben!

Közel 200 magyarországi fürdőre lehetett szavazni három kategóriában az Év Fürdője 2016 versenyen. Vas megyéből a legelőkelőbb helyezést a Sárvári Gyógy- és Wellnessfürdő érte el, 3. lett az Év fürdője kategóriában. Idén a miskolctapolcai barlangfürdő, a mórahalmi gyógyfürdő és az orfűi aquapark kapta kategóriánként a legtöbb szavazatot.18.
Így vonultak szombaton - Jelmezes felvonulás újratöltve

2016.08.28. - 15:30 | vaskarika.hu - Fotók: Dart, Sulics Boglárka

Így vonultak szombaton - Jelmezes felvonulás újratöltve

Szombaton ismét megtette a karneválkört az a közel ezer jelmezes, aki pénteken már végigvonult Szombathely belvárosának utcáin. Megvolt a lemenő nap fénye, megvoltak az attrakciók, ismét több ezer kíváncsi szempárt bűvöltek el hagyományőrök, mutatványosok, gólyalábasok, dobosok, zenészek, tűznyelők és tűzfújók. Két fotósunk is ott volt, és egy gigagalériával idézzük fel az impozáns menet színes vonulását.

 

17. Bugyi a bőgőn, vicc a tviszttel - Ilyen volt a 7. Alterába Fesztivál pénteki napja

2016.07.16. - 15:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Bugyi a bőgőn, vicc a tviszttel - Ilyen volt a 7. Alterába Fesztivál pénteki napja

Ha az idő nem is, a hangulat annál forróbb volt az Alterába pénteki napján. A legféktelenebb tombolást a kisszínpad előtt láttuk, ahol Ed Philipsék buliján bőgőnyakra tekert bugyit harapdált a bőgős, szétvertek egy dobozgitárt, repkedtek a pólók és elaléltak a nők. Mindezt azért emeltük ki, hogy mutassuk: van élet a nagyszínpadon túl is! No meg a nagyszínpadon is.... pláne, ha a "matinéban" a köcsögcunamit toló ZPZ riogatja a népet megdöglő kiskutyákkal! Jóféle verbálfaszságok robbantak a mainstream fesztiválarcokba a PUF, a 30Y és a Vad Fruttik koncertje előtt!

16. Rakenroll volt az éjjel! - XI. Büki Gyógy-Bor Napok pénteki koncertjei

2016.07.23. - 10:00 | Büki László 'Harlequin' - Fotók: BLH, Sulics Boglárka

Rakenroll volt az éjjel! - XI. Büki Gyógy-Bor Napok pénteki koncertjei

Igazi fesztiválélet van Bükön, ami nemcsak a zenéknek, hanem a standok kínálatának és a rendezvény országosan is egyre jobban fénylő hírnevének is szól. Hömpölygő tömeg, a koncertek kedvéért az ország másik végéből ideutazó rajongók, fesztiválarcok és rakenroll! Ez volt a pénteki nap dióhéjban.

 


15. Napölelte magyar dal! - Magyar Dal Napja Szombathelyen

2016.09.12. - 02:30 | Mészáros Vivien - Fotók: BLH, Szabó Bence Paszkál, Varga András

Napölelte magyar dal! - Magyar Dal Napja Szombathelyen

Ha gasztrofesztivált ötvöznek egy koncertdús Magyar Dal Napjával, akkor abból nem sülhet ki rossz, pláne, ha liba is van az étlapon. Szeptember 11-én teljesültek a jeles osztályzatot érdemlő fesztiválkritériumok: jót ettük, jót ittunk és jót mulattunk Szombathely főterén. A méltatás és a végeláthatatlan képgaléria pedig a T. Olvasó jutalma!

 


14. Rúzsa Magdi elvarázsolta a Pünkösdi Fesztivál közönségét Gencsapátiban

2016.05.16. - 00:50 | Büki László 'Harlequin'

Rúzsa Magdi elvarázsolta a Pünkösdi Fesztivál közönségét Gencsapátiban

Kígyózó, sarat dagasztó sor koncertkezdés előtt, több ezer néző és egy varázslatos este - május 15-én a XX. Gencsi Söprű Néptáncfesztivál után lépett színpadra Rúzsa Magdi és zenekara a Gencsapáti Pünkösdi Fesztiválon. Aki szereti az énekesnőt és dalait, az igazi best of-ot kapott vasárnap este: Egyszertől Áprilisig, Hiphoptól Gábrielig "hamvadhatott el".

 


13. Megérdemel több „hűhát"! - Mágnás Miska három felvonásban

2016.12.10. - 01:00 | Dart - Fotók: Mészáros Zsolt / Weöres Sándor Színház

Megérdemel több „hűhát

Az operett nem a kedvenc műfajom, sőt. Ha azonban az operettirodalom klasszikusa, a Mágnás Miska szerzői közt feltűnik Geszti Péter és a Mohácsi testvérek neve, akkor az bizony garancia a jó előadásra. Elég Geszti Péter Dzsungel Könyve szövegeire, és a Mohácsi rendezések hosszú sorának díjesőire gondolni. Ennek fényében nagyon vártam az előadást, hogy összehasonlíthassam a Weöres Sándor Színházban Czukor Balázs által néhány éve színre vitt nagysikerű Cudar világ című Mágnás Miska parafrázissal.

12. „Jött ide egy izgalmas csaj, anyja orosz, apja magyar, ő pedig brazil!" - Interjú Fekete Linda színésznővel

2016.10.12. - 00:45 | Kocsis Marcell, Egervári György - Fotók: Büki László 'Harlequin'

„Jött ide egy izgalmas csaj, anyja orosz, apja magyar, ő pedig brazil!

Fekete Lindára, a Weöres Sándor Színház színésznőjére joggal illik az izgalmas jelző. Ezt a tulajdonságát azonban nemcsak érdekes életútja, hanem személyiségének érzelmes, humoros és örökmozgó varázsa teremti meg. Színészinterjú következik!

 

 

11. Impulzus Cross Challange Körmenden

2016.07.10. - 10:15 | vaskarika.hu - Fotók: Déri Norbert

Impulzus Cross Challange Körmenden

Több mint kétszáz nevezés érkezett a július 9-i crossfit versenyre, melynek harmadik alkalommal adott otthont Körmend az MJUS World fürdő szabadtéri részén.

 
10.
A nap, mely mindent megváltoztatott - Andor Eszter Halj meg, hogy élni tudj című könyvének bemutatója

2016.12.14. - 14:30 | Rozán Eszter

A nap, mely mindent megváltoztatott - Andor Eszter Halj meg, hogy élni tudj című könyvének bemutatója

Az egyetemen mutatták be Andor Eszter Halj meg, hogy élni tudj című könyvét, mely a szerző emberfeletti küzdelmét tárja elénk az autóbalesettől a felépülésig. A könyvben megismerkedhetünk a szerző hitvallásával, gondolataival, és a boldogsággal kapcsolatos nézeteivel is.

 

 

9. Benned van a táncfaktor - Westside TSE Karácsonyi Gála 2016 a Sportházban

2016.12.23. - 01:30 | vaskarika.hu - Fotók: Varga András

Benned van a táncfaktor - Westside TSE Karácsonyi Gála 2016 a Sportházban

Nincs karácsony Westside Gála nélkül - December 22-én tartotta hagyományos karácsonyi gáláját a Westside TSE. Közel 250 táncos mutatta meg tudását a Sportházat megtöltő közönség előtt, s hogy mitől töretlen a tánciskola népszerűsége! Gigagaléria táncosoknak, szülőknek, nagymamáknak, ismerősöknek és szimplán kíváncsiaknak!

 


8. Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

2016.05.02. - 21:30 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Fában lakó tündérekkel találkozhat - Súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda tűzartista

Tűzzel kapcsolatos súlyos balesetben elhunyt Farkas Linda - olvasható a táncművész Facebook-oldalán.

 

 7. Ezer rezes remegtette meg a teret - Fúvósparádé Kőszegen

2016.06.18. - 16:00 | Büki László 'Harlequin'

Ezer rezes remegtette meg a teret - Fúvósparádé Kőszegen

Kőszeg Város Fúvószenekara idén ünnepli fennállásának 150. évfordulóját, melyet egy nemzetközi fúvósfesztivállal koronáznak meg június 17-19 közt. Ennek csúcspontja a június 18-i fúvósparádé volt, amin 21 fúvószenekar 1200 zenésze vonult be Kőszeg város főterére és játszott el közösen három indulót. Vezényeltek: Csárics Sándor, Dohos László, Szilágyi Miklós karnagyok.

 

6. Cenzúrázatlan Anna and the Barbies a Végállomásban

2016.12.10. - 16:00 | Mészáros Vivien - Fotók: Büki László 'Harlequin'

Cenzúrázatlan Anna and the Barbies a Végállomásban

Számtalanszor olvashattunk vagy hallhattunk már arról, hogy milyen egy Anna and the Barbies koncert. Nem szeretnénk mi sem ismételni magunkat, így egy másik perspektívából igyekszünk beszámolni a péntek esti "Anna-koncertről".

 

 

5. Családi nap Bükfürdőn Dér Henivel

2016.08.01. - 00:20 | Sulics Boglárka

Családi nap Bükfürdőn Dér Henivel

Július 31-én családi napot tartott Bükfürdő Gyógy- és Élménycentruma. A gyerekek részt vehettek a Nickelodeon strandolimpiai játékain Spongyabobbal, illetve kézműves foglalkozás is várta őket. Délután a csepregi mazsisok bemutatóját tekinthették meg az érdeklődők. A nap sztárvendége Dér Heni volt, aki hangjával és fantasztikus táncosaival még a vízből is kicsalta az embereket. Végül Zsongi bohóc szórakoztatta mutatványaival az árnyékban pihenőket.


4. Lehet tánc köztünk ismét - A Magashegyi Underground rázta fel Körmendet

2016.08.22. - 02:00 | Büki László 'Harlequin'

Lehet tánc köztünk ismét - A Magashegyi Underground rázta fel Körmendet

Augusztus 20-án a Magashegyi Underground okozott álmatlanságot közel ezer rajongónak Körmend város főterén. Bíborka ruhakölteménye ismét extravagáns volt, valahol a meghökkentő menyasszonyi ruha és a stílusos esőkabát között. Apropó, esküvő! A fergeteges koncert kétharmadánál a placc közepére csöppent a lagziból egy kisebb csoport menyasszonyostul, s ha már ott voltak, buliztak egy izmosat. Diadééém! Ilyen is csak Körmenden történhet meg, ahol a szlogen szerint "minden időben, mindig jó együtt lenni".

3. Lajkó Félixet a legnagyobb világsztárok díjazták!

2016.05.19. - 17:15 | vaskarika.hu

Lajkó Félixet a legnagyobb világsztárok díjazták!

A világ legjelentősebb zenészei és zenei szakemberei ítéltek dalszerző díjat Lajkó Félixnek! - Lajkó Félix az egyik legjelentősebb amerikai nemzetközi dalszerző versenyen, az International Songwriting Competion pályázatán második díjat nyert A madárnak c. videóval. A zsűriben olyan neves művészek döntöttek a beküldött több, mint 18 ezer pályaműről, mint Pat Metheny vagy Tom Waits.

 

2. És taps!!! - Ákos: Még egyszer turné az Emlékműdombon

2016.07.11. - 00:30 | Büki László 'Harlequin'

És taps!!! - Ákos: Még egyszer turné az Emlékműdombon

Július 10-én a Szent Márton Találkozó részeként, hatalmas tömeg előtt lépett fel Ákos az Emlékmű előtti dombon. A popzene honi pénzügyminisztere több ezer ember vasárnap esti programját "csinálta meg" szokásosan minőségi produkciójával. Kapott szélmentes hőséget, naplementét a szembe, izzó fényeket a háta mögé - egyszóval nem éppen ideális zenészbarát körülmények között bizonyította, hogy vérprofi, és hogy dalai az évtizedekkel sem veszítettek üzenetükből!


1. Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

2016.08.29. - 01:30 | Büki László 'Harlequin'

Harminc láng a rockzene tortáján - A 30. Sitkei Rockfesztivál szombati koncertjei

A Depresszió égi jelet küldött, a Lord csenddel üzente, az Edda egek felé kiáltotta - 30 éves a Sitkei Rockfesztivál! A szombati napon e három együttes koncertjét örökítettük meg.

 

 

 

Kapcsolódó írásunk:

TOP 10 fotóriport - Legnépszerűbb képes híreink 2016-ban

2017.01.03. - 00:20 | vaskarika.hu

TOP 10 fotóriport - Legnépszerűbb képes híreink 2016-ban

Mi kell egy kattintásbarát képriporthoz? Tánc minden mennyiségben! Tavalyi legnézettebb képanyagunk két táncos esemény volt a kőszegi fúvósfarsang előtt. Ezenkívül népszerűek voltak az ikervári motorostalálkozó vasparipásai, a Fiatot emelgető erős emberek, a mostoha időjárástól sújtott Szent Márton-napi vásár, a Háncs Napok néptáncosai, a csáfordi tőzikeerdő, a Vargaréna BMX-esei és az esti fényben ázó Csónakázótó. Az összeállításból kihagytuk a szalagavatókon, ballagásokon, bálokon, koncerteken és klubbulikon készült fotóriportokat.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Emőke 2017.01.02. - 17:35
A Bagdy Emőkét már nem kellene levenni? :DDD
BLH 2017.01.02. - 17:45
:DD Jogos, de nem lehet!!!! Sajnos.. :( Olyan az algoritmus, hogy az összességében legnézettebb hír marad kinn mindig és nincs olyan hírünk, ami 222000 feletti nézettséggel bírna, hogy letaszítsa onnan.... nekünk is "gáz" már, hogy évek óta ő köszön vissza top hírként.