Asszonyfektető bor és ír kocsmapunk - VIII. Gyógy-Bor Napok Büki Gasztrofesztivál (fotóriport)
2013.07.28. - 12:30
A nyár bora a rozé fröccs, amit több standnál is megerősítettek a borosgazdák, étele pedig a Répcementi sebespisztráng mangalica szalonnára bordírozva, vékony csíkokra vágott (julianne) zöldségekkel és szegfűgombás-tökmagos dödöllével. Így olvasva is működik a pavlovi reflex, hát még élőben! A gasztroudvarban készült ínyencséget a Hotel Répce Gold főszakácsa prezentálta, Kandász Andrea értő tolmácsolása mellett. A boros standok jól pörögtek, a forgalomra nem lehetett panasz, bár az igazi kereskedő örök elégedetlen. A nyári forróságban nekünk a Tornai pincészet friss, könnyed Zenit-je esett a legjobban - tisztán. Hozzá zeneileg - szintén tisztán, autentikusan - Pál István "Szalonna" és bandája dukált, akik a magyar népdalkincs képzeletbeli ládikájából sorra húzták elő a jókedvre derítő dallamokat. A nap legmeghatóbb pillanata is hozzájuk és Tóth Tamás intézményvezetőhöz köthető: egy dal erejéig széki muzsikával emlékeztek meg a nemrég elhunyt, szombathelyi születésű Halmos Béláról, a táncházmozgalom egyik elindítójáról. Az esti féktelenséget a Barabontó gasztrorock-ja és a Firkin ír kocsmapunkja teljesítette ki.
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Ajánlja ismerősének