Amikor a standupos és a turisztikai menedzser őzpörköltet főz - Horváth Lívia és Szép Bence alkotott a Gasztro Színpadon
Képgaléria megtekintése2018.07.20. - 13:00 | Greffer Krisztián
Minden nap egy-egy vendég séf (vagy duó) alkot a bornapok Gasztro Színpadán. Csütörtökön Harsányi Levente és Szabó Győző bemutatásában vörösboros őzpörkölt került volna terítékre, ám helyettük Horváth Lívia és Szép Bence foglalták el a színpadot és készítették el a vadpörköltet.
Szép Bence igazi standuposhoz híven elővezette a helyzetet, miszerint Harsányi Levente TV-s beosztását átszervezték, de, hogy ezt ő maga mondhassa el a közönségnek, felhívták telefonon és kihangosították Leventét, aki elárulta, a jövő heti Forma 1-es Magyar Nagydíj egyik programján ott lesz, mint műsorvezető, és ennek apropóján ma egy megbeszélésen kellett részt vennie, így nem tudtak volna időben megérkezni.
A telefonbeszélgetés után Bence elmondta, hogy a szétosztott programfüzetben meglepetésvendégként szerepelt a várható séf, de legjobban ő lepődött meg, amikor megtudta, hogy a séf saját maga lesz. Amikor ezt megtudta, akkor a „higgadtan elájultam" állapotban volt, majd miután magához téríttették, felhívta édesanyját, akivel a hosszas telefonbeszélgetés alatt sok mindenről szó esett, de magáról a főzésről csak az utolsó három perc szólt. A magát felkészültnek érző Bence miután megérkezett, azzal szembesült, hogy a pörköltet a helyi gasztrofélisten, Nika Róbert már elkészítette, így neki és Horváth Lívinek csak a juhtúrós galuskát kellett „menedzselnie", illetve a pörkölthöz vörösbort kellett még hozzáadni.
A szerepfelosztás szerint Lívia készítette a galuskát, Bence pedig borral öntözte a pörköltet, és töltött a vendégeknek, esetenként pedig saját magának is, közkívánatra, hiszen a közönségből Horváth István jelezte, hogy a bort meg kell kóstolni. Ennek a következménye az lett, hogy Horváth úr is megkóstolhatta a bort, egy kis feladatért cserébe. Három hölgyet kellett megcsókolnia, melyből egyiknek a feleségének kellett lennie. Bencének sem ártott a bor, hiszen a hirtelen jött feladat okozta zavarában még a fotós vérét is szívta azon felül, hogy a főzést Líviára bízta, ő pedig szóval tartotta a vendégeket kiszólalásaival. "Lívi nagyon ügyesen ebbe a fehér tálba kokaint töltött, ha az étel nem lesz finom, legalább legyünk boldogok" - mindezt a búzalisztről mondta, amibe bele kellett ütni a tojás. „Én amikor tojást sütök, akkor abban van minden, csak sárgája nincs... Héja az elég sok van benne, de egyébként a héjában van a legtöbb vitamin. Jó mondjuk nem a tojásnak..." (A héja az egy madár, hogy lenne abban vitamin, kérem!! Nooormális??? - a Szerk.) „Jó a műsor, mert röhög az operatőr" mindezt 5 percen belül és az egész műsor ebben a jó hangulatban telt.
A borkóstoló után megérkezett a színpadra Nika Robert is, aki navigálta Bencét, miközben a pörköltre öntötte a bort. A sikeres művelet után megérkezett a Történelmi Udvarba kitelepült Hunyadi Mátyás Fekete Sereg Hagyományőrző Csoport Réthy Sándor vezetésével, és elhozta azt ott készült ételt, ami Mátyás király korabeli Sült hal szegfűborsos gyömbéres mártásban, mellé pirított kenyérkocka volt tálalva.
Velük együtt érkezett meg Tóth László, a Fekete Borpince képviselője, az idei Bük Város Bora címet elnyerő Shiraz válogatás száraz 2015 borával. Hozott magával egy üveggel a borból, melyet röviden be is mutatott, majd megkóstoltatott Lívivel és Bencével.
A bemutatók után a színpadon is elkészült az étel, melyet egy bátor önként jelentkező kóstolt meg először, majd kóstoltatta meg Bencével is. A reakciók után a kóstolóra éhes vendégek elkezdtek kígyózni a színpad felé, így Líviék porciózták az adagokat, de ahogy a tegnapi nap, úgy most is többen szerettek volna a kóstolni, mint amennyi étel elkészült.
Aki kedvet kapott bármelyik étel elkészítéséhez, ezúttal is megtalálhatja a receptkártyákat galériánkban és a színpad melletti pavilonban!
A szerdai főzés:
A tetovált séf és a nagydumás kukta főzte ki az első falatokat a Gasztro Színpadon
2018.07.19. - 14:00 | Greffer Krisztián
Nem szegte kedvét az esős, borongós időjárás a Serényi Zsolt - Vajtó Laci párosnak, akik a Gasztro Színpad "nyitófőzésén" csirkecomb filét mac & cheese körettel, valamint tarját nyárson coleslaw salátával kínáltak a gasztroshow végén.
Csatlakozz facebook csoportunkhoz, ahol naprakészen beszámolunk a fesztivál eseményeiről! | ||||||||
| ||||||||
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Új hozzászólás