Sütött és sztorizott a kovásznagykövet - Szabi, a pék Bükfürdőn
Képgaléria megtekintése2020.07.30. - 18:15 | Büki László 'Harlequin'
Július 29-én az ország kedvenc pékjével, Szabival találkozhattak és beszélgethettek a fürdő BISTRO1 éttermének vendégei kovászolásról, pizzakészítésről és az élet nagy dolgairól. Szabihoz egy másik gasztro-nagyágyú, Varju Viktor, azaz Vili chef is csatlakozott, és fenséges, házi tésztából készült valódi Pasta Carbonárával lepte meg az esemény látogatóit.
Napjaink egyik legnépszerűbb gasztro-személyisége, Szabadfi Szabolcs számos ország bejárása után ezúttal visszatért a gyökereihez, kis hazánk nyugati részére, gyermekkori élményeinek helyszínére. Kőszegi kamaszként gyakran járt Bükfürdőre, most pedig néhány évtized elmúltával újra ellátogatott oda, hogy meséljen szakmájáról, 104 éves kovászáról és kalandos életéről.
Természetesen kóstoló is volt a különleges eseményen: Szabi híres pizza pala-ját, azaz a lapátos pizzáját lehetett megkóstolni, valamint a karantén alatt nevelt kovásza, Karti is nála volt - ezért sem volt meglepő, hogy többen is kis befőttes üveggel érkeztek, amibe Szabi örömmel "porciózott" a "matuzsálemi kovászból".
Szabihoz egy másik gasztro-nagyágyú, Varju Viktor, azaz Vili chef is csatlakozott, aki az őszinte főzőkonyhák híve. Ennek jegyében fenséges, házi tésztából készült, szuper minőségű mangalica kolozsvári szalonnával megspékelt valódi Pasta Carbonárával lepte meg az esemény látogatóit.
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Új hozzászólás