Szabi, a pék elárulta a tökéletes pizza titkát
2022.07.23. - 07:00 | vaskarika.hu - Fotók: Büki László 'Harlequin'
A révfülöpi mólón hosszú sor kígyózott péntek délelőtt: a NYÁR 22 adásában Szabadfi Szabolcs, vagy ahogyan többen ismerik, Szabi, a pék készített pizzát saját mobilkemencéjében. A Duna műsorában a tökéletes pizza elkészítési módját is megmutatta.
Sokan azért nem mernek belefogni az otthoni pizzasütésbe, mert körülményesnek tartják, pedig a világ egyik leggyorsabb étele. Nem véletlen, hogy a gyorsételek ranglistájának élén áll. „A jó pizza úgy másfél perc alatt megsül egy 400 fokos kemencében, 250 fokon pedig körülbelül 15 perc alatt" - kezdte Szabadi Szabolcs, többszörösen díjazott pékmester a Duna délelőtti magazinműsorában, a NYÁR 22-ben. Szabi, a pék szerint a pizzában az a legjobb, hogy bátran variálhatjuk ízlésünk szerint. Nem tartja szentségtörésnek azt sem, ha gyümölcsökkel kísérletezik az ember, sőt, ananász is kerülhet rá: házi mézes sonkával kiváló kombinációnak tartja.
„Hangulatfüggő, hogy ki, mit tesz a pizzára. A tészta egy vászon, amire bármit felvihet az ember. Vannak azonban olyan feltétek, amiket nem szabad a sütőbe, kemencébe tenni, csak utólag érdemes a megsült pizzára helyezni. Ilyenek például a zöldfűszerek, mint például a rukkola és a friss bivalymozzarella" - avatta be a NYÁR 22 nézőit a pizzasütés fortélyaiba a szakember, aki az alapreceptet is megosztotta.
Szabadfi Szabolcs azt is elárulta, hogy bár rajong a pizzáért, nem fogyasztja nagy mennyiségben: csak akkor szokta megkóstolni, amikor épp új recepttel kísérletezik. A teljes adás újranézhető a Médiaklikken.
Szabival találkozhatunk a Savaria Karneválon is, aki a szombati napon a Történelmi Témaparkba csábítja egy exkluzív gasztronómiai bemutatóval a kovász szerelmeseit.
Fotóink archív felvételek, Bükfürdőn készültek 2020-ban
Bükfürdőn 2 évvel ezelőtt találkoztunk vele:
Sütött és sztorizott a kovásznagykövet - Szabi, a pék Bükfürdőn
2020.07.30. - 18:15 | Büki László 'Harlequin'
Július 29-én az ország kedvenc pékjével, Szabival találkozhattak és beszélgethettek a fürdő BISTRO1 éttermének vendégei kovászolásról, pizzakészítésről és az élet nagy dolgairól. Szabihoz egy másik gasztro-nagyágyú, Varju Viktor, azaz Vili chef is csatlakozott, és fenséges, házi tésztából készült valódi Pasta Carbonárával lepte meg az esemény látogatóit.
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Új hozzászólás