A tél ízei - vegán kulináris előadást tart Nagy Zsuzsa reformszakács
2011.11.24. - 09:30 | Joó Ágnes
Évekkel ezelőtt megkezdett sorozatát folytatva hozza el legújabb könyvét Nagy Zsuzsa reformszakács, szokásához híven mellétéve friss ételújdonságaiból is: A tél ízei című könyvből főz vendégeinek a kedvelt életmód-tanácsadó. A konyhaművész immáron több kiadvány szakírója a témában - folytatva sikeres főzőköreit, Szombathely városban két új előadást fog tartani. A nyitótalálkozásra november 30-án kerül sor, a következőbe december 14-én ízlelhetünk - mindkétszer 17.30-tól.
A tél ízei című kiadvány egy elindított sorozat következő füzete. Az előadó felkészült tájékoztató programján túl ismét kóstolhatjuk ezen délutánokon a finom és kikísérletezett eledeleket, amiket maga, a reformszakács készít el az érdeklődő megjelenteknek: nemcsak bemutatásra, hanem elfogyasztásra is. A háromszáz forintos beugróval járulunk hozzá a költségekhez...
Az elmúlt ételbemutatókon álruhás finomságok kerültek az érdeklődők elé, máskor ízet sem sejtető különc figurák sültek ki a tepsikben. Alkalom adtán étkezési alapanyagokról, a fogyasztáshoz megfelelő-megbízható beszerzési forrásokról és mindenekelőtt a "hamis étek" ellenében a tápláló, "hozzám illő eledel" hasznosságáról esik szó. Bizonyára a szerző-előadó eddigi szakácskönyveit is megismerhetik az újonnan bekapcsolódók.
Nagy Zsuzsa töretlen szorgalommal igyekszik - már sok sok éve járva az országot - étkezési szokásainkra rávilágítani, megváltoztatásra, átgondolásra ösztönözni - mindinkább a növényi étrenddel való élést választani. Hangsúlyozva - amennyire csak lehetséges és kellő a nyers növényi táplálkozás eredeti és gyógyító szemléletétét.
Az elmúlt években megnövekedett érdeklődésre tekintettel segít eligazodni-kibogozni a lényeget az életmód területén. Tapasztalható egy mindent átható, hajszolt életmód-tanácsadói modell, mondhatni biznisz-alapú megközelítésű, pénznyerő félkarú rabló módban. Ezzel szemben ismeretes korábbról is, hogy a természetes dolgok mindig az egyszerűséggel harmonizáltak.
"Az ember a test erejéért egyék" nézet nem zárja ki az ételek és italok élvezettel való elfogyasztását. Különbség van azonban az élethelyzetekben megválasztott fogyasztanivalókban. Ekkor helye van a koplalás, a diéta, a böjt, a tartózkodás formáinak, mondhatni műfajának. Óriási küzdelem mindezek mellett az étvágy feletti uralom tudatos megléte, gyakorlása - akár a hétköznapokban. De helye van az ünnepi lakomának és jeles napok vacsoráinak is...
A magam részéről érdeklődő vagyok a Budapesten élő reformtanító újbóli jövetelére, a tőle megszokott lendületes és színes délutánt remélve. Változatlan theobroma utáni igényemet kielégítő vággyal...
Az íny csiklandozása mellett valószínű játékos peceknek is tanúi leszünk: tombolán el lehet nyerni az előadó hölgy néhány kiadványát.
A tavasz ízei címmel tervezett évszak-receptsor 2012. február környékén kerül kiadásra.
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1907 szavazat
Új hozzászólás