Kivánatos kínálatok - Megnyílt az 5. Bükfürdői Termelői Piac
Képgaléria megtekintése2019.04.27. - 15:40 | Büki László 'Harlequin'

Sütik, sajtok, sonkák, "torokwellness" nedűk és egyéb finomságok, valamint kézművek: kínálatra fel! - Április 26-án újra helyi ízeket kóstolhattak és kézművestermékeket vásárolhattak a Bükfürdői Termelői Piac és alkalmi vásár látogatói. Az ötödik szezonját élő termékagórát rengetegen meglátogatták a nyitás alkalmából, köztük számos külföldi ismerkedett és vásárolt a magyar termékekből, melyeket környékbeli árusok kínáltak. A rendezvényt dr. Kondora Bálint, a Vas Megyei Közgyűlés alelnöke, Baranyai Róbert, Bük Város alpolgármestere és Spilenberg Andrea, a Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesület elnöke nyitotta meg. Az ünnepélyes megnyitón közreműködött Peltzer Géza és a Dr. Pesovár Ernő Alapfokú Művészeti Iskola Mákvirág csoportja.
A Bükfürdői Termelői Piac idén ötödik alkalommal nyitotta meg kapuit. A helyi termékagórák reneszánszukat élik, nem csak Vas megyében, hanem az egész országban, gyakorlatilag lépten-nyomon lehet találkozni ilyen jellegű kezdeményezéssel.
"Mégis úgy gondolom, hogy Bükfürdőn valamilyen különleges, kuriózum jellegű dolog zajlik évről-évre, hiszen azon kívül, hogy árusok lepik el ezt a parkolót, kulturális programok, kulturális események is szórakoztatják az idelátogatókat. Az is egy kuriózum, hogy a helyieken túl a piac megcélozza a Bükfürdőre látogató vendégeket is, ami úgy gondolom, hogy a program- és gasztroturizmus tekintetében is fontos dolog. A Vas Megyei Turizmus Szövetség idén egy érdekes próbálkozást szeretne megvalósítani: az országban már számtalan helyen láthatunk különféle gasztronómiai térképeket, amelyek segítenek eligazítani a hozzánk érkező turistákat a tekintetben, hogy hova érdemes menni, enni vagy inni egy jót. Úgy döntöttünk a tagokkal, tagszervezetekkel, hogy idén ezt Vas megyében is megcsináljuk. Első körben a különféle vendéglátókat, illetve borászokat kerestük fel, akik szép számban jelentkeztek erre a programra. Hamarosan egy nyomtatott illetve egy online térképpel is fogunk jelentkezni. A terveink között szerepel hosszabb távon, hogy a helyi termelőket, helyi kistermelőket, akik valamilyen különleges terméket állítanak elő, felvegyük erre a térképre" - mondta piacnyitó köszöntőjében Kondora Bálint.
"A Bükfürdői Termelői Piac öt évvel ezelőtti megnyitása hatalmas űrt töltött be, amit az akkori TDM vezetői nagyon jól vettek észre. Elképzeléseiket az elmúlt 5 év eseményei igazolják, hogy azok az elvárások, amit anno ők elképzeltek a piaccal szemben, azok messzemenően megvalósultak. Úgy vettem észre, hogy ezekre a pénteki piaci napokra nem csak a vásárlók jönnek szívesen, hanem a környező településekről maguk az eladók, termelők is, akik túlnyomó részt a saját termékeiket árusítják, amit a vásárlók is szívesebben fogadnak a nagy piaci tömegárukkal szemben" - üdvözölte a piac eddigi működését Baranyai Róbert alpolgármester.
Bük, Bükfürdő Közhasznú Turisztikai Egyesülete fennállásának 10. jubileumi évfordulóját ünnepli idén. Ezt az időszakot, az egyesület 10 évét, valamint a piac elmúlt 5 évét a folyamatos fejlődés, fejlesztés jellemzi.
"Nagyon fontosnak tartom, hogy minden évben próbáltunk valami újdonságot szervezni a piac életébe, és ugyanez mondható el az egyesület életéről is. Az egyesület taglétszáma a kezdetektől folyamatosan növekszik, ami köszönhető részben a termelőinknek is, akik most a piacon a különböző áruikat, portékáikat kínálják. Ők is csatlakoztak hozzánk, tagjainkká váltak. Most már a taglétszámunk meghaladta a 200 tagot, ami úgy gondolom, hogy egy nagyon jelentős előrelépés. Ez is azt mutatja, hogy bíznak bennünk és az együttműködésünk töretlen. Október közepéig minden héten - a gyógybornapok kivételével - péntekenként megtartjuk a termelői piacunkat. Az idei év újdonsága az, hogy élőzenével is kedveskedünk. Tavalyi évben egy másik újdonságra lehettünk nagyon büszkék, a Bükfürdői Esszencia márkavédjegyet hívtuk életre. Mindazokat a termékeket, amit itt a piacon kínálunk, a márkavédjegy jegyében tudják termelőink értékesíteni, illetve mindazok a vendéglátóhelyek, akik a különböző termékeket, nyersanyag, alapanyag, vagy késztermék formájában feldolgozzák, szintén megkapták ezt a védjegyet. Keressék mindenfelé itt Bükön, Bükfürdőn! Úgy gondolom, hogy nagyon finom, nagyon értékes termékek azok, amiket itt, illetve a különböző vendéglátóegységekben, szállodákban is kínálunk" - nyitotta meg az alábbi gondolatokkal Spilenberg Andrea egyesületi elnök az 5. Bükfürdői Termelői Piacot.
Sütik, sajtok, sonkák, "torokwellness" nedűk és egyéb finomságok, valamint kézművek: kínálatra fel!
Programkereső
Szavazás
Ön mit szeret legjobban a szombathelyi nyárban?
42% - A Savaria Karnevált.
7% - A rengeteg fagyizási lehetőséget.
8% - A sok gondozott parkot.
14% - A nyugalmat, amit a város atmoszférája áraszt.
20% - Csak az számít, hogy igazán meleg legyen.
Összesen 1913 szavazat
Új hozzászólás