A szakértő válaszol - bemutatjuk Ráberhoffer Lilla kozmetikust

2013.05.28. - 00:25 | Waldo

A szakértő válaszol - bemutatjuk Ráberhoffer Lilla kozmetikust

Biztosan mindenkiben vannak kérdések, amikkel talán nem keresnék fel sem orvosukat, sem kozmetikusukat, sőt, életmód tanácsadó telefonszámát sem tárcsáznák. Sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakértőnktől kérdezhessenek, így ne maradjon probléma tanács nélkül. Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a szakerto.vk@gmail.com mailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ szakértőnk. Ezen a héten Ráberhoffer Lilla kozmetikus várja a kérdéseket.

HIRDETÉS

Először azt kérdezem tőled, mikor döntötted el, hogy kozmetikus leszel, és miért ez a szakma tetszett meg a sok közül?

6 éve elmentem egy kozmetikushoz szemöldökszedésre és az arcomat is megmasszírozta, ami nagyon jó érzés volt. Első pillanattól kezdve éreztem, tudtam, hogy nekem is ezt kell csinálnom, erre születtem. Egyre biztosabban éreztem ezt, figyeltem az újságok címlapjait, amin szebbnél szebb sminkek voltak. Akkor már biztos voltam a szakmaválasztásban. Jelentkeztem Keszthelyre, az ország legjobb kozmetikai iskolájába, és megkerestem a kozmetikai mesterbizottság elnökét Zalaegerszegen, majd tanulója lettem. Felejthetetlen 2 év volt.

Szoktál járni továbbképzésekre? A bőrápolásban és a sminkelés terén is mindig vannak új termékek, technikák. Ezek használatához elég az eddig szerzett tudás és tapasztalat?

A bőrápolás terén mindig fontos a legújabb anyagokkal megismerkedni, folyamatosan új tanfolyamok,  továbbképzések vannak. A különböző cégek mindig küldenek meghívót, rajtam múlik hogy min veszek részt. Ez természetesen nem kevés energiát és pénzt igényel.

Legutóbb továbbképzésen pár napja vettem részt. Bár már elvégeztem a 3D-szempilla tanfolyamot korábban, most egy új szempilla jött divatba, az ombre. Ez színes szempillák építését jelenti, esetleg kövekkel. Ennél a fajta szempillapótlásnál nem láthatóak az illesztések, többféle íveltség és méret közül lehet választani, és a pillák is könnyebbek, ultratartósak, szenzitívek.

Cégek gyakran keresnek fel a kozmetikában, mindig ismertetik az újdonságokat. Rengeteg új maszk jelenik meg a piacon. Nagyon fontosnak tartom a testkezeléseket, a fogyasztó, zsírégető kezeléseket. Rengeteg nő küzd a narancsbőrrel, ez ellen sajnos a kozmetika csak negyven százalékban hat, a maradék hatvan a táplálkozáson és a vízfogyasztáson múlik. Ha naponta megfelelő mennyiségű vizet fogyasztunk, és egy kis kozmetikával rásegítünk, akkor elbúcsúzhatunk a narancsbőrtől.  

Mi az, amit a legjobban szeretsz a szakmádban? Inkább a sminkelést csinálod szívesen, vagy nagyobb kihívás egy problémás bőrből több kezelés alatt újat "varázsolni"?

Mikor egy problémás, gyulladt, pattanásos bőrt kell kezelni, az mindig kihívás. Ennek kezelése természetesen tiniknél és felnőtteknél is máshogy történik. Először megpróbálom a vendég étkezését is kicsit megreformálni, átrendezni. Nagyon szeretek emellett tiszta bőrt sminkelni. Mindig figyelem, hogy mik a legújabb trendek, és színek. Imádom a műszempillát, már többféle verzió megtalálható a piacon. Tincses, szálankénti soros, és ezek tartósságban és természetességben is különböznek. Nagyon szeretek újat varázsolni.  

Már kérdeztünk téged a tavaszi méregtelenítésről, és az őszi sminktrendekről, akkor még a régi üzletedben. Most a Bástya utcában beszélgetünk, egy tágas, de ugyanolyan "Lillás", új kozmetikában. A költözéssel meg is újultak a lehetőségei azoknak, akik hozzád térnek be megszépülni?

A Bástya utcába költöztem körmös kollégámmal és ez a hely jóval tágasabb az előzőnél. Újdonságok várnak minden kedves jelenlegi és új vendéget: füllyukasztás és paraffinos kézápolás a májusi újdonságunk, de a következő hónapra is tartogatunk két európai trendet. Azt tartjuk: mindig kötelező tanulni, és megújulni.  

Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a emailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ Ráberhoffer Lilla. 

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

erdei anikó 2016.03.18. - 15:37
Üdvözlöm az a kérdésem mit tudok tenni :3 alkalommal voltam bőr csiszoláson és borzasztó módón ki nyult arc bőröm .lehet ennek az az oka hogy nekem nagyon ment a hasam es amugy is ki volt ***adva a bőröm plusz a vakum miatt meg jobban ki nyult a bőr köszönöm válaszát