Az olvasók kérdései - Ráberhoffer Lilla kozmetikus válaszol

2013.06.05. - 06:20 | Waldo

Az olvasók kérdései - Ráberhoffer Lilla kozmetikus válaszol

3D szempilla akár kontaktlencsével, táplálkozással a helyes bőrért - a múlt héten Ráberhoffer Lilla várta olvasóink kérdéseit. Szakértő válaszol sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakembertől kérdezhessenek.

HIRDETÉS

Az lenne a kérdésem, hogy nyáron - amikor majd meleg lesz - igaz-e, hogy jobb, ha nem sminkelünk? Mármint hogy a napsütés, erős napfény és smink kombinációja nem épp a legmegfelelőbb?

Így igaz. Az alapozó egy jól kitisztított bőrön még védő rétegként is funkcionálhat annak, aki poros helyen dogozik. Természetesen minden este le kell tisztítani a bőrt, hogy meglegyen a nyolc órás bőrlégzés. Napozáskor viszont tényleg nem javaslom az alapozó használatát.

Olvastam a 3D szempillát. Ezzel lehet erős napfénybe menni - tengerpartra utazok - vagy esetleg nem bántja a szolárium, vagy a szauna, esetleg az uszoda klóros vize? Kontaktlencsét viselőknek is lehet ilyen? 

Ezt a szempillát úgymond örökre rakjuk fel, ez csak a saját szempillával együtt távozhat. Én minden napom 3D szempillával élem. Kontaktlencsét viselőknek sem okoz irritációt, hiszen nem megy a szembe, és a ragasztó, amivel felkerül, egy speciális orvosi ragasztó. 


A bőröm teljesen normális, akkor, ha nem kenek rá semmit - az ősz és a tavasz ilyen szempontból a legjobb - viszont nyáron a napsütéstől óvnám, de amint bekenem valamivel, apró bőrhibák jelennek meg rajta. Létezik olyan kezelés, ami kicsit ellenállóbbá teszi a bőröm?

Nem megfelelő készítményt használatakor tapasztalhatunk ilyet. Létezik kezelés minden bőrtípusra, viszont látatlanban nem írnék egy félét sem, amíg nem láttam a bőrt. 

Mit lehet tenni a T vonalban csillogó arccal? Ha púderezem magam, akkor ahogy az arcomhoz érek, olyan fura a tapintása, mintha nem lélegezne. Ha semmit nem teszek rá, akkor meg olajos tapintású az egész, plusz nem is szép látvány. Esetleg a táplálkozással tudok ez ellen tenni valamit?

Természetesen a táplálkozás azonnal látható bőrünkön. Figyelni kell arra, hogy elegendő vizet, zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, és kevesebb sót, borsot. Bizonyos kezelésekkel tudunk javítani ezen a jelenségen, de erre a megfelelőt javasolni csak akkor tudom, ha eljön hozzám.

A szakértő válaszol - bemutatjuk Ráberhoffer Lilla kozmetikust

2013.05.28. - 00:25 | Waldo

A szakértő válaszol - bemutatjuk Ráberhoffer Lilla kozmetikust

Biztosan mindenkiben vannak kérdések, amikkel talán nem keresnék fel sem orvosukat, sem kozmetikusukat, sőt, életmód tanácsadó telefonszámát sem tárcsáznák. Sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakértőnktől kérdezhessenek, így ne maradjon probléma tanács nélkül. Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a szakerto.vk@gmail.com mailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ szakértőnk. Ezen a héten Ráberhoffer Lilla kozmetikus várja a kérdéseket.

 

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

sallai zsuzsa 2015.12.26. - 04:41
Az lenne a kérdésem hogy a natur , bio kozmetikumok jobbak , mint a többi ?