A szakértő válaszol - bemutatjuk Trummer Zsófia műkörmöst

2013.07.08. - 17:30 | Waldo

A szakértő válaszol - bemutatjuk Trummer Zsófia műkörmöst

Biztosan mindenkiben vannak kérdések, amikkel talán nem keresnék fel sem orvosukat, sem kozmetikusukat, sőt, életmód tanácsadó telefonszámát sem tárcsáznák. Sorozatunkkal szeretnénk olvasóink segítségére lenni abban, hogy minden héten az általunk bemutatott szakértőnktől kérdezhessenek, így ne maradjon probléma tanács nélkül. Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a szakerto.vk@gmail.com mailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ szakértőnk. Ezen a héten Trummer Zsófia műkörmös várja a kérdéseket.

Ugyan nem fő munkaidőben foglalkozol a műkörömépítéssel, hanem négy óra után vagy elérhető Körmenden, a Bástya utcai üzletben, mégis azt hiszem, hogy nálad a napi átlag egy vendég pontosan ugyanolyan figyelmet kap, és ugyanolyan szakértelemre számíthat, mintha egész nap egymásnak adnák a kilincset. Miért választottad ezt a szakmát, és mióta dolgozol mellékállásban műkörömépítőként?

Irodai munkát végzek napi 8 órában családi vállalkozásunkban és bár régóta szerettem volna magam kipróbálni más területen, mégis nehezen szántam rá magam, hogy nekivágjak. Mindig is éreztem magamban tehetséget azok felé a dolgok felé, amelyek sok türelmet és pepecselést igényelnek. Ez segített a döntésemben, hogy elkezdjek egy körmös tanfolyamot. Akkor egy szintén Körmenden körmösként dolgozó tanácsát kértem, hozzá jártam havi rendszerességgel, aki nagyon kedvesen felajánlotta nekem a segítségét (nagyon ritka ez, az egy szakmában dolgozók között), Ő ajánlott egy zalaegerszegi csapatot. Felkerestem őket, beadtam a jelentkezésemet, majd tavaly tavasztól megkezdődtek az alapképzések. Nagy segítségemre volt édesapám, aki sokszor helyettesített pénteki napokon az irodában. Először elméleti, majd gyakorlati oktatásokon vettünk részt. Szuper kis csoportunk volt, profi oktatókkal. Kezdetben családtagok, barátnők, közeli ismerősök jelentkeztek, aztán egyre többen kerestek meg. Vendégem volt akkor Ráberhoffer Lilla is, aki egyszer megkérdezte tőlem, hogy mit szólnék hozzá, ha „összeköltöznénk" egy közös üzletbe, én pedig rábólintottam. Nagyon jó helyen van az üzlet, sokan megfordulnak az utcában, folyamatosan jönnek-mennek, váltják egymást az emberek. Én leginkább a délutáni órákban, négy órától vagyok elérhető az üzletben, de szerencsére sok vendégem van, így a következő egy hónapra mindig be vagyok táblázva. Szeretem a vendégeimet, mindenki más-más kihívás. Kezdem megismerni őket, a színeket, amiket szeretnek, egyre könnyebb dolgunk van a közös munkában.


Jársz továbbképzésekre, ahol megismered az új technikákat? Melyik az a terület, amit a legszívesebben csinálsz?

Rengeteg lehetőség van, mind a megyében, mind pedig országszerte a nagyobb városokban továbbképzéseken részt venni, és ahogy időm engedi, szívesen látogatom én is a képzéseket. Nagyon sok videó, step by step kép segíti a munkámat, ezekből is merítek inspirációt. Nekem személy szerint nagy kedvencem a hosszabb, stiletto vagy mandula formájú, egyszínű köröm, amit szívesen díszítek strasszokkal. Ez egy kicsit klasszikusabb, mégis a hossza miatt extrémnek mondható. Nem ritka a rövidebb, de élénkebb színű, mintás, kristály köves vagy szegecses műköröm sem. Nagyon sok vendégem kér nyárra zselés lakkot kezére vagy akár lábára is, amely tartósan megmarad a következő lakkozásig (2-3 hét). Számomra a legnagyobb kihívás, amikor a vendégem rövid (saját) körméből építünk hosszabb, díszes körmöt. Az elégedettség a vendégek arcán mindig nagy örömet okoz számomra.

A legújabb szolgáltatás a halpedikűr, amiről úgy tudom, hogy Körmenden egyedülálló, sőt, talán a megyében is csak egy-két helyen elérhető. Beszélnél nekünk erről?

Sokat hallottam, olvastam már a doktorhalakról, a múlt hónapban úgy döntöttem, hogy a meglévő és új vendégeimet megpróbálom meglepni ezzel, a még hazánkban nem annyira elterjedt a szolgáltatással. Ezek az apró, ragadozó halak Törökországban és környékén őshonosak, évszázadok óta használják a segítségüket gyógyításra. Szigorú állatorvosi ellenőrzés után a halak megkezdték munkájukat Bástya utcai üzletünkben. Ezek a kis halak kezünkről, lábunkról letisztítják az elhalt hámsejteket, megszabadítva ezzel minket a kellemetlen bőrkeményedéstől. Azok, akik a halpedikűrt kipróbálták, úgy nyilatkoztak, hogy a kezelés kíméletes és fájdalommentes, csiklandozáshoz hasonlót éreztek. A harapdálások után semmiféle seb nem keletkezik, és rendszeres látogatásuk esetén szemmel látható a változás, mely tartósabb, mint a klasszikus pedikűr.


Végezetül szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy pár szóban bemutathattam magam, a munkámat és az általam kínált szolgáltatásokat. Továbbra is várom a szépülni vágyó meglévő és leendő vendégeimet!

Csütörtök este nyolc óráig várjuk kérdéseiket a emailcímre, amikre - a teljesség igénye nélkül - következő hétfőn ad választ Trummer Zsófia.

Új hozzászólás

Korábbi hozzászólások

Zsanett 2019.01.19. - 21:25
Kedves Zsófia!
Olyan kérdéssel fordulok önhöz amelyben remélem tud segíteni! :)
Vettem gél lakkot és ledes lámpát ami olyan mint egy kis zseblámpa és elemmel működik .Olyan problémám van,hogy miután megkötött a gél lakk nagyon durván elkezd viszketni a kéz fejem és az ujjaimon picike apró hólyagok is lesznek ez lehet a lámpától?Nekem a naptól is kijönnek a hólyagok nyáron a kézfejemen!Mit tanácsol mit használjak van olyan körömlámpa ami nem okoz ilyen viszketést?Válaszát előre is köszönöm szépen! :)