Gasztroshow teljes lángon - Ezeket a recepteket késztették el a Büki Gyógy-Bor Napokon I.

2018.08.23. - 19:30 | vaskarika.hu - Fotók: Greffer Krisztián

Gasztroshow teljes lángon - Ezeket a recepteket késztették el a Büki Gyógy-Bor Napokon I.

Összegyűjtöttük a Gyógy-Bor Napokon elkészített ételkülönlegességek receptjeit, melyek közt olyan ételekkel is találkozhatunk, amik igazi kulináris kuriózumok. Összeállításunk első részében Serényi Zsolt séf és eszement kuktája, Vajtó Laci receptjeit tesszük közzé.

HIRDETÉS

Igaz az időjárás nem fogadta kegyeibe az első napot - de ennek ellenére szép számmal érkeztek érdeklődők Serényi Zsolt séf és eszement kuktája, azaz Vajtó Laci gasztro-stand up műsorára, ami egy komplett-komplex szórakoztató műsor volt.

A Viasat 3 és TV Paprika csatornákról is ismert séf élete a főzés és a családja, kedvenc étele az amerikai stílusú grill és barbecue. Bükfürdőre is elhozta pit boxnak nevezett berendezését, amelynek segítségével szabad tűzön tudta elkészíteni a fogásokat.  

Jöjjenek a receptek is: könnyű, nyári és otthon is könnyen elkészíthető ételek, amelyeket a helyszínen számtalan tippel és praktikával egészítettek ki a séfek.

Csirkecomb filé Mac & Cheese körettel

Hozzávalók:

10 db csontozott csirkecomb

A páchoz: 10 dkg só, 1 dkg cayen bors (őrölt), 10 dkg kristálycukor, 1 db citrom, 1 fej fokhagyma (tisztítva), 2 dl étolaj.

Mac and Cheese:

0,5 kg rövid olasz maccheroni tészta

60 dkg cheddar sajt krém mártás - (nachos sajtszósz, üveges)

20 dkg jalapeno paprika (lehet konzerv is)

35 dkg szeletelt bacon

3 dl tejszín (állati,minimum 30%)

3 dkg só

1 dkg egész fekete bors

2 cs petrezselyem zöld

30 dkg sárga cheddar sajt.

Elkészítés:

A csirkecomb filéket közvetlenül a sütés előtt ízesítjük szétnyomott fokhagymából és a többi hozzávalóból kevert páccal. Közepesen forró grillen készre sütjük, majd tálaláskor csíkokra vágjuk. A Mac & Cheese elkészítésénél a tésztát félig keményre főzzük, közben megpirítjuk az apróra vágott szalonnát, amihez hozzákeverjük a darabolt jalapenó paprikát.

A meleg tésztára ráöntjük a tejszínt, majd hozzákeverjük a sajtkrémet és a reszelt sajt felét. Fűszerezzük és tálaláskor a maradék sajtot is a tetejére szórjuk.

Tarja nyárson Coleslaw salátával

Hozzávalók:

1,5 kg csont nélküli sertés tarja,

Száraz páchoz: 10 dkg só, 10 dkg kristálycukor, 1 dkg egész fekete bors,2 dkg őrölt római kömény, 1 dkg őrölt koriander mag, 1 dkg gyömbér por.

Coleslaw saláta:

1kg fejes káposzta

30 dkg majonéz

1,5 dl extra szűz olívaolaj

20 dkg vörös hagyma

40 dkg paradicsom

1 dkg egész fekete bors

Elkészítés:

A tarját 3-4cm nagyságú kockákra vágjuk és közvetlenül a sütés előtt a többi hozzávalóból kevert száraz páccal ízesítjük. Nyársakra húzzuk és közepesen forró grillen készre sütjük.

A saláta elkészítése: a fejes káposztát és a hagymát vékony szeletekre, a paradicsomot kockákra vágjuk, majd minden alapanyagot összekeverünk. Ekkor keverjük hozzá a majonézt - ízlés szerint bőven - valamint az olíva olajat, és a fűszereket. Sózni viszont nem szabad! Esetleg a tálalás előtt közvetlenül.

Jól eldolgozzuk, összekeverjük és kicsit állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek.

Kapcsolódó írásunk:

A tetovált séf és a nagydumás kukta főzte ki az első falatokat a Gasztro Színpadon

2018.07.19. - 14:00 | Greffer Krisztián

A tetovált séf és a nagydumás kukta főzte ki az első falatokat a Gasztro Színpadon

Nem szegte kedvét az esős, borongós időjárás a Serényi Zsolt - Vajtó Laci párosnak, akik a Gasztro Színpad "nyitófőzésén" csirkecomb filét mac & cheese körettel, valamint tarját nyárson coleslaw salátával kínáltak a gasztroshow végén.

Új hozzászólás